06.11.2011,  14:44:31 | 0 comentarii | 687 vizualizari
E posibil şi asta: / Noua staţie de sortare a gunoiului menajer o aşteaptă pe Angela Stoica
de Gheorghe OLTEANU

Observ că Gheorghe Ile nu m-a ascultat când i-am recomandat să-şi procure nişte stickuri de memorie. Ar trebui s-o facă cât mai repede, altfel, azi-mâine, n-o să mai ţină minte ce-a zis astăzi, iar peste câteva zile nu va mai fi în stare să-şi amintească faptul că, în şedinţa de consiliu din 30 aprilie 2009, a spus una, iar peste câteva zile, într-un cotidian local, a declarat cu totul altceva.

 

În şedinţa de
consiliu din luna martie,
consilierul Ioan Dorel Șchiopu (parcă-l văd pe Ile şi pe-a lui zicând uite, mă, iarăşi cu ăsta! Ne înnebu­neşte, nu alta!) l-a întrebat pe primar ce e cu reziduurile menajere care se dau jos - lângă bariera de pe drumul spre mina Vulcan - din autocontainiere, pentru a fi reîncărcate în autocamioane şi duse la groapa de gunoi. Gheorghe Ile i-a răspuns că autocontainierele astea noi nu pot urca pe drumul spre groapa de gunoi, fiindcă au garda la sol foarte jos. Dar se va remedia. Când? a fost curios să afle Șchiopu. În 14 aprilie se va rezolva, l-a asigurat Ile. 14 aprilie a venit, a trecut şi consiliul local s-a reunit în şedinţa din ultima zi a lunii a patra. Aproape de sfârşitul ei, acelaşi consilier local a revenit cu întrebarea cu gunoiul aflat în tranzit lângă bariera CFR de pe strada Teodora Lucaciu. Ocazie cu care, totodată, l-a avertizat pe primar că o să sesizeze şi Garda de Mediu. Hai, domnu’ consilier, că nu-i chiar aşa de mult, cum vă plângeţi dumneavoastră, a încercat Ile s-o dea la întors. Văzând, însă, că Dorel Șchiopu insistă să-i dea un termen, Gheorghe Ile a extras din el unul: 25 mai. După ce, am aflat, se va da în funcţiune staţia de sortare a gunoiului menajer care va fi administrată de S.C. “Pregoterm” S.A., firmă pe care consiliul local a născut-o de curând. Un fel de soră mai mică - şi curată, şi virgină, adică fără pic de datorii la stat - a Almaserv-ului şi Edil-ului. Aţi trecut rapid cu privirea peste cele două date de mai sus? Reveniţi şi ţineţi-le minte, pentru că, veţi vedea, e ceva interesant cu ele.

 

Până atunci,
să ne întoarcem
la memoria lui lle,
care cam dă rateuri în ultima vreme. Păi cum să nu spui asta, din moment ce, în “GVJ” de luni, 4 mai 2009, în pagina 5, pe coloana a treia a articolului “Cartiere minereşti poluate din cauza sortării gunoaielor”, stimabilul nostru primar declară senin, despre aceeaşi chestiune a gunoaielor de la barieră, că “Nu este nimic adevărat, iar dacă într-adevăr este gunoi eu perso­nal merg acolo şi-l iau. I-am transmis şi domnului consilier (Dorel Șchiopu - nr.) însă nu ştie nimic despre selectarea deşeurilor”. V-aţi convins? Ar fi interesant să ne lumineze domnul primar cum se face selectarea asta, pentru că, o spun cu mâna pe inimă, eu n-am văzut ca, la containere, oamenii să se omoare alegând şi aruncând cu grijă aia în pubela galbenă, aialaltă în cea verde ş.a.m.d.
 
Acum, după ce am
demonstrat necesitatea acelor stickuri
de ţinere de minte,
să facem speculaţii pe marginea a ceea ce s-ar putea ascunde în spatele acelor date, 14 aprilie şi 25 mai. Sunt mai mult ca sigur că, pentru şmecherul de Ile, alegerea lor n-a fost deloc întâmplătoare. Auziţi de ce! Aduceţi-vă aminte, fiindcă s-a scris la ziare, ce-a fost în 14 aprilie. A fost - vă spun eu, ca să nu vă mai spetiţi căutând - procesul de la Deva. În care instanţa a luat act că prefectul şi-a retras contenciosul împotriva celor două celebre hotărâri ale Consiliului Local Vul­can. Proces după care Angela Stoica s-a făcut imediat bine - după ce, timp de câteva săptămâni a stat în foaie de boală - şi a revenit veselă în cuibuşorul ei de la primărie. Numai că Alina Anamaria Cîrstoiu nu s-a dat bătută, iar instanţa a dispus cererea ei de disjungere în interes propriu. Într-un număr trecut al „Ziarului Văii Jiului” am amintit data la care reclamanta şi pârâtul, Consiliul Local Vulcan, sunt citaţi să evolueze la bara Tribunalului din Deva: 26 mai a.c.

 

Aţi făcut legătura?
Nu? Păi e simplu, oameni buni! În martie, Ile zicea că noua firmă va fi dată la produs la 14 aprilie. Păi cum să înceapă producţia, dacă situaţia Angelei nu-i clară? De aceea a avansat data din mai. În caz că instanţa îi va da dreptate Alinei Cîrstoiu, viceprimăriţa cu de la sine putere Angela Stoica va trebui să-şi ia din nou pozele din birou. Și unde să le ducă, că doar nu acasă? În biroul de director al noii firme, desi­gur! Acum v-aţi prins? E simplu ca selectarea gunoaielor menajere. Fiindcă nu-i Gheorghe Ile ăla care s-o lase pe drumuri pe Angela lui. S-a gândit, oare, la ipoteza aceasta domnul consilier Marius Danci, pesedistul care, o ştiu şi ai lui, s-a făcut omul primarului şi care fusese el propus să ocupe el funcţia asta?
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter