24.02.2009,  09:36:50 | 0 comentarii | 282 vizualizari
Unde dragoste nu e, vin liderii de la centru! Şefii mari de la Bucureşti vor să împace PSD-ul cu PD-L-ul hunedorean
de Mihaela PETROŞAN

Interminabilele negocieri între PSD şi PD-L, pentru stabilirea şi împărţirea funcţiilor în judeţ, par să se apropie de sfârşit. Şi asta deoarece conducerile centrale ale celor două partide, sub bagheta ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, au decis să-şi trimită câte un reprezentant în teritoriu pentru a forţa finalizarea discuţiilor şi luarea unor hotărâri definitive. După informaţiile noastre, în judeţul Hunedoara vor sosi Ilie Sârbu de la PSD şi Vasile Blaga de la PD-L. Liderii hunedoreni ai celor două partide se declară cumva uşuraţi de anunţata prezenţă a conducerii centrale şi speră ca negocierile să se încheie cât mai curând. 

În cursul zilei de ieri, mi­nistrul de Interne, Dan Nica, a anunţat că membrii coaliţiei au stabilit echipe din partea fiecărei formaţiuni care să meargă în teritoriu şi să discute cu colegii din judeţele unde nu există un protocol semnat între PSD şi PD-L, printre care se află şi judeţul Hunedoara.
„Am stabilit care sunt persoanele care se ocupă din partea fiecărei formaţiuni politice pentru fiecare judeţ. (...) Am stabilit ca, peste tot acolo unde este nevoie de un sprijin din partea conducerii naţionale a celor două partide, să facem acest lucru şi vom face în perioada următoare aceste deplasări, ca să le putem da colegilor noştri din judeţele unde mai au nevoie de ajutor sprijinul necesar”, a declarat Dan Nica.
Una din cauzele blocajului negocie­rilor este aceea că reprezentanţii PD-L sunt nemulţumiţi de faptul că PSD conti­nuă, în unele judeţe, printre care şi Hu­ne­doara, să colabo­reze cu libe­ralii şi au anun­ţat că vor cere co­a­liţiei ca a­ceastă situaţie să fie remediată. Vicepreşedintele PD-L, Radu Berceanu, a declarat că PSD şi PD-L trebuie să găsească soluţii pentru colaborarea din teritoriu. 
 
Volens-nolens coaliţia trebuie să funcţioneze şi în judeţul Hunedoara
Şefii de partid şi ceilalţi lideri ai PSD şi PD-L din judeţ au, aşa cum am mai amintit şi în alte articole, păreri foarte diferite despre această situaţie. Nu­mai că acum toţi sunt puşi în faţa opţiunii unice de a finaliza într-o formă clară împărţirea funcţiilor în judeţ.
„Ar fi timpul ca această situa­ţie puţin confuză în ceea ce priveşte negocierile dintre PSD şi PD-L la nivelul judeţului Hunedoara să fie clarificată. Faptul că vor participa doi reprezentanţi ai conducerii centrale a celor două partide la aceste discuţii finale este pozitiv şi va ajuta la rezol­varea rapidă a tuturor diferendelor. La nivel judeţean, cel care se va ocupa în mod direct de acest lucru, din partea PSD, este chiar preşedintele organizaţiei judeţene, colegul meu Florin Cazacu. El şi Tiberiu Iacob-Ridzi vor trebui să se pună de acord cu toate amănuntele”, a declarat Cosmin Nicula, senator PSD de Valea Jiului.
„Noi am sesizat, de mai mult timp, că relaţia dintre PSD şi PD-L, la nivelul judeţului Hunedoara, în ceea ce priveşte negocierile, este greoaie. Din partea PSD, de la nivel central, dl. Ilie Sârbu a fost desemnat să se ocupe de judeţul nostru. Vom stabili un plan de lucru împreună cu domnul Ilie Sârbu pentru a debloca situaţia creată de cei de la PD-L în judeţ. Eu cred că blocajul în care am ajuns se datorează unui moft al PD-L-ului în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi la nivel judeţean, situaţie care nu a fost prevăzută în protocolul naţional încheiat între cele două formaţiuni”, a declarat Florin Cazacu, preşedintele Orga­nizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara.
„Cel mai important lucru este ca toate problemele să fie rezolvate în cel mai scurt timp şi negocierile să ajungă la o finalitate. Este în interesul tuturor ca şi această problemă să fie rezolvată cât mai repede. Cel mai probabil, din partea conducerii centrale a PD-L, ca reprezentant în această ultimă rundă a negocierilor, va fi domnul Vasile Blaga”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, preşe­dinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PD-L Hunedoara.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter