03.11.2011,  18:33:19 | 0 comentarii | 654 vizualizari
Puşi în faţa faptului împlinit, / Consilierii locali din Petroşani au aprobat noua structură a unităţilor de învăţământ din municipiu
de Corneliu BRAN

Ordinul ministrului - însuşit de aleşii locali. În conformitate cu prevederile Ordinului M.E.C.T.S. nr. 3.064 din 25 ianuarie 2010, cu privire la aprobarea „Instrucţiunilor pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat”, pentru anul şcolar 2010-2011, Inspectoratul Școlar al judeţului Hunedoara a stabilit în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 8 februarie, aşa cum ziarul nostru a mai anunţat, noile structuri ale unităţilor şcolare din judeţul nostru. Prin ordinul ministerului de resort nr. 3064 se prevedea foarte clar că „reţeaua şcolară va avea avizul CONSULTATIV al consiliilor locale”, subliniindu-se că „organizarea unităţilor de învăţământ va fi pe verticală, cu o conducere unică şi un număr mare de preşcolari/elevi, cuprinzând mai multe niveluri de pregătire (preşcolar, primar, gimnazial etc.) şi nu pe orizontală, având conducere separată, pe un nivel de pregătire (mai multe grădiniţe sau mai multe şcoli primare)”.
Puse în faţa faptului împlinit, consiliile locale din Valea Jiului nu au de făcut altceva decât să aprobe această nouă reîmpărţire a structurii unităţilor de învăţământ de stat. În caz contrar, votul negativ dat de consilierii locali nu va fi luat în considerare, deoarece termenul de „consultare” este lămuritor, nelăsând loc de interpretări. Vorba unui consilier local: „Și atunci de ce ne mai pune să votăm?”.
Cu o singură excepţie, consilierii au votat pentru.
Conform proiectului de hotărâre privind avizarea structurii unităţilor şcolare cu personalitate juridică de pe raza municipiului Petroşani, proiect devenit hotărâre (consultativă) în urma votului acordat de consilierii locali la ultima şedinţă de consiliu local, începând de-acum, structura unităţilor şcolare din municipiu va arăta în felul următor: Școala Generală nr. 7 devine structură a Colegiului Economic „Hermes”; Școala Generală „Carmen Sylva” devine structură a Liceului de Informatică; Școala Generală „Avram Stanca” şi Școala Generală nr. 2 devin structuri ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”; Școala Generală „Spiru Haret” devine structură a Școlii Generale „I.G.Duca”; Grădiniţa cu program normal nr. 2, Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 şi Grădiniţa cu program P+N nr. 1 devin structuri ale Grădiniţei cu program prelungit nr. 3.
Aşa cum spuneam şi în numărul de ieri, singurul consilier care s-a abţinut de la vot şi care a încercat amânarea acestui proiect a fost liberalul Vasile Pop, printre argumentele dumnealui fiind şi acelea că această reorganizare nu are nicio treabă cu organizarea pe verticală a învăţământului românesc şi nici cu depolitizarea lui, din contră, lucrurile vor sta exact aşa, dar invers.
Rămâne să vedem cum se va prezenta învăţământul nostru după anul şcolar 2010-2011 şi care vor fi efectele acestor hotărâri, dar şi ale altora (reducere de cadre, schimbarea formulei de bacalaureat etc.).Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter