16.05.2014,  01:56:53 | 3 comentarii | 1292 vizualizari
Costel Avram, preşedintele PNL Petrila: „O cărămidă pentru edificarea viitorului Petrilei o reprezintă şi alegerile pentru Parlamentul European. De aceea îi invit pe petrileni să pună această cărămidă votând lista candidaţilor PNL”
de Marian BOBOC
Am profitat de faptul că l-am întâlnit pe Costel Avram, preşedintele PNL Petrila, în Colonia Remete, şi nu l-am lăsat să-şi tragă sufletul, lansându-i câteva întrebări de… sezon. 
 
- V-am văzut şi săptămâna trecută, vă văd şi acum (marţi, 13 mai –n.r.) înconjurat de oameni. Cum le explicaţi oamenilor, locuitori ai unor modeste colonii miniere petrilene, importanţa acestor alegeri pentru Parlamentul European?
- Am mai spus-o şi o repet cu plăcere: oamenii pe care i-am întâlnit, chiar dacă locuiesc mai la marginea Petrilei, sunt foarte bine informaţi. De aceea în faţa dumnealor nu trebuie să insist prea mult asupra importanţei acestor alegeri. Oamenii sunt conştienţi că de votul lor depinde România şi Europa de mâine, că dacă vor vota lista PNL glasul României va fi mai bine conturat în corul naţiunilor europene, că PNL va fi garantul european al bunăstării românilor, aşa cum a fost de-a lungul istoriei.
- Dacă nu este secret, daţi-ne câteva exemple din ce vor face la concret liberalii în Parlamentul European?
- Nu este nici un secret, planul de acţiune al europarlamentarilor liberali pentru noul mandat 2014-2019 reprezintă un document programatic modern al PNL, bine elaborat, profund gândit. Şi răspunsul la întrebarea dvs., care, de fapt, este a întregului electorat, se regăseşte în acest document: „În Parlamentul European noi, liberalii, vom lupta pentru măsuri economice concrete, de la eliminarea birocraţiei şi a pericolelor fiscale până la prioritizarea fondurilor europene către proiectele industriale care includ producţia locală. Spunem nu hotărât majorării taxelor şi apărăm cota unică de impozitare. Cerem finanţare diversificată pentru IMM-uri, eliminarea discriminării în condiţiile de finanţare şi protejarea capitalului românesc. Propunem măsuri pentru finanţarea suplimentară a agriculturii şi a transporturilor inclusiv prin emiterea de obligaţiuni europene de investiţii. Punem accent pe dezvoltarea infrastructurii interconectate de drumuri, căi ferate şi porturi. Vrem tarife mai mici la telefonie şi crearea unei pieţe unice europene de telecomunicaţii. Susţinem investiţiile în proiectele care generează locuri de muncă şi bunăstarea cetăţenilor.
Pe plan social vrem să eliminăm diferenţele dintre drepturile românilor şi cele ale celorlalţi cetăţeni europeni prin investiţii mai mari în sănătate şi în mediul rural. Cerem măsuri pentru scăderea şomajului în rândul tinerilor, investiţii în învăţământ şi recunoaşterea diplomelor în UE”. Acesta este răspunsul în varianta concisă. Cine vrea să afle, in amănunt, modalitatea concretă de punerea în practică a cestor deziderate, este invitat să citească documentele postate pe situl PNL, sau să vină la sediul organizaţiei PNL Petrila, unde va fi lămurit.   
- Oferta liberală pentru aceste alegeri este, fără îndoială, generoasă, rod al unei bune radiografii a României. Totuşi, să revenim la Petrila. Care credeţi că va fi viitorul acestui oraş?
- Din fericire, istoria ne arată că atunci când s-au implicat liberalii în destinele localităţii, Petrila a făcut paşi importanţi în dezvoltarea socio-economică. O spun cu mândrie că în Petrila, dar şi în Valea Jiului, PNL este singurul partid care îşi cunoaşte istoria. Aceasta ne-a învăţat că de-a lungul timpului liberalii nu au fost nişte oracole, ci oameni de acţiune. Când vom câştiga încrederea majorităţii petrilenilor vom putea nu doar vorbi, ci şi construi împreună viitorul Petrilei. Căci viitorul nu se vorbeşte, ci se construieşte. O cărămidă pentru edificarea viitorului Petrilei o reprezintă şi alegerile pentru Parlamentul European. De aceea îi invit pe petrileni să pună această cărămidă, votând lista candidaţilor PNL. Precizez că îi invit în deplină cunoştinţă de cauză, doar pentru binele lor.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Dj16.05.2014,  11:39:26
Daca era mai atent Dl.Avram putea avea: 50000 de caramizi, 10000 de tigle, grinzi, corni etc. din demolarea abuziva a Caminului cltural Jiet. Tigle mai poate recupera dela Lunca Florii. De celelalte materiale sa,l intrebe pe primar. Sunt doar in relatii bune. Amandoi lupta pentu binele petrilenilor lor. Oricum Romania va TRAI IN SCURT TIMP NUMAI DIN RECUPERARI.
#2 osan alle16.05.2014,  21:42:49
Dl Boboc, ati uitat asocierea lui costel cu Moicu...
#3 ciobi19.05.2014,  10:01:56
ba avrame dati cu caramida in cap caci pnleul tau in ultima zi de guvernare usl a dat cu piatra in buna ba nu a votat pt. valea jiului si nu numai legea zonelor defavorizate ba ati dat un pumn vaii si asa saraca nebunule tu cu Antonescu sa nu va vedem la fata ba hu hu


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter