09.04.2014,  18:19:48 | 1 comentariu | 2376 vizualizari
Şova, inepuizabilul ministru PSD, loveşte din nou: / Adio aeroport în judeţul Hunedoara!
de Ziarul Vaii Jiului

Reţeaua TEN-T centrală şi globală nu cuprind construcţia unui aeroport. Poate după anul 2050…

Anul trecut, senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu formula o întrebare pe adresa ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, dar şi o interpelare pe adresa ministrului delegat de la Departamentul pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine, Dan Şova, privind necesitatea construirii unui aeroport în judeţul Hunedoara.„Având în vedere nevoia de atragere de investitori în judeţul Hunedoara, în special pentru Complexul Energetic Hunedoara, precum şi pentru a facilita un acces uşor al turiştilor ce doresc să viziteze judeţul nostru, ce are mai multe staţiuni turistice, este absolută nevoie de construirea unui aeroport”, explica - în adresele respective - Vochiţoiu.

Nici destinatarii adreselor respective nu s-au lăsat însă mai prejos cu motivaţiile:
„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu implementează programe de finanţare pentru construirea de aeroporturi sau alte mijloace de transport aerian al României, în speţă construirea unui aeroport în judeţul Hunedoara”, a explicat Liviu Dragnea.„Realizarea investiţiei trebuie corelată cu strategia României în domeniul transporturilor şi, din acest punct de vedere, considerăm că este necesar să vă adresaţi Ministerului Transporturilor, în a cărui sarcină este configurarea Master Planului General de Transporturi. Nu în ultimul rând, este necesară clarificarea poziţionării aeroportului din perspectiva interesului strategic local sau naţional, faţă de care apreciem că Departamentul pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine nu se poate pronunţa, această problematică intrând în sfera de activitate a Ministerului Transporturilor şi a autorităţilor locale cu responsabilităţi în implementarea unui astfel de proiect”, a explicat Dan Şova.

Haralambie Vochiţoiu, senator conştiincios, s-a adresat şi Ministerului Transporturilor:
„Vă rog să-mi comunicaţi dacă Ministerul Transporturilor va cuprinde în Master Planul General de Transporturi construirea unui aeroport în judeţul Hunedoara”.Şi acum, „surprize-surprize”! Cine credeţi că era de partea cealaltă a fileului? Nimeni altul decât acelaşi inepuizabil ministru Daaaaaaaan Şoooooooova! El centrează, el dă cu capul. După ce l-a trimis pe senatorul Vochiţoiu să se adreseze Ministerului Transporturilor pentru că acolo se rezolvă problema, el fiind atunci în poziţia de ministrul delegat la Departamentul pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine, acum îi răspunde din poziţia de ministru al Transporturilor, ajuns între timp şi aici după reorganizarea guvernului.„Master Planul General de Transporturi prevede condiţiile unui sistem eficient de transporturi la nivel naţional care să fie durabil, flexibil şi sigur, fiind recunoscut drept premisă esenţială pentru succesul dezvoltării economice în România şi cuprinde proiecte şi politici pentru domeniul transporturi la nivel naţional. Selecţia proiectelor ţine cont de stabilirea principalelor coridoare de transport la nivel UE, respectiv Reţeaua TEN–T, definită pe cele două nivele: reţeaua centrală pentru care este obligaţia statului membru de a o realiza până în 2030 şi reţeaua globală unde există angajamentul de a o realiza până în anul 2050”, se arată în prima parte a răspunsului oferit de Şova lui Vochiţoiu.

Ultima parte a răspunsului lui Şova trimite hunedorenii la gară şi….. la autogară:
„În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, reţeaua TEN-T centrală şi reţeaua TEN-T globală, stabilite de Uniunea Europeană, nu cuprind construcţia unui aeroport. Cel mai apropiat aeroport se află la Sibiu, situat pe reţeaua TEN-T globală, iar conexiunea cu judeţul Hunedoara este prevăzută atât pe reţeaua centrală la nivel de autostradă, aflată în curs de execuţie, cât şi pe calea ferată pe reţeaua centrală aflată în curs de modernizare la viteza de 160 km/h pentru transporturi călători pe secţiunea Deva - Vinţu de Jos şi în continuare pe reţeaua globală pe secţiunea Vinţu de Jos – Sibiu”.

Ultima soluţie…
Încurcaţi printre atâtea reţele TEN-T centrale şi globale, hunedorenilor nu le mai rămâne decât teleportarea în anul 2051. Sau poate în  anul 2151 când vor exista alte reţele TEN-T.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 dio10.04.2014,  10:38:51
Doar nu credea cineva in promisiunile unui aeroport la Deva ? Sau linie de troleybuz Petrosani-Uricani sau alte bazaconii electorale stil tunel Livezeni- Bumbesti ? Cine sa faca asemenea lucrari, cand ei nu sunt in stare sa intretina drumurile existente,ca sa nu mai pomenim de problema igienei publica, respectiv a turmelor de caini vagabonzi !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter