29.10.2011,  12:32:03 | 0 comentarii | 614 vizualizari
La Vulcan PD-L nu vrea reducerea preţului la gunoi
de Gheorghe OLTEANU

Mai întâi este de reţinut o chestie interesantă. Este vorba de raportul care a însoţit, în dosarul de şedinţă al consilierilor locali vulcăneni, proiectul de hotărâre iniţiat de pesedistul Marin Coltescu, pus în discuţie în şedinţa de consiliu de joi, 28 iulie. 

 

Dacă, după cum

a auzit deja tot Vulcanul, prin proiectul acesta consilierul PSD Marin Coltescu doreşte ca preţul de colectare şi transport al gunoiului menajer pentru populaţie să scadă de la 7,26 de lei/persoană la 4 lei/persoană. Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat din Primăria municipiului Vulcan sare imediat în sus şi, cum era de aşteptat, ţinând seama că deasupra serviciilor din primărie tronează Gheorghe Ile, îi ia imediat apărarea SC Pregoterm SA. În speţă, a directorului Marius Danci. Despre care, fără să mai ezit, pot spune acum, după şedinţa de consiliu, că e omul lui Ile.

 

Ce spune serviciul

acesta, sub semnătura nu ştiu cui, fiindcă nu apare niciun nume. Chiar, ar fi interesant să aflăm cine-i persoana care, astfel, pare că vrea să se ascundă de răspundere. Spune că "În urma analizei memoriului justificativ întocmit de către SC Pregoterm SA pentru stabilirea tarifelor aferente anului 2011, unde este prevăzută creşterea tarifului de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere, considerăm că preţul din <<Hotărârea nr.88/2010 privind aprobarea tarifului de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale pentru persoane fizice şi juridice>> din 30.09.2010 adoptată de către Consiliul local al municipiului Vulcan este conform cu realitatea".

 

Realitatea a prezentat-o,

însă, consilierul PSD Marin Coltescu în nota lui de fundamentare şi în cele rostite în şedinţă. Vulcanul are cel mai mare preţ la gunoi, nejustificat de vreme ce, în celelalte oraşe, acesta este pe jumătate. Apoi, societatea de salubrizare ar putea trăi bine mersi doar din banii pe care i-ar încasa de la societăţile de salubrizare din oraşele care aduc şi descarcă deşeurile menajere la groapa de gunoi din Vulcan. Și dacă, aici e de ciulit urechile şi de făcut ochii mari, SC Pregoterm ar renunţa la servicii nejustificate şi ciudate pe care le plăteşte regeşte. Cum, de exemplu, ar fi faptul că ar exista o societate angajată ca să facă curat în birourile SC Pregoterm! Sau că, până nu demult, zeci şi zeci de milioane de lei vechi au fost achitate, lunar, unei alte societăţi pentru spălarea maşinilor care transportă gunoiul. Dacă cineva dintre dumneavoastră a văzut, vreodată, o maşină de gunoi a Pregotrem-ului la spălătoria de la Dincă, aceea din curtea cantinei, să ne dea de ştire. 

 

Există foarte multe semne

de întrebare privind activitatea acestei societăţi de salubrizare. Pe care ing. Marius Danci a luat-o ca pe o fată mare, fără niciun ban datorie, şi a adus-o la un pas de faliment. De câteva ori i-a cerut consilierul PNL Alina Anamaria Cîrstoiu directorului Marius Danci să vină, în consiliul local, cu o situaţie exactă a balanţei economice a societăţii. Pentru că, s-a văzut şi în şedinţa de joi, domnul Marius Danci îşi aminteşte, din toate astea, numai ce vrea el. Când e vorba să spună exact cum e o treabă, o dă rapid la întors.

 

Pe lângă faptul că

a reuşit să falimenteze o societate pe care a luat-o de la zero, Marius Danci este şi obraznic. Am rămas uimit ce tupeu a avut acuzându-l de populism pe Marin Coltescu. Să fi uitat acum, când este (încă) sprijinit în propta lui Ile, că, una la mână, domnul Marin Coltescu este consilier local, iar societatea pe care (încă) o conduce este sub tutela Consiliului Local al municipiului Vulcan? Sau că acelaşi domn Marin Coltescu este preşedintele organizaţiei PSD Vulcan, din care şi el, Marius Danci, (încă) mai face parte? 

 

Este de prisos 

vă mai spun că toţi consilierii PD-L care au luat cuvântul au tămâiat şi au apărat preţul actual, de 7,26 lei/persoană, pe care vulcănenii îl plătesc la gunoi. Pe care ei îl consideră foarte corect. Numai că domniile lor nu prea au insistat pe altceva. Anume pe faptul că, atunci când acesta a fost stabilit, s-a vorbit şi de o ieşire a SC Pregoterm din rahatul financiar în care a ajuns în urma managementului prestat de Marius Danci. A trecut un an de când există acest preţ, dar situaţia financiară a Pregoterm a rămas aceeaşi. Și, când va fi prezentată o situaţie reală, n-ar fi de mirare să auzim că Prego a fost băgată şi mai mult în acest rahat.

 

Una peste alta,

supus la vot, proiectul de hotărâre al consilierului PSD Marin Coltescu a întrunit nouă voturi pentru - cele ale consilierilor PSD şi PNL - şi nouă abţineri. Ale consilierilor locali PD-L. Pentru cine nu cunoaşte, abţinerea este echivalentă, cum a fost acest caz, cu votul împotrivă. Proiectul de hotărâre cu micşorarea preţului la gunoi, pentru iniţierea căruia Marin Coltescu a primit semnături de la aproape două mii de vulcăneni, va intra din nou în dezbatere în şedinţa de consiliu local din august. Când va fi prezent şi consilierul PRM Ioan Dorel Șchiopu. Care, la rându-i, s-a împotrivit creşterii preţului la gunoi şi a luptat, pe cale juridică, pentru ca acesta să devină unul rezonabil, acceptat şi suportat de majoritatea vulcănenilor.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter