28.04.2014,  00:53:28 | 0 comentarii | 1903 vizualizari
Ce n-au putut mascaţii au reuşit pensionarii Gheorghe Pavel a fost în sfârşit debarcat de la conducerea asociaţiei pensionarilor petroşeneni!
de Corneliu BRAN
Scorul ruşinos al înfrângerii: 53 (împotriva lui Pavel) – 21 (pentru Pavel). Plus 4 abţineri 
 
Vineri, 25 aprilie, la sediul Asociaţiei pensionarilor pentru ajutor de deces şi ajutor reciproc Petroşani a avut loc, începând cu orele 12,00, Adunarea Generală anuală a membrilor asociaţiei. Şedinţa, transformată într-un imens scandal, s-a soldat cu debarcarea preşedintelui Pavel.
 
Interzis pentru ZVJ
Faptul că fostul preşedinte Pavel a avut ceva de ascuns la această adunare reiese şi din interzicerea participării la şedinţă a redactorului Ziarului Văii Jiului. Motivul a fost unul cât se poate de pueril, acela că, vezi Doamne, ZVJ n-a fost trecut pe lista de invitaţi (făcută chiar de fosta conducere a asociaţiei).
Probabil, fostul preşedinte Pavel poartă pică publicaţiei noastre, de când aceasta a relatat matrapazlâcurile lui, culminând cu descinderea mascaţilor în sediul acestei onorabile (din punctul de vedere al majorităţii membrilor cotizanţi) instituţii. Însă, ce nu au reuşit mascaţii, au reuşit pensionarii…
 
Alegeri perfect statutare
O şedinţă care, aparent, se anunţa liniştită, n-a fost să fie deloc aşa. La începutul şedinţei,  Dan Gheorghe Armulescu, vicepreşedintele asociaţiei, i-a prezentat preşedintelui Pavel un tabel cu semnăturile membrilor comitetului de conducere (şase din nouă), care solicitau imperativ schimbarea preşedintelui. Astfel, la rubrica „diverse” de pe ordinea de zi, cei prezenţi în sală au decis cu mare majoritate să se treacă la vot. Demersul lor a fost bazat pe un articol din statut, care prevede că în cadrul unei adunări generale preşedintele poate fi schimbat prin vot. 
De aici au început circul şi scandalul. Deşi preşedintele Pavel dorea vot deschis, pentru a-i timora pe votanţi, în cele din urmă s-a votat secret. În urma votului, covârşitor în defavoarea preşedintelui, 53 de membri au votat pentru demiterea lui Pavel, 21 - împotrivă, iar 4 s-au abţinut!
Acest rezultat arată clar că pensionarii s-au săturat de Pavel, dorind o schimbare grabnică la vârful organizaţiei. 
 
Un om corect 
După şedinţă am stat de vorbă cu Dan Gheorghe Armulescu, vicepreşedinte la Asociaţia Pensionarilor Petroşani şi „inginer la administrativ”, după cum se recomandă.
„Sunt născut şi crescut în Petroşani. Am lucrat 35 de ani ca inginer la galvanizare şi la alte ateliere de la UPSUREEM. În urma a mai multor invitaţii din partea d-lui Pavel, vreo câţiva foşti colegi de-ai mei au ajuns la asociaţie. Apoi, ei au insistat să ajung şi eu să lucrez la asociaţie, pentru că ştiau că sunt om corect. Astfel, la insistenţele lor şi a d-lui Pavel lucrez şi eu din octombrie 2013 la această asociaţie. În acest timp am reuşit să cunosc situaţia asociaţiei în calitate de vicepreşedinte ales, situaţie care tinde spre faliment. La asociaţie dl. Pavel crede că e la el acasă şi în mod dictatorial face tot ce doreşte!”, ne-a declarat Dan Gheorghe Armulescu.
 
Grave acuzaţii la adresa lui Pavel
„Şedinţa trebuia să fie mâine (sâmbătă, 26 aprilie – n.r.). Dar dl. Pavel ştia că nu-i curat şi că lumea din oraş este deja revoltată în ceea ce-l priveşte. De aceea a încercat să decaleze şedinţa cu o zi, pentru astăzi (vineri, 25 aprilie – n.r.), la ora 11,00. Cu un pic de scandal, am amânat şedinţa cu o oră, până la orele 12,00, ca să poată lumea ajunge la şedinţă. În acest timp am reuşit să obţin şi şase semnături de la cei 9 membri ai comitetului de conducere al asociaţiei, pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui, ca să putem salva asociaţia de la faliment. Menţionez că dl. Pavel întotdeauna a băgat la înaintare comitetul de conducere al asociaţiei, la toate măgăriile, spunând că aşa a hotărât comitetul de conducere, nu dumnealui, deşi lucrurile nu au stat deloc aşa. De exemplu, a deschis puncte de CAR la Brad şi la Deva, doar ca el să-şi pună termopane la supraevaluări, banii trăgându-i pe firma de termopane a fiului dumnealui, iar asociaţia a fost bună de plată. Deci, pe româneşte, jaf în toată regula…”, a mai spus Armulescu.
 
Pavel schimbat legal, în baza articolului 11
„Astăzi a avut loc şedinţa generală anuală. Mai exact, adunarea generală a reprezentanţilor pensionarilor, şedinţă la care dl. Pavel a pus trei bodyguarzi la poartă, n-a lăsat să participe presa scrisă. Foarte greu am reuşit să-i băgăm pe cei de la o televiziune locală, care au filmat şi vor da pe post ce s-a întâmplat. Pe ordinea de zi nu era şi schimbarea 
d-lui Pavel, dar nu poate să spună că schimbarea dumnealui prin vot n-a fost statutară, pentru că un punct al statutului asociaţiei spune aşa: Comitetul poate propune demiterea preşedintelui şi Adunarea Generală îl poate revoca. Citez din statut: Adunarea Generală a asociaţiei are următoarele atribuţii (articolul 11 punctul d): alege şi revocă preşedintele asociaţiei şi validează membrii comitetului propuşi de preşedintele ales. Vicepreşedintele asociaţiei se va alege dintre membrii comitetului. Pe ordinea de zi, într-adevăr, nu era anunţat un punct care viza demiterea preşedintelui asociaţiei, dar exista un punct diverse. În momentul în care a început şedinţa i-am pus în faţa d-lui Pavel un tabel semnat de şase dintre membri comitetului de conducere, care cereau demiterea dumnealui. Majoritatea celor din sală ne-au susţinut, dorind să se voteze (cu unele excepţii, oameni din familia preşedintelui şi câţiva apropiaţi). Trebuie să spun că dl. Pavel a încercat să bage în Adunarea Generală angajaţi pe care i-a timorat în timp şi care nu aveau curaj să ia o decizie. De aceea noi am propus ca votul să fie pe bilet, că vorbele zboară, iar cei timoraţi poate n-au curajul să voteze verbal împotriva preşedintelui. El a luat biletele, e filmat tot de televiziunea care a intrat, încercând să spună că votul nu e corect. De altfel, un crainic a ieşit pe un alt post local de televiziune, după şedinţă, la ştiri, spunând că voturile sunt fraudate (pentru a lămuri motivele unor anumite luări partinice de poziţie în mass-media, Ziarul Văii Jiului solicită noii conduceri să informeze opinia publică despre fondurile sifonate presei locale fidele fostului preşedinte – n.r.). Deci, votul s-a făcut legal şi rezultatul de pe bileţele a fost: 53 pentru demitere, 21 împotrivă (toate neamurile probabil) şi 4 abţineri! Deci, votul a fost covârşitor pentru demiterea lui Pavel”, a declarat pentru ZVJ vicepreşedintele Armulescu. 
 
Ameninţări, încercare de intimidare şi ceartă după vot
Conform declaraţiilor vicepreşedintelui Asociaţiei Pensionarilor Petroşani, după vot scandalul a continuat: „După vot m-a ameninţat că am făcut abuz, dar noi i-am sigilat biroul ca să nu mai poată umbla la acte. Mi-a spus că luni sunt arestat şi că văd eu… A rupt de două ori sigiliu. Am chemat poliţia, care ne-a spus să n-o mai chemăm a doua oară, că nu e de competenţa ei, şi să anunţ procuratura. Le-am spus: Domnilor, dar sustrage acte de-aici....  Apoi am înregistrat votul la notariat. La judecătorie nu e nimeni, dar o să merg să înregistrez votul luni (astăzi -n.r.), iar acum (vineri, 25 aprilie – n.r.), chiar dacă e seară, merg la procuratură. Pentru că dl. Pavel tot nu se liniştise şi tot încerca să intre în birou, ne-am gândit că o va face prin forţă peste noapte, când noi o să plecăm de la sediu. Ca atare, am schimbat cu aprobarea comitetului de conducere butucul de la yală, încheind şi un proces-verbal, semnat de trei oameni din comitet (de mine, de Ichim şi de Benea) şi acum aşteptăm ziua de luni să ne continuăm demersurile”.
 
Alte acuzaţii grele
Dan Gheorghe Armulescu aduce şi alte acuzaţii grave la adresa fostului preşedinte Pavel:
„Acuzaţiile ar fi multe… A deschis secţie la Brad, cu 25 de oameni, le-a dat şi împrumuturi la oamenii ăia, fără fonduri, fără nimic, ca primă de Paşti… cică ca să facă şi ăia dobânzi, să poată să trăiască. Un angajat de la Brad, pensionar, primeşte salariu 6 milioane, plus că mai plătim şi chirie pe spaţiu, şi o angajată de la Petroşani ia 3 milioane şi i-a făcut program de lucru de 3 ore. Matale primeşti marfa acum şi recepţia o faci peste 6 luni? E posibil aşa ceva? 
I-am spus: Domnule, ce ai afirmat mai înainte că economiile de la începutul anului sunt 450 de milioane lei sunt prostii! La mine sunt facturi de anul trecut, plus ce mai are el acum făcute. Gaura care este acum nu pot s-o spun public, că s-ar panica lumea şi s-ar retrage de la CAR şi ar fi dezastru! Dar organele competente or să afle… Biroul e acum sigilat, calculatorul la fel. 
Eu am venit la asociaţie pus pe treabă şi tot timpul am fost foarte umil. În mine a avut încredere, numai aşa puteam să aflu mare parte din tertipurile lui. Când am văzut ce face, pur şi simplu m-am îngrozit şi am dorit imediat să le redau demnitatea angajaţilor şi membrilor asociaţiei, care, dacă nu interveneam, mergea clar spre faliment. M-au ajutat toţi angajaţii ca să-l putem schimba pe dl. Pavel de la conducere. Sau aproape toţi, pentru că, printre angajaţi, mai sunt şi câteva rude de-ale d-lui Pavel… După ce va începe controlul în acte, veţi auzi de multe, de facturi de tot felul (lemn, cherestea etc.), de TVA-uri, de cine ştie ce plăţi şi cheltuieli… E foarte grav ce s-a întâmplat la asociaţie! Într-o lună de zile vom face şi şedinţă, în care va fi ales noul preşedinte. În momentul când vor fi aceste alegeri, vom ruga toţi membrii daţi afară cu japca să vină la şedinţă şi să-şi spună părerea şi să voteze. Deocamdată, dl. Pavel trebuie să înţeleagă - dacă n-a înţeles azi, poate va înţelege măcar de luni - că nu mai este preşedinte şi nu mai poate fi dictator. Prin urmare, biroul cu acte şi tot ce e acolo nu-i mai aparţine, iar organele statului, inclusiv DNA, pe care l-am sesizat înainte de şedinţă, să fie lăsate să-şi facă treaba, astfel încât toate faptele greşite să poată fi dezvăluite în totalitate cu transparenţă, iar vinovatul sau vinovaţii să plătească, iar asociaţia să-şi continue drumul firesc, cu demnitate. Noi o să încercăm să o salvăm de la faliment, asta e dorinţa tuturor membrilor oneşti”.
Să sperăm că organele abilitate ale statului nu-l vor albi iarăşi pe dl. Pavel. Din fericire pentru marea masă a pensionarilor, fost preşedinte al Asociaţiei Pensionarilor Petroşani. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter