06.11.2011,  18:34:47 | 0 comentarii | 585 vizualizari
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi la raport
de Ziarul Vaii Jiului

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în sala de consiliu a Primăriei, Tiberiu Iacob-Ridzi a prezentat un raport privind activitatea lunii iulie 2009. Raportul de activitate s-a referit la administrarea domeniului public şi privat, la investiţiile din fonduri europene sau guvernamentale, dar şi la câteva aspecte legate de mediul înconjurător, de turism, dar şi de situaţia şcolilor şi grădiniţelor la început de an şcolar. Primarul a subliniat faptul că a reuşit să introducă gazul metan pe strada Vişinilor, în zona stadionului, acolo fiind singurele blocuri unde locatarii nu aveau gaz. Deşi este o perioadă grea din punct de vedere financiar, administraţia locală a pus accent pe dezvoltarea infrastructurii executându-se o serie de lucrări precum cele de pe străzile Gh. Lazăr,  6 August, Decebal, Gh Bariţiu, Anghel Saligny, Venus, Micu Klein, Oituz, Radu Șapcă, Vasile Alecsandri. În prezent se lucrează la asfaltarea cartierului Bosnea, unde se va construi şi un zid de sprijin, lucrare mult mai complexă, care se presupune că s-ar încheia într-o lună de zile. 

În municipiul Petroşani s-au concretizat lucrările la trotuare, cu pavele sau prin asfaltare, în total o suprafaţă de 800 mp, pe străzile Oituz şi Carol Schreter şi s-au turnat 27.934 mp de covor asfaltic pe mai multe străzi din cartierul Aeroport, dar şi din nordul Petroşaniului. În cadrul programului, pe Ordonanţa 7, o serie de poduri, podeţe şi punţi pietonale s-au finalizat astfel: patru poduri peste râul Maleia, unul peste râul Sălătruc şi altul peste Slătinioara. Tot în acest program se află şi construirea unei punţi pietonale peste râul Jiu. În cadrul administrării domeniului public şi privat, Primăria municipiului Petroşani a reabilitat prin proiectul “Reabilitare căi acces Bosnea - Municipiul Petroşani”, străzile Funicularului, Progresului şi Poligonului. S-au executat marcaje rutiere, lucrări de reamenajare şi vopsire a bordurilor. De asemenea, în cartierul Dimitrov s-au făcut reparaţii la scările de acces ale locatarilor.

În ceea ce priveşte centrul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a precizat că s-a întocmit proiectul tehnic pentru dezvoltarea şi moderni­zarea arterei principale din municipiu, dar şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană “Revitalizarea centrului civic”, amblele fiind evaluate. Dacă avizul va fi pozitiv lucrările vor putea fi dema­rate începând de anul viitor.

Printre subiectele atinse, primarul a vorbit despre problemele din trafic, de reţeaua de alimentare cu energie electrică, dar şi de nevoia de locuinţe sociale. În ceea ce priveşte fluidizarea traficului rutier se realizează o serie de investiţii printre care un sens giratoriu, la intersecţia dintre DN 66 cu strada Cloşca, s-au amenajat 460 de locuri de parcare auto, alte 400 fiind în curs de amenajare şi s-au executat lucrări de întreţinere a semafoarelor, montându-se limitatoare de viteză şi indicatoare rutiere.

De asemenea, potrivit primarului, pentru siguranţa cetăţeanului s-a îmbunătăţit iluminatul stradal, el fiind extins în cartierele Colonie şi Aeroport, montându-se un număr de 250 de corpuri de iluminat. S-a dispus reabilitarea iluminatului ornamental în parcul de la Poştă, în parcul de lângă Piaţa Centrală, pe terenul de tenis de lângă stadion, dar şi pe străzile Griviţa Roşie şi Gociu Nicuşor.

Privitor la locuiţele sociale, Tiberiu Iacob- Ridzi speră ca în luna octombrie să dea în folosinţă blocul ANL din Aeroport, dar şi cele 120 de locuiţe din clădirea fostei unităţi militare din cartierul Colonie. Acestea din urmă nu vor putea fi vândute, ci doar închiriate la un preţ subvenţionat de consiliul local. Primarul se arată optimist în ceea ce priveşte construirea a încă două blocuri ANL şi amenajarea celui de-al doilea corp al fostei cazarme militare, în locuinţe sociale.

În ceea ce priveşte anveloparea blocurilor, s-a făcut deja licitaţia pentru reabilitarea a 6 blocuri, plafonul de nouă miliarde de lei pentru acest gen de investiţii permiţând şi anveloparea altor blocuri anul acesta.

În ceea ce priveşte disputa cazanelor de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, ieri, Iacob-Ridzi a dispus alocarea celor 2 miliarde de lei pentru achiziţia cazanelor pe gaz metan, SUP având cazane ce nu puteau fi folosite. Conducerea SUP a concluzionat că aceste cazane pe gaz metan sunt mai bune din punct de vedere al confortului, întrucât Termoficare SA nu produce energie termică decât din noiembrie, acest lucru dăunând pacienţilor. În acelaşi timp, primarul Petroşaniului a dispus înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC, la secţia de Pediatrie şi secţia de Nou-născuţi.

Primarul a ţinut să lămurească şi situaţia deja celebrului bloc 124, singurul bloc rămas netencuit după 1989. 

În urma discuţiilor purtate cu preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, proiectul a fost aprobat, urmând a se demara procedura de licitaţie. 

Problema siguranţei cetăţeanului a fost şi ea dezbătută. Începând cu februarie 2009, în baza protocolului de colaborare dintre Primăria municipiului Petroşani, Direcţia Poliţiei Comunitare şi Poliţie s-a mărit numărul de patrule mixte, asigurându-se o acoperire mai bună a întregului municipiu, fiind acordată o atenţie mai mare zonelor cu potenţial infracţional ridicat. S-a asigurat astfel, prin intermediul poliţiştilor comunitari, care patrulează din cartierul Aeroport până la Piaţa Victoriei şi cartierul Colonie, menţinerea liniştii şi ordinii publice.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter