16.04.2014,  20:03:38 | 1 comentariu | 2683 vizualizari
Ieri, la sediul CEH din Petroşani, / Prima conferinţă de presă în Valea Jiului a noului director general al CEH, Aurel Niculescu
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Noul director general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, a organizat ieri, la sediul CEH din Petroşani, o conferinţă de presă. Însoţit de noul director al Diviziei Miniere din cadrul CEH, Puiu Petrescu, de directorul SE Paroşeni, Doru Vişan, şi de doamnele Maria Ciobanu (directorul economic al CEH) şi Dorina Avram (purtătorul de cuvânt din cadrul CEH), directorul general Niculescu a ţinut să lămurească „cele mai importante aspecte din cadrul activităţii complexului energetic”, răspunzând tuturor întrebărilor ziariştilor prezenţi.
În ediţia de azi vă prezentăm câteva dintre răspunsurile directorul general, urmând a reveni asupra subiectului.
 
Ce se întâmplă cu grupul energetic nr. 1 de la Termocentrala Mintia?
„Grupul Energetic nr. 1 este scos din funcţiune şi aprobat pentru casare. Valorificarea grupului acesta se va face în felul următor: o parte din echipamente au fost deja recuperate, cu personalul propriu, unele au fost recondiţionate altele reparate şi se află în depozitele Termocentralei Mintia în vederea refolosirii lor; celelalte echipamente şi partea de construcţii a Grupului Energetic nr. 1 vor fi recuperate sub formă de deşeuri de oţel – şi alte elemente (cupru, aluminiu, alte metale), în următoarea perioadă de timp, estimăm noi cam în 4-5 luni de zile, după obţinerea aprobării de demolare (suntem în curs de întocmire a documentaţiei pentru obţinerea acestui aviz)”, a răspuns Aurel Niculescu.
 
Când vor începe investiţiile la Termocentrala Mintia?
La această întrebare directorul general a răspuns: „Investiţiile la Termocentrala Mintia, mai bine spus procedurile privind realizarea acestor investiţii, sunt în curs de finalizare. Şi aici mă refer la următoarele investiţii: reabilitarea Grupului Energetic nr. 4 – pentru care avem echipamentul în depozitele termocentralei (atât cazanul cât şi turbina); realizarea instalaţiei de desulfurare a Grupului nr. 3; realizarea instalaţiei de desulfurare de la grupul nr. 4; amenajarea hidroenergetică a actualei amenajări hidrotehnice – mai simplu spus, a barajului – prin montarea unor turbine hidro cu o putere instalată între 6 şi 12 MW, care să facă faţă debitelor Râului Mureş la un nivel de putere medie anuală de aproximativ 5-5,5 MW; nu în ultimul rând, avem în vedere şi suntem într-o fază incipientă de a începe procedura privind instalarea a două grupuri energetice de aproximativ 50 MW fiecare, grupuri de co-incinerare, în care intenţionăm să utilizăm deşeurile combustibile pe care urmează să le colectăm de pe o rază de aproximativ 150 de kilometri şi cu combustibil pentru susţinerea flăcării – cărbune energetic din Valea Jiului (huilă) – pentru care urmează să realizăm o investiţie de 2 milioane de euro în vederea achiziţionării unei instalaţii de sortare pentru a obţine un cărbune de 6.000 kcal. Acest cărbune a mai fost obţinut în Valea Jiului la preparaţiile din Lupeni şi Vulcan, este vorba de aşa-zisa huilă spălată pentru semicocs şi cocs, cu putere calorică între 5.800 şi 6.800. 
Pentru aceste două grupuri de co-incinerare am făcut deja primele demersuri, am contactat un grup de firme suedez, urmează să primim răspuns. Iniţiativa noastră n-a fost făcută fără să avem informaţii, în presa anului trecut au apărut câteva articole ale unui ataşat comercial de la Ambasada Suediei care se plângea de lipsa de cooperare a autorităţilor locale române la propunerea acestui grup de firme suedez pentru a înfiinţa în România un grup de co-incinerare. De data asta, noi am solicitat o primă întâlnire în vederea unei colaborări. Următorul pas va fi contactarea autorităţilor locale care administrează marile deponeuri din zonă. Mă refer la cele din judeţele Caraş-Severin, Arad, Timiş, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Cluj (deponeuri de mare capacitate – unele în funcţiune deja, altele în curs de realizare). Dacă totul decurge bine în acest sens, urmează să investim apoi în realizarea unei instalaţii de sortare şi prelucrare primară a deşeurilor combustibile în vederea transportului şi folosirii lor în cele două grupuri de co-incinerare. Din punctul meu de vedere, realizarea unei astfel de investiţii ar readuce pe piaţă producţia de energie electrică a Termocentralei Mintia. Prin realizarea acestei investiţii va creşte substanţial capacitatea de energie termică a Termocentralei Mintia, în aşa fel încât să putem asigura termoficarea – într-un viitor nu prea îndepărtat – în oraşele Hunedoara, Călan şi Simeria, care ar intra într-un sistem de termoficare centralizat.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Ali17.04.2014,  07:59:15
Si despre minerit ..? nimic...?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Aşa după cum se ştie, juniorii A1 ai clubului Jiul Petroşani, campioni ai judeţului Hunedoara în sezonul 2014-2015, au [..]
29.06.2015, 20:26   |    1 comentarii
După ce a câştigat finala turneului zonal, desfăşurat la Tărlungeni, campioana judeţului Hunedoara la nivel de juniori[..]
23.06.2015, 22:02   |    0 comentarii
Prima zi a acestei săptămâni a adus la Primăria Petroşani o şedinţă de îndată a consiliului local, convocată [..]
15.06.2015, 20:37   |    2 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter