25.02.2009,  10:47:48 | 0 comentarii | 272 vizualizari
În cazul Drăgoi / PSD cere lăsarea la vatră a pensionarului Puiu Horea
de Ziarul Vaii Jiului
Organizaţia judeţeană PSD Hunedoara şi organizaţiile teri­toriale PSD din Valea Jiului au transmis domnului preşedinte Mircea Geoană propunerea pentru funcţia de Director General al CNH-Petroşani în persoana domnului ing. Nicolae Drăgoi.  
Din ziua comunicării publice a acestei nominalizări, s-a declanşat un furibund atac împotriva acestei persoane care nu face parte din niciun grup de interese şi de afaceri ce roieşte de ani buni în jurul CNH.
S-a mers până acolo, încât s-a încercat înscenarea unei aprinderi la mina Paroşeni pentru a se arunca vina pe acest om.
Rezultatele Laboratorului de analize gaze din cadrul Staţiei Centrale de Salvare Minieră şi INSEMEX Petroşani au arătat că probele de gaze din spatele digurilor nu indică prezenţa focului şi nu justifică închiderea abatajului.
Dintre persoanele care în ultima perioadă se bagă singure în seamă şi dau tot felul de declaraţii cu privire la incidentul de la mina Paroşeni se desprinde funcţionarul public de execuţie Puiu Dumitru Horea.
Precizez că această persoană nu deţine nicio funcţie de conducere, este un simplu angajat şi aşa cum reiese şi din declaraţia sa de avere se observă că în anul 2008 a încasat şi salariu în va­loare de 20.000 de lei pe an şi pensie 25.000 pe an, peste această rubrică trecând din greşeală cu o linie.
Rămâne un semn de întrebare, cum a fost posibilă angajarea în postul de funcţionar public a acestei persoane, când a susţinut concursul şi dacă a îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999, republicată privind Statutul funcţionarilor publici?
Potrivit art. 98, alin. 1 lit. d din Legea nr. 188/1999, raportul de serviciu al funcţionarilor publici încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public, potrivit legii.
Nu ştim în ce calitate acest personaj dă declaraţii presei locale despre incidentul de la mina Paroşeni, cine l-a împuternicit şi cine îl foloseşte?
Dacă îşi va lua o pauză de la jocurile subterane pe care le practică va avea timp să citească şi Legea nr. 7/2004, republicată, privind Codul de conduită al funcţionarilor publici.
În conformitate cu prevederile art. 17, alin. 1 din Legea nr. 7/2004 este interzisă folosirea de către funcţionarii publici, în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, a prerogativelor funcţiei publice deţinute, iar potrivit art. 17, alin. 3  al aceleiaşi legi, funcţionarilor publici le este interzis să folosească poziţia oficială pe care o deţin, pentru a influenţa anchetele interne sau externe sau pentru a determina luarea unei anumite măsuri.
În consecinţă, anunţ pe această cale că voi sesiza Comisia de disciplină a instituţiei care l-a angajat pe acest individ, pentru a i se verifica comportamentul şi solicit inter­zicerea accesului acestuia la documentele care pot influenţa cer­cetarea precum şi dispunerea mutării temporare sau chiar defi­nitive a acestui funcţionar public de execuţie în cadrul altui compartiment sau, dacă se consi­deră necesar, trecerea în rezervă şi lăsarea la vatră.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter