16.04.2014,  20:31:06 | 1 comentariu | 1175 vizualizari
La Petroşani, într-o singură şedinţă, / S-a redus simţitor capitolul bugetar „Cultură, recreere, religie”
de Corneliu BRAN
Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local Petroşani de miercuri, 16 aprilie, consilierii locali au votat alte câteva proiecte de interes general, legate de trei manifestări dragi cetăţenilor din Petroşani.
 
Cupa Parâng
La punctul patru al ordinii de zi a existat un proiect iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, care viza „aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 6.000 lei în vederea participării Consiliului Local al Municipiului Petroşani, în calitate de co-organizator, alături de Clubul Copiilor al Concursului Naţional de Gimnastică Aerobică – Cupa Parâng, ediţia a VIII-a, în perioada 17-18 mai 2014”.
La această manifestare sportivă, ajunsă iată la ediţia a VIII-a, vor participa peste 200 de copii. Pe lângă copiii din Petroşani, la concursul naţional organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale (printr-un concurs de proiecte educaţionale) vor fi prezenţi sportivi de la cluburi de aerobică din Arad, Bucureşti – de la Palatul Naţional al Copiilor, Craiova, Oradea, Giurgiu, Iaşi, Ploieşti, Slatina, Baraolt, Tg-Jiu ş.a..
Suma urmează să fie alocată din capitolul „Cultură, recreere şi religie” şi a fost aprobată ieri de consilierii locali, proiectul devenind astfel hotărâre. Ea reprezintă cheltuielile legate de premii (achiziţionarea de medalii, cupe şi diplome), pachete cu dulciuri pentru participanţi, precum şi cazarea şi masa pentru o parte din sportivi sau bani pentru arbitrii, închirierea sălii, sonorizare şi lumini.
 
Ziua Familiei
Data de 15 mai coincide la Petroşani cu „Ziua Familiei”, lucru stabilit de către „Pro Urbis” şi parafat prin HCL 58/ 2012 de către consiliul local. Ca în fiecare an 
de-atunci, cu această ocazie vor avea loc o serie de acţiuni organizate de către administraţia locală. Astfel, în Sala de Marmură a Primăriei Petroşani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi va premia, din partea primăriei şi consiliului local, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, este vorba de 20 de cupluri, precum şi, inedit până acum, cinci cupluri care au împlinit 60 de ani de căsătorie! Tot un fapt inedit, chiar şi pentru Valea Jiului, nu doar pentru Petroşani, primarul va premia şi două persoane care au împlinit un secol de existenţă! De 100 de ori felicitări şi din partea noastră şi Paşti fericit tuturor acestor extraordinari oameni! Revenind, la şedinţa de ieri, printr-o hotărâre luată în unanimitate, consilierii locali au aprobat suma de 11.500 lei de la bugetul local, pentru ca pe 15 mai administraţia publică locală să se prezinte ca la carte în faţa acestor res­pectabili cetăţeni, iar Ziua Familiei să fie într-adevăr onorată aşa cum se cuvine.
 
Ziua Copiilor
Şi dacă mai sus v-am dat exemple două proiecte frumoase, care dau viaţă mohorâtului Petroşani, în această primăvară capricioasă, mai amintim şi un alt proiect aprobat ieri de consilierii locali, legat de prima zi de vară, 1 Iunie, când este sărbătorită Ziua Internaţională a Copiilor. 
Cu această ocazie primăria va organiza, ca şi anul trecut, „Parada Costumelor de Carnaval”, în colaborare cu Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”, eveniment care va avea loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, urmat de un spectacol în Parcul „Comunitatea Europeană”.
Tot la 1 Iunie vor fi organizate diverse concursuri pentru elevii de la şcolile şi liceele petroşenene (cu tematică sportivă, ecologică, orientare turistică, cultură generală), iar pentru prichindei va fi prezentat spectacolul „Scufiţa Roşie”, ce va avea loc în cadrul Festivalului de Teatru „Feţi Frumoşi, Zâne Bune şi Ilene Cosânzene”.
Şi fiindcă e  Ziua Copiilor, la 1 Iunie vor fi acordate de către administraţia locală cutii de ciocolată tuturor copiilor de la grădiniţe, şcoli şi licee de pe raza municipiului, precum şi copiilor aflaţi în plasament sau cu handicap grav, toţi aflaţi în evidenţele SPLAS.  
Cum toate de mai sus costă bani, de la bugetul local s-a alocat suma de 60.000 lei, proiectul de hotărâre iniţiat de primar fiind aprobat în unanimitate de către consilieri.
La acest proiect consilierul local Rus a solicitat un deviz al cheltuielilor. După ce a fost lămurit cât costă ciocolata şi că aceasta va fi achiziţionată de pe SEAP, dar şi cum vor fi cheltuiţi banii, proiectul a fost votat.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 sandu17.04.2014,  14:52:23
dl rus face opozitie doar de fatada la proiectele primarului de cind a primit loc de garaje nu chiar legal si ortodox s a dus si bruma de credibilitate pe care o mai avea zorro ionica.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter