29.10.2011,  11:56:54 | 0 comentarii | 710 vizualizari
Petrila / Ieri s-a mai finalizat un proiect
de Corneliu BRAN

 Montarea a 40 de camere de supraveghere de la Cap de linie Petrila - Cap de linie Lonea

Șase proiecte, începute anul trecut sau anul acesta, au fost finalizate până acum la Petrila. Ultimul a fost dat în folosinţă chiar ieri.  

 

Siguranţa cetăţenilor

Ieri, 13 octombrie, a fost recepţionată lucrarea care a vizat proiectul derulat prin P.O.R., prin MDRT: montarea a 40 de camere de supraveghere, pe porţiunea Cap de linie Petrila, Cap de linie Lonea, în vederea siguranţei cetăţenilor şi a scăderii infracţionalităţii din oraş. Vă informăm că luni se va face şi recepţia lucrărilor de pe strada Republicii.

 

Încă 3 proiecte în lucru

Deşi din acest an au mai rămas doar trei luni, la Petrila mai sunt în derulare trei proiecte, din care două sunt aproape de finalizare.

Proiectul de reabilitare a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt”, a cărui finalizare e preconizată în noiembrie. Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe 18, 23 şi 27 din Cartierul 8 Martie este al doilea proiect. Este vorba de 200 de apartamente, din care câte 40 la blocurile 18 şi 23 şi 120 de apartamente la blocul 27.

„Pe data de 19 octombrie se face recepţia lucrărilor de la blocul 18, urmând ca în luna noiembrie să recepţionăm şi lucrările de la celelalte două blocuri. Mă bucur că 200 de oameni vor suporta frigul din această iarnă mai bine, cu un confort sporit de căldură în apartamente. Sper ca la anul să mai prindem astfel de lucrări”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Referitor la prevederile noului Cod Fiscal, în ceea ce priveşte scutirea pe şapte ani de la impozit sau reducerea impozitului cu un anumit procent pe o perioadă mai mare la proprietarii de imobile care şi-au făcut reabilitarea termică pe cheltuială proprie, primarul este de părere că varianta a doua este mai bună pentru bugetul local: „Trebuie să ţinem cont de influenţele pozitive şi negative ale veniturilor de la buget din fiecare an. Acum, ţinând cont de situaţia banilor care ar fi trebuit să vină de la CNH, aproape trei trimestre au lipsit, dar şi de toată conjunctura economică şi socială prin care trece ţara, lumea pe plan mondial, cred că n-ar fi bine să mergem pe varianta cu şapte ani scutire de impozit pe imobil, deoarece impactul negativ pentru bugetul local ar fi prea mare. Cred că varianta cu reducerea acestui impozit, pe o perioadă mai mare de ani, ar fi cea mai bună pentru toată lumea. Cred că şi cetăţenilor noştri le-ar conveni mai mult ca pe o perioadă mai lungă de timp să aibă o reducere semnificativă”.

În fine, al treilea proiect este extinderea clădirii unităţii de învăţământ. Însă finalizarea sa, anul acesta, este incertă: „Nu sunt sigur că vom termina această lucrare anul acesta, deşi noi ne-am dori asta, ca şi cadrele didactice sau elevii. Constructorul are posibilităţi organizatorice şi tehnice, problema mare e că n-avem noi să plătim. Am apelat deja la ministrul Funeriu, rugându-l ca ministerul pe care îl conduce să ne ajute. Încă n-am primit răspuns, mai aşteptăm, să vedem. Dacă trebuie, voi relua această rugăminte”.

 

Alte investiţii majore

În privinţa altor investiţii majore aflate în derulare pe raza localităţii Petrila, dar cu termen de finalizare în 2012 şi 2013, amintim: proiectul ADI Apa Serv Valea Jiului (la care s-a dat startul chiar de la începutul săptămânii acesteia şi care vizează extinderea reţelei de apă potabilă şi a canalizării în zone unde aceasta n-a existat niciodată - colonia Brătianu de exemplu, dar şi Jieţul, Taia sau alte localităţi aparţinătoare; proiectul de reabilitare integrală a 54 de străzi şi alei pietonale adiacente, prin fonduri de la MDRT; finalizarea construcţiei de la Căminul Cultural Jieţ şi dotarea acestuia.

De partea cealaltă, Ministerul Transporturilor a rămas dator cu un proiect esenţial, DN 7A, drumul care leagă Petrila şi Cheile Jieţului de marginea de hotar, spre Vâlcea. 

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227








Publicitate
Newsletter