29.06.2014,  20:23:46 | 0 comentarii | 841 vizualizari
Rar, rar, rar… / Guvernul mai aduce şi veşti bune
de Mihaela PETROŞAN
În 26 iunie, guvernul a luat două decizii extrem de importante şi pentru judeţul Hunedoara, legate de modificarea Legii învăţământului şi a Codului Fiscal.
 
Dreptate pentru dascăli
În primul rând, este vorba de Ordonanţa de urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi pentru modificarea unor acte normative, o reparaţie pentru cadrele didactice.
Actul normativ reglementează durata învăţământului profesional şi probleme privind organizarea învăţământului postliceal, constituirea şi conducerea consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, modalitatea de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante în învăţământul preuniversitar de stat, dar şi aspecte legate de reducerea normei didactice a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.
De asemenea, Ordonanţa de urgenţă prevede că personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control va putea ieşi la pensie, la cerere, în anumite condiţii, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de lege şi prevede de asemenea să fie reduse normele de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani.
Măsurile urmează să fie aplicate din semestrul al doilea al acestui an.
 
În ajutorul cetăţeanului
A doua decizie importantă este Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal.
Actul normativ adoptat de Guvern introduce o serie de reglementări prin care se stabilesc deduceri pentru credite pentru persoanele fizice cu venituri mici.
Guvernul a aprobat forma finală a schemei fiscale pentru restructurarea creditelor, care se va aplica pentru persoanele cu venituri brute de cel mult 2.200 de lei/ lună, dar cu o reducere a plafonului cu care banca poate diminua rata lunară de plată, de la 50 % la 35 %.
Potrivit formei finale a ordonanţei de urgenţă, deducerea din venitul lunar impozabil a fost menţinută la 900 de lei, restructurările fiind permise până la finele lui 2015. Astfel, fiecare client care va obţine o restructurare a creditelor în condiţiile solicitate de stat ar putea primi un beneficiu lunar de cel mult 144 de lei, aferent impozitului de 16 % aplicat la suma maximă deducti­bilă.
Ordonanţa stabileşte că deducerea se acordă lunar, după încheierea perioadei de reducere a ratei, încadrabilă în perioada 1 ianuarie 2016 şi 31 decembrie 2017 şi reprezintă rata din această perioadă, dar nu mai mult de 900 lei/ lună.
Prin aceste facilităţi fiscale acordate populaţiei îndatorate se urmăreşte majorarea veniturilor disponibile şi, de aici, creşterea consumului cu efecte favorabile asupra creşterii economice.
Apoi, trebuie reamintit că, de la 1 iulie 2014, intră în vigoare majorarea salariului minim pe economie. Conform HG nr. 871/ 2013, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 703 din 15 noiembrie 2013, salariul minim pe economie va creşte din 1 iulie, la 900 lei pe lună.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Sondajele de opinie care au apãrut în precampania electoralã, cu scopul de a afla câtã încredere are po[..]
03.11.2008, 15:08   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter