29.10.2011,  15:59:34 | 0 comentarii | 620 vizualizari
În dispreţ faţă de sănătatea petrilenilor, / Dumitru Răscolean şi consilierii PSD nu sunt interesaţi nici de actuala groapă de gunoi, total neecologică, un focar de infecţie
de Corneliu BRAN

â–º Declinându-şi competenţa, pesediştii petrileni aşteaptă soluţii din vestul Văii de la... primarul Buhăescu â–º Ei nu au votat proiectul care viza închiderea gropii de gunoi pe bani europeni

Pe ordinea de zi  a şedinţei Consiliului Local Petrila, desfăşurată săptămâna trecută, s-a aflat şi Proiectul de hotărâre privind darea în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara a terenului pentru realizarea închiderii deponeului neconform. Proiectul a fost iniţiat de primarul Ilie Păducel, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara şi a celor de la mediu, purtate cu o zi înainte de şedinţa de miercuri, la Clubul Copiilor Petrila.

 

Din nota de fundamentare a acestui proiect, confundat de multă lume cu celebrul proiect al deponeului ecologic, dar care, bineînţeles nu este acelaşi, reies următoarele: „Având în vedere faptul că judeţul Hunedoara este unul dintre cele şapte judeţele selectate şi incluse în proiectul Sprijin pentru AM POS Mediu în vederea pregătirii portofoliului de proiecte finanţate prin Axa 2 din POS Mediu, ce vizează şi aprobarea de către Comisia Europeană a aplicaţiei de finanţare pentru proiectul Sistem Integrat de Management a Deşeurilor judeţului Hunedoara; ţinând seama de faptul că realizarea închiderii deponeului neconform este o problemă deosebit de importantă pentru autoritatea publică locală şi pentru investiţiile ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului Sistem Integrat de Management a Deşeurilor - judeţul Hunedoara, este necesară emiterea unei Hotărâri a Consiliului Local de punere la dispoziţie a terenului aferent depozitului de deşeuri neconform. Menţionăm faptul că închiderea deponeului neconform nu a fost posibilă până la ora actuală deoarece acest proiect are o valoare foarte mare şi nu poate fi suportat de la bugetul local”.

Chestiune cu care consilierii PSD, în frunte cu Dumitru Răscolean, n-au fost de acord, amânând proiectul prin vot, desigur. Cum ar veni, Răscolean şi ai lui blochează până şi amenajarea gropii de gunoi existente, cea care pute de mizerie şi care, cu adevărat, constituie un pericol public pentru sănătatea populaţiei. Probabil că domnii consilieri doresc să amenajeze groapa respectivă cu zeci de miliarde de lei de la bugetul local, dacă prin fonduri externe, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, nu sunt de acord, punând în cumpănă orice proiect de acest fel. Răscolean spunea cu voce tare: „Să facă deponeul Buhăescu la Uricani, aşa cum s-a lăudat, sau la Lupeni, în Bărbăteni, dar nu aici, la noi. Oricum, să nu se înţeleagă greşit, acest proiect de faţă nu îl respingem, doar îl amânăm, până vedem ce face primarul din Uricani, că poate găseşte o soluţie şi scăpăm noi de gunoaiele judeţului. Că Petrila nu-i ladă de gunoi”. Răscolean se pare că nu s-a gândit nicio secundă că acest proiect exact asta viza: să scape Petrila şi cetăţenii de actuala groapă de gunoi, total neecologică, o sursă de infecţii şi epidemii, ca să nu mai vorbim de mirosuri, un rai al şobolanilor şi al ciorilor. De aceea nu era nevoie de amânare, în condiţiile în care, azi-mâine, petrilenii nici nu mai au unde să-şi arunce gunoiul menajer, decât la zeci, dacă nu peste o sută de kilometri (fapt care va însemna scumpirea drastică a acestui serviciu). Pe deasupra, amenzile de la mediu vor cădea pe capul primăriei, care le va plăti din bani publici, şi nu din buzunarele acestor consilieri care se tot opun, chipurile, „pentru binele cetăţenilor”. În chestiunea actualei gropi de gunoi, se vede că pe cei din PSD Petrila nu-i interesează sănătatea concetăţenilor lor, ci doar populismul dus la extrem.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter