16.06.2014,  19:33:49 | 0 comentarii | 1492 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Universitatea din Petroşani / Reîntâlnire după o jumătate de veac
de Ziarul Vaii Jiului
În urmă cu cincizeci de ani absolviră Institutul de Mine din Petroşani a Facultăţii de Mine - curs de zi, 55 de tineri şi obţinură diploma de inginer în domeniul minier. Iată că acum câteva zile, mai precis, sâmbătă 14 iunie 2014, unii dintre ei s-au reîntâlnit la Universitatea din Petroşani, unde au fost primiţi cu deosebită căldură şi dragoste de conducerea Universităţii şi a Facultăţii. 
 
Din cei 55 de absolvenţi au participat la această revedere doar şapte foşti colegi de facultate, respectiv inginerii: Dumitru Albescu de la Vulcan, Ioan Bodea de la Borşa - Maramureş, Ion Bureţea şi Ion Danciu de la Tg. Jiu, Vasile Drăgan de la Cugir, Gheorghe Modoi de la Lupeni şi Penciu Dumitru de la Slobozia. Mulţii ani ce au trecut de la momentul absolvirii, au făcut ca numărul foştilor colegi să se împuţineze considerabil. 
De apreciat a fost munca depusa de fiecare în parte după absolvirea facultăţii, în toată această perioadă, activitatea fiind desfăşurată în diferite întreprinderi şi instituţii, unde şi-au făcut datoria cu responsabilitate şi conştiinciozi­tate, dăruindu-se în munca lor pentru binele mineritului, dar şi a prosperităţii în ţara noastră. Aşa de pildă: ing. Albescu Dumitru a condus o perioadă Mina Câmpu lui Neag şi Întreprinderea de Transporturi din Petroşani, ing. Modoi Gheorghe a lucrat numai la Mina Lupeni ca şef de sector producţie şi inginer şef, ing. Danciu Ion a fost inginer şef la Banca de Investiţii din Gorj, ing. Bodea Ioan a fost şef de sector şi director la mina Baia Borşa, ing. Penciu Dumitru a lucrat ca şef de sector şi inginer şef la Mina Uricani, apoi ca director la Baza de Aprovizionare din Slobozia, ing. Vasile Drăgan a lucrat numai în Valea Jiului, unde a îndeplinit diferite funcţii, fiind mulţi ani şef de serviciu salarizare la minele Dâlja, Livezeni si Petrila, apoi inginer şef mină şi inginer sef securitate miniera tot la Mina Petrila, iar ing. Ion Bureţea a îndeplinit mult timp funcţia de director la minele Moldova Nouă şi Baia de Aramă. După ieşirea la pensie, ing. Buretea Ion s-a dedicat penelului şi a scris romane, poezii si epigrame. 
Unii dintre participanţii la reîntâlnire au fost însoţiţi de membri ai familiei, bucurându-se alături de cei dragi de momentele emoţionante ale revederii cu colegii lor şi cu profesorii. Aşa de exemplu: Ion Bureţea şi Gheorghe Modoi au avut alături soţiile, Vasile Drăgan pe fiica şi ginerele său, Dumitru Penciu pe fiul şi nora sa.
Prezenţa a fost făcută prin citirea catalogului de către dl. prof.univ.dr.ing. Mircea Georgescu, fiecare dintre participanţi expunând pe scurt activitatea desfăşurată în producţie şi responsabilităţile avute, precum şi realizările în plan familial.
S-au citit şi numele celor 68 de profesori care le-au fost alături pe perioada celor cinci ani de studii, cei prezenţi exprimându-şi recunoştinţa şi tot respectul cuvenit profesorilor lor, mulţumindu-le şi cu această ocazie pentru aportul şi efortul depus în pregătirea lor profesională. Au mulţumit în mod deosebit dl. prof.univ.dr. ing. Cornel Hirian, care s-a implicat direct în organizarea reîntâlnirii, precum si dl. prof. univ.dr.ing. Aron Poantă - Rectorul Universităţii Petroşani, care cu multă bunăvoinţă a facilitat aceasta reîntâlnire. Au fost onoraşi şi cu prezenţa d-lor: prof.univ.dr.ing. Mircea Georgescu şi prof.univ.dr.ing. Vereş Ioel - Decanul Facultăţii de Mine.
Următoarea reîntâlnire a fost hotărâtă de către cei prezenţi să aibă loc în prima jumătate a lunii iunie din anul 2015.
Pentru colegii şi profesorii care nu mai sunt în viaţă, cei prezenţi au adus un ultim şi pios omagiu acestora şi în amintirea lor au păstrat un moment de reculegere.
Tot aici la Universitate, ing. Ion Bureţea – un maestru într-ale scrisului si un înnăscut talent al versurilor şi snoavelor - a dăruit bibliotecii universităţii, profesorilor şi colegilor prezenţi, exemplare din scrierile sale publicate la Editura „Măiastra” din Tg. Jiu, printre care: cartea cu poezii ,,Siluete în amurg’’; romanele „Jurnal din vizuina cu şacali” şi „Colinele cu liliac”; cartea cu epigrame şi glumiţe „Dulceaţă cu piper”. 
După încheierea festivităţii de la Universitate, cei prezenţi s-au deplasat la spital, unde au făcut o scurta vizită d-lui profesor Cornel HIRIAN, care, din motive de sănătate, nu a reuşit să spună prezent la acest jubileu.
Plăcutele amintiri din timpul studenţiei au fost depănate la „un pahar de vorbă” la un local din Petroşani, unde s-au purtat discuţii prieteneşti într-un climat de bună dispoziţie.
Vasile DRĂGAN - participant la reîntâlnire
În fotografie (de la stânga la dreapta): Rectorul Universităţii din Petroşani - prof.univ.dr.ing. Aron POANTĂ, ing. Vasile Drăgan, ing. Ioan Bodea, ing. Ion Danciu, ing. Dumitru Penciu, ing. Dumitru Albescu, ing. Ion Bureţea cu soţia, decanul Facultăţii de Mine - prof.univ.dr.ing.Ioel Veres şi prof.univ.dr.ing. Mircea Georgescu.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





Pe aceeasi tema
Casa Universitară şi baza sportivă din Parâng ale Universităţii din Petroşani intră într-un proces amplu de rea[..]
02.04.2015, 20:53   |    0 comentarii
În perioada 25-27 martie 2015, Universitatea din Petroşani a participat cu 9 invenții la cea de a XIII-a ediţie a Salonul[..]
02.04.2015, 20:49   |    0 comentarii
Etichetarea ca universitate cu grad ridicat de încredere din partea ARACIS, pentru Universitatea din Petroşani, are importa[..]
02.04.2015, 20:46   |    0 comentarii
Am rămas datori, pe fondul evenimentelor ce s-au derulat, cu două declaraţii de presă interesante şi importante totodată, f[..]
13.11.2014, 21:12   |    0 comentarii
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter