09.05.2014,  07:39:48 | 17 comentarii | 2031 vizualizari
Primim la redacţie. / Corici, DRUPPO şi AVEG duc Jieţul la talveg
de Ziarul Vaii Jiului
Cu câţiva ani în urmă am scris un articol cu acest titlu; nu l-am publicat, însă, pentru că mi-am dat seama de faptul că în România “zelul patriotic” cu care se distruge totul, implică toate instituţiile care ar trebui să lupte tocmai pentru a le împiedica.
Se înfiinţează anual agenţii, poliţii, gărzi populate cu tot felul de nemernici fără şcoală, fără pregătire în domeniu, fără bun simţ, fără Dumnezeu, doar pentru simplul fapt că din patru în patru ani lipesc afişe sau cotizează la campania electorală.
Din 1996, cu zelul intelectualului  frustrat“, dl. Corici insistă ca, până se va găsi cineva să îl trimită acolo unde îi este locul, să distrugă ce a mai rămas din albia râului Jieţ.  Acesta lucrează în simbioză cu hoţii de piatră şi pietriş. Când aceştia termină de adunat piatra, dumnealui trimite un buldozer să le scoată alta la mal. “Decolmatează“ anual, până va duce Jieţul la talveg (linia care uneşte între ele punctele cele mai adânci ale albiei unei ape curgătoare).  
A furat împreună cu firmele lui de casă pietrişul de pe Jieţ şi acum aduce pe bani grei  “piatră roşie“ de la Băniţa. Simbioza funcţionează perfect.
După ce Nero a dat foc Romei, Claudius a exclamat: “De astăzi, Nero a intrat în istorie”. Şi dl. Corici şi acoliţii lui vor intra în istorie, pentru că unde merită nu-i bagă nimeni.
Pr. Dimitrie JURA
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (17 )

#1 EMIL09.05.2014,  12:10:57
acest CORICI este un nenorocit acest individ trebuie sa raspunda pentru toate magariile pe care le face, da aprobari pe bani grei, cum justifica averea pe care o are PENSIUNEA din STRAJA cum a FACUTO din salariul de la APELE ROMANE (omul lui RITI si POPESCU) pus la ape PDL
#2 merserie te halesc10.05.2014,  08:53:20
Emil se scrie facut-o .Aprobarile si avizele le da Craiova .Cat despre popa nu e popa e drac.Popa daca nu stie sa taca din gura.Pentru cultura lui generala dintre angajatii care se ocupa de Jiul de vest si cel de est stiu meserie mai multa decat el si ciobanul de fiu pe care il are
#3 Em10.05.2014,  22:31:46
Stiu alexandra ca si avizele si angajatii vin de la Craiova.Doar banii ci spagile se impart cu directia.Daca Parchetul ar scotoci putin pe la Ranca si Cheile Butii vi s,ar lua putin din avant.Oamenii lui marchis au lucrat o luna in Ranca.Daca mai vrei fa comanda si,ti mai spun.
#4 Dimitrie Jura10.05.2014,  22:40:41
I,am lasat dlui.cocrici posibilitatea sa,si demonstreze"cultura generala"nu unui angajat obedient.Putea spune ca n,a fost vorba de Claudius ci de Petronius in acea zicere istorica.In rest Jietul vorbeste!
#5 meserie te halesc11.05.2014,  14:42:10
1 Emile mai spune ca imi placi .Popa da lectii de istorie.Asteptam sa dea lectii de fifizica atomica .Daca ti la oamenii din Jiet fa o minune pentru ei si pune-ti o galeata cu azotat de amoniu pe plita incinsa.Sa va manance lupul oile
#6 ica11.05.2014,  15:00:06
Pentru #2:Intradevar popa un drac "dat dracului"!Nu l,a putut corupe nici sf.ilie paducel,nici sf.toma vargatu,nici sf.alexandra,nici sf.cosmin dela Craiova,nici sf.ioan0nicolae ,numai Sf.Dreptate si Sf.Mucenic Adevar penrru a o proteja pe Sf.Natura.De sf. maria dela Cadastru,sf.ileana dela Agricol etc.se ocupa altii:Parintele Avram cu al sau CURTEAN!.
#7 meserie te halesc11.05.2014,  19:09:51
Ica ai dreptate popa e dat dar nu e luat .Satana are oamenii lui pe care iti tine pentru zile negre .Il are pus deoparte .Trebuia sa fie la facultatea de medicina il laborator intr-un borcan pentru ciudatenii omenesti .Atata il pupati pe Jura ca zici ca sfant.Scularea nu uitati ca cei mai buni informatori erau popii.Sfanta taina a spovedaniei era pe declaratiile lor . De balta care i-au luat-o altii nu zice nimic.Avea autorizatie si platea TVA pe pestele vandut si pe taxa de pescuit????? Ai amutit???? Cei care ii tineti parte vanzatorului de Dumnezeu (tot un Iuda dar mai mare)cand mergeti,daca mergeti,la biserica ,sa luati pelerina pe voi ca sa nu sfaraiti de pla apa sfiintita !!!!! P.S.Sanu faca sluba jura (cu j mic)
#8 un jietean sadea11.05.2014,  21:19:47
Asteptam ca preotul Jura sa trimita la redactie cum a reusit in 1998 (impreuna cu fratele sau, pe atunci mare "om" prin Bucuresti), sa stopeze lucrarile de ecologizare a baltii Jiet ,din dorinta dumnealui de a face piscicultura. Ce a reusit se poate vedea cu ochiul liber : o alunecare de teren, un drum national inchis (DN7 A)si inca o izolare a Vaii Jiului de restul lumii .I-am recomnda preotului atotstiutor sa-si viziteze rudele din "strainataturi" pana nu il cerceteaza autoritatiile competente. O vizita la primarie si se poate vedea ce contract de inchiriere a avut preotul nostru , cum a functionat firma lu fisu prin care comercializa peste si altele ... Acest om trebuie sa plateasca pt aceaste nenorociri ce le-a provocat zonei noastre cat si pt paguboasa administrare a baltii Jiet
#9 Dimitrie Jura12.05.2014,  07:26:56
Esti de fapt un "jietean jartea"!Daca ai fi un jitean adevarat ai avea curajul sa imi spui in fata acrste lucruri.De bun simt nu poate fi vorba.Cu atat mai putin de recunoastere a unor lucruri.Ceea ce afirmi cu obraznicie,a afirmat unul turna ,fost mic inginer cu casa mare.Singura nenorocire a Jirttului este ca a produs un nenorocit ca tine.Vorba maestrului Truta:"DE pupincuristi e plina lumea".
#10 UN JIETEAN NECORUPT!12.05.2014,  08:29:05
Vorbiti toti in necunostiinta de cauza, habar nu aveti cat de mult a putut sa lucreze acest om,da preotul Jura pt. aceasta balta care era de fapt o cariera, o groapa fara fund. Ca drept dovada de cand au vrut sa o ia autoritatile prin prisma unui om de mimic ca GUI~iata cum un semn pe care nimeni nu il vede ALUNECA totul la vale(de ce nu s-a intamplat pana acum acest fenomen?)Referitor la avutii mergeti si constatati singuri cat de bogat este.Deci se poate spune orice altceva numai de la cat este de avut nu pt. ca este un om de rand si atat.L-au aclamat cam multi dar in timp tindem sa-i dam dreptate aproape in tot...un OM care tine la natura si locurile din care se trage.Despre fratele care este si acum un om mare nu a apelat niciodata, si rau a facut pt. ca lucrurile ar fi stat altfel si era totul in favoarea lui.Cultura si educatia au fost preluate din tata in fiu, puteti sa-i vedeti oricand imensa sa biblioteca cu miiile de carti pe care le are
#11 Calin12.05.2014,  10:17:02
Angajatii de la Apele Romane sunt peste tot niste impostori, din pacate, nu doar la Petrosani. Nu doar ca nu fac nimic din ceea ce sunt meniti sa faca, adica sa protejeze raurile, nu doar ca nu le-a trecut prin minte in viata lor sa faca asta, dar fac exact opusul. Distrug raurile cu o sarguinta fenomenala, prin regularizari comunistoide, avize ilegale date balastierelor si microhidrocentralelor si inchderea ochilor la balaastierele si microhidrocentralele ce \"lucreaza\" in afara avizelor. In alta ordine de idei, domnul Jura este singurul aparator al raurilor din Valea Jiului, un om cu adevarat admirabil. Pacat ca romanii nu stiu niciodata sa-si aprecieze valorile. In schimb ONG-istii cu denimirea pompoasa de Petroaqua sunt niste impostori, nu fac nimic pentru apararea apelor, in ciuda denumirii. Stiu sa puna bannere cu lasati raurile sa curga libere dar nu fac nicio opozitie fata de proiectele care nu lasa raurile sa curga libere, ci intre betoane sau in tevi.
#12 meserie te halesc12.05.2014,  12:02:28
Popo daca ai stii sa si tastezi. #8 are dreptate Desteptule du-te la utilaje sa vezi ce lucreaza Acolo este o eroziune de mal ce afecteaza DN-ul. Tie iti e de apa care iti vine la bazine nu pestii din paraul Jiet. Daca cineva te crede ca esti corect are mintea infantila. Avarule poate mai iti da mitropolia inca o bisericuta ca poate nu-ti ajung 3.Piei satana
#13 meserie te halesc12.05.2014,  12:44:54
CAND VINE APA SI VA IA UN PETEC DE TEREN CHITAITI TOTI CAND S-AU PUS ANROCAMENTE LA BAZA GROPEI DE GUNOI NU ATI VAZUT INTREBATI LA FAMILIA BARBIERU CATA SPAGA AU DAT PENTRU APARAREA DE MAL FACUTA PODUL DE LA TRAIAN VUIA NU VA ZICE NIMIC CONSOLIDARILE DE LA TIRICI SI CIMPA SAU NUMAI JIETUL ESTE APA VA MAI LAUDATI CA SUNTETI URMASI AI DACILOR
#14 Dimitrie Jura12.05.2014,  17:24:34
#13Halesti rahat nu meserie! Dupa subminarea albiei, vine subminarea malurilor si a podurilor si podetelor. Exemplul de la cabana Jiet. Acolo meserie: dupa ce Drupo a exploatat pietrisul, a trebuit sa aduceti piatra de la Banita. Meserie! Suntem urmasi ai dacilor si v,am facut si voua loc sa mancati o paine. Pacat ca va place mai mult Rahatul. Nu va cerem decat sa fiti oameni. Doar atat!
#15 Calin13.05.2014,  14:24:12
Malurile cel mai bine se consolideaza plantand arini, Alnus incana in zona de munte si dealuri inalte si Alnus glutinosa mai jos, nu cu betoane si alte mizerii antropice care degradeaza hidromorfologic raurile. E o metoda mult mai eficienta decat cele folosite de Apele Romane si non-invaziva. In plus sunt si specii indigene. Natura n-are de suferit si malurile sunt protejate. Dar indivizii de la Apele Romane nici nu vor sa auda, pentru ca atunci ce mai scriu pe situatiile de lucrari fimele lor capusa cu care sunt in cardasie, cu ce mai ajung la sume exorbitante? In plus, metodele tovarasilor de la Apele Romane sunt ilegale pentru ca Directiva Ape ii obliga sa nu mai degradeze hidromorfologic si ecologic cursurile de apa, dar Comisia Europeana e prea vaga si departe, la noi nu e stat de drept si Ministerul Mediului e lupul paznic la oi, asa ca mai e mult pana va fi tras la socoteala acest stat in stat.
#16 meserie te halesc13.05.2014,  20:31:55
#14 atat vorbiti de subminare ca iti explic si tie ca la altii la poduri este afuiere iar pentru cultura lui #15 te sfatuiesc sa cultivi falopia japonica Parinte cand te uiti in oglinda ce vezi(apropo de jigniri)? Iti spun eu !NIMIC Pentru ca asta esti
#17 oarecare18.05.2014,  19:34:10
Balta despre care se face vorbire in comentarii doreste a o lua Paducel cu agiotantii lui. Popa ii sta in gat edilului Paducel ca marul lui Adam. Acum o fii popa un drac dar uneori mai graieste si adevarul ca in cazul de fata. In privinta Jietului, de ce nu se recunoaste ca unii au facut lucrari de imbogatire sub obladuirea directa a primariei care a aprobat in scris aceasta si saracirea populatiei din zona? Oare cat or fi primit comisioane? Faptul ca preotul e una dintre vocile care se revolta, in acest caz are omul dreptatea lui mai ales ca e de neam stravechi pe aceste meleaguri.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter