03.11.2011,  23:53:22 | 0 comentarii | 505 vizualizari
Se întâmplă când / Gheorghe Ile e cu fizicul în Vulcan şi cu mintea dincolo de defileu
de Gheorghe OLTEANU

O şopârlă de toată frumuseţea şi, mai ales, de tot râsul s-a strecurat şi a rezistat - nedibuită de nimeni până la şedinţa Consiliului Local al municipiului Vulcan din 30 iulie - într-un proiect de hotărâre. Ultimul aflat la ordinea de zi a şedinţei.

 

Deşi îmi închipui că pe unii dintre dumneavoastră o să-i torturez cu numele proiectului, o fac, totuşi, fiindcă sunt şi chiţibuşari cărora le place să-l audă. Trageţi aer în piept, fiindcă urmează cârnatul de titlu: “Hotărârea nr..../2009 privind aprobarea studiilor de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare şi de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Vulcan, precum şi mandatarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Sistemul Integrat de Gestionare a Serviciului Public de Salubrizare şi a Serviciului Public de Termoficare Vulcan-Aninoasa” să exercite în numele Municipiului Vulcan dreptul de a delega gestiunea serviciilor publice de salubrizare şi de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Vulcan”. Pauză de respiraţie şi continuăm. 

Dacă unii dintre vulcăneni au rămas cu un semn de întrebare văzând că, despărţit de o liniuţă, alături de numele propriu Vulcan apare cel, la fel de propriu, al localităţii Aninoasa, trebuie să vin cu lămurirea necesară. Pe viitor, când îşi va da drumul, “Pregoterm”, societatea-fecioară a Consiliului Local al municipiului Vulcan, va strânge şi gunoaiele din Aninoasa. Asta înseamnă liniuţa aia. Mai înseamnă, dar asta nu scrie în text, că, în viitor, locuitorii Vulcanului vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Asta, dintr-un motiv foarte simplu: nu e un secret că aninosenii nu prea şi-au făcut un hobby din a se achita, cu conştiinciozitate, de această îndatorire cetăţenească. Dovadă că firma de salubrizare din Aninoasa, care se ocupă şi cu distribuirea agentului termic în blocurile din Iscroni - m-am exprimat ca la carte -, a dat ortul popii. Înglodată în datoriile pe care le-a acumulat. Asta-i situaţia. Băiat bun, Ile al nostru a zis că e bine să facă aşa, să-i întindă o mână de ajutor fratelui pedelist Botgros. Că doar primarul Vulcanului n-o face pe banii lui, ci pe ai vulcănenilor.

Cam asta, pe scurt, ce se vrea în hotărârea asta, sub a cărei note de fundamentare apare iscălitura primarului Gheorghe Ile. Care, se vede, a trecut peste textul studiului de oportunitate cu viteza a cincea. Dacă îl citea cu luare aminte şi cu pixu’-n mână, ceea ce la el nu prea se potriveşte, i-ar fi căzut ochii pe minunea de şopârlă care şi-a făcut adăpost exact pe ultimul rând al capitolului IV, în care-i vorba despre “Fundamentarea necesităţii şi oportunităţii delegării serviciului de salubrizare”. Ce se spune acolo? Atenţie, că încep cu ce scrie cu trei rânduri mai sus: 

“ - îmbunătăţirea calităţii vieţii prin menţinerea unui climat de igienă; 

- protejarea mediului înconjurător; 

- înlăturarea surselor de poluare a aerului şi apelor provenite de la depozitele de deşeuri; 

- protecţia stării de sănătate a locuitorilor municipiului Târgu Jiu” (!!!! - nr.)

Aşa se mai întâmplă când iei un proiect de cine ştie unde, îl copiezi cuvânt cu cuvânt şi apoi i-l pui în faţă lui Ile. Care-l semnează ca primarul care este.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter