08.11.2011,  00:17:07 | 1 comentariu | 749 vizualizari
O constatare îngrijorătoare: pe zi ce trece, / Pe Gheorghe Ile îl lasă tot mai mult memoria
de Gheorghe OLTEANU

Gheorghe Ile te minte-n faţă şi când se uită la tine din televizor încât îţi vine să-i tragi vreo două. Minte cu atâta seninătate şi detaşare, încât te pune pe gânduri şi te întrebi: măi, ăsta o face intenţionat sau ar fi cazul să se ducă la doctor, să-şi schimbeccardul de memorie?

Primarul Ile încearcă din răsputeri să minimalizeze
pe cât se poate scandalul declanşat de darea la iveală a fraudei în bani publici de la Clubul Sportiv Vulcan. Încercările sunt fireşti dacă ne punem în pielea lui: păi, cine altul, decât el, a semnat, cu promptitudine şi rapiditate suspecte, referate peste referate de necesitate şi a dispus ca penalului Ioan Dragoş să i se dea în mână, doar într-o zi, sume de sute de mi­lioane de lei? Fiţi siguri că, dacă Aurelian Enache, consilierul local liberal, nu lăsa să scape în presă matrapazlâcul penal care se derula în secţia de fotbal, treaba mergea mai departe ca unsă. Ioan Dragoş cel Penal încasa în continuare şi totul rămânea între “persoanele auto­rizate”: Ile-Dragoş-Antica. Miercuri, 18 februarie, Gheorghe Ile băga în ele, din spatele sticlei Mondo TV, că pe el nu-l prea interesează fotbalul şi pas de-l ştie pe grecul acela, Theodoros Favatas.
Ce-şi amintea nevinovatul de el era că kir Theo apăruse la secţia de fotbal de la Vulcan doar cu 3-4 luni în urmă. Telefonul lui Aurelian Enache a fost medicament curat pentru mintea învolburată de pro­blemele comunităţii locale a lui Ile. Nu de trei-patru luni respira grecul aerul sportiv de la club şi de la Căprişoara, ci de la jumătatea anului trecut. Că nu-l prea ştia pe Favatas? Păi, dacă ai fi vrut să rămână aşa, trebuia să-l atenţioneze dinainte pe grec. N-ai făcut-o, şi grecul, în direct, la telefon, a început să-l tămâieze pe Ile, că de mai multe ori s-a întâlnit cu el la stadion, că domnu’ Ile a fost nespe­rat de receptiv, că a asigurat aia şi ailaltă. Mă gândesc acum că grecul făcea procedura asta de ridicare în slăvi cu gândul c-o să scoată de pe Ile ceva din cele două miliarde de lei, despre care i s-a plâns lui Enache că le-a băgat el în echipă. În mâncare, în echipament şi în alte alea. Deci nu-l cunoaşte dom’ primar? Nu mă miră. Azi, mâine nu-şi mai aminteşte să-l fi cunoscut nici pe Ioan Dragoş!

Fără să clipească sau măcar să-şi mai şteargă sticla de la ochelari
a minţit Gheorghe Ile şi când a zis că doamna Jeni Bărbiţă l-a sunat pe Aurelian Eneche, colegul ei de la cultură-sport, în legătură cu adunarea membrilor comisiei în ziua de 19 februarie. Adevărul este că doamna Jeni nu-i dăduse niciun telefon lui Enache. Nici nu era de datoria ei, mă gândesc, pentru că există un preşedinte de comisie care trebui să aibă grijă de asta. Atunci de ce mister Ile a minţit şi a băgat-o la înaintare pe doamna consilier PD-L Eugenia Bărbiţă? Mai mult ca sigur că, din considerente pe care nu trebuie să vi le mai înşir, doamna respectivă nu-i va cere lui Ile să-şi ceară scuze, dar nici pe primar nu-l văd făcând asta. Este clar. Gheorghe Ile are probleme evidente de memorie care pot fi rezolvate doar cu carduri de peste 2 GB sau cu o duzină-două de memory stick. Ce, parcă de discuţia purtată cu mine, în problema care a constituit obiectul dosarului penal nr. 669/P/2007, şi-a mai amintit când a fost luat la întrebări la I.P.J. Deva? A declarat, senin şi pe bază de jurământ - chestie care a rămas consemnată -, că n-a vorbit deloc cu mine despre chestiunea în cauză. Ce să mai crezi?

Jocul pe care i-l fac primarului unii consilieri local
a încetat să mă mire doar pe mine. Oameni care, până mai ieri, ar fi băgat mâna-n foc pentru spusele lui Gheorghe Ile încep să se îndoiască tot mai mult de sinceritatea afirmaţiilor sale. Cel mai mult îi intrigă pe oameni întoarcerea de 180 de grade pe care a făcut-o consilierul PSD Petru Hodor. Pentru care, de când l-a dat pe Timişoara, Vulcanul nu mai reprezintă interes nici măcar în zilele de alegeri. De la un bărbat cu prestanţă, ditamai profesorul universitar - al cărui cuvânt, făcut cunoscut printr-o voce bubuitoare, devenea pe loc lege -, acesta s-a transformat, brusc, într-un înfocat suporter al lui Ile. Asta, ca să nu zic altcumva. Păcat. Păcat pentru membrii organizaţiei PSD din Vulcan, dintre care unii şi-au propus să plece la celelalte organizaţii locale PSD din Vale, şi, mai ales, pentru simpatizanţii partidului. Care nu se aşteptau la asta.
Normal că, dacă-i cântaţi în strună lui Ile împreună cu alţii, e musai să-l înfierezi cu mânie proletară pe liberalul Aurelian Enache. Continuaţi să faceţi la fel pe mai departe, domnilor, şi veţi vedea consecinţele la alegerile care urmează. În
ce-l priveşte pe Enache, pe care l-aţi hulit c-a îndrăznit - grav, delict, nu alta, dom’le! - să scoată la iveală putregaiul şi furăciunile din clubul sportiv, daţi o raită prin oraş şi trageţi cu urechea la ce vorbeşte lumea. În niciun caz n-o să auziţi despre Enache vorbele care se spun şi înjurăturile care îi sunt dedicate lui Gheorghe Ile.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 EU08.06.2012,  10:04:15
NESIMTIT CA DE OBICEI DOMNUL (GHEORGHE)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter