06.07.2014,  21:33:25 | 8 comentarii | 1946 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Fiecare „părerolog” impus de caracatiţa PSD la vârful CEH suge aproape juma’ de miliard pe 6 luni! Fiecare membru al Consiliului de Administraţie al CEH a participat la îngroparea efectivă a peste 32,9 milioane de euro!
de Cătălin DOCEA
► De ce tace mâlc Bebe, liderul plătit regeşte deşi vede mina din an în Paşti? Are cumva blat cu administraţia care nu l-a sancţionat pentru chiulangită cronică şi deconturile neserioase de combustibil?
 
Revenim astăzi cu noi informaţii, eminamente năucitoare, referitoare la încasările absolut nesimţite ale personajelor impuse de Partidul Social Democrat (PSD), cel mai mare grup organizat de interese din România, la vârful Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Deşi situaţia financiară a CEH este una absolut dezastruoasă, anul 2013 fiind încheiat cu o pierdere de 147.644.355 de lei, încasările personale ale celor care ar trebui să asigure managementul CEH au depăşit orice limită a bunului simţ. Ca să ducă de râpă minele viabile şi termocentralele, fiecare membru al CA a fost plătit, lunar, cel puţin cu dublul banilor încasaţi de un miner. Deşi trăim într-o republică, ei au fost plătiţi regeşte.
Situaţia financiară dezastruoasă a CEH nu mai este un secret. În mediile politice se vorbeşte chiar despre falimentul iminent, singurul motiv pentru care minele şi termocentralele sunt menţinute artificial în viaţă fiind alegerile prezidenţiale de anul acesta. După ce, la toamnă, PSD îşi va reîncărca tolba cu voturi din judeţul Hunedoara, în special din Valea Jiului, nu va mai exista niciun impediment pentru a pune lacătul şi pe această industrie. Trebuie subliniat că, dacă minele şi termocentralele, CEH pe ansamblu, au dus-o prost, aceasta nu înseamnă că şi pesediştii au dus-o la fel. Dimpotrivă.
De la bugetul CEH, ca – de altfel - şi de la cel al SNÎMVJ, s-a îndestulat un grup atent selectat de firme, societăţi conduse direct sau prin interpuşi de către diverşi lideri, lideraşi şi agreaţi PSD. Cum ar veni, chiar dacă minelor le-a mers prost, încasările pe filiera social-democrată au continuat să existe, să se împreuneze şi să se înmulţească.
Dacă-şi doreşte, orice procuror din România poate părăsi astăzi, la ora 11:00, sediul administrativ al CEH însoţit de minim două autobuze pline ochi de puşcăriabili. Infracţiunile de trafic de influenţă şi primire de foloase pot fi, aşa cum spuneam, lesne dovedite prin analiza comparativă între datele de intrare, cele de scadenţă şi cele de decont ale facturilor emise de către diverşi furnizori. Simplu ca „bună ziua”. 
Astfel, pentru că au plătit cu prioritate facturile de partid, foştii şi actualii administratori ai CEH au adus societatea în situaţia în care se află astăzi. În acest fel se explică faptul că, în timp ce soldurile către unii furnizori sunt uriaşe, parte dintre acestea fiind chiar mai vechi de un an, datoriile către alţi furnizori, atent selecţionaţi din fauna de partid, sunt inexistente ori neglijabile. De altfel, acest subiect, al sumelor colosale încasate de către firmele de partid de la CEH şi SNÎMVJ, va fi pe larg dezbătut – cu date, sume şi situaţii concrete – într-o ediţie specială a cotidianului nostru.
Potrivit reglementărilor legale, termenul pentru depunerea declaraţiilor de avere referitoare la anul fiscal 2013 a expirat la data de 15 iunie 2014. Cu toate acestea, nici pe site-ul integritate.eu, dar şi nici pe cel al CEH, nu erau publicate, nici măcar până la închiderea actualei ediţii, decât foarte puţine 
declaraţii de avere referitoare la veniturile încasate în anul 2013. În mod evident, reprezentanţii statului în Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie ale CEH, precum şi cei ce coordonează efectiv activitatea, de la director general în jos, nu au niciun interes în a face publice prea curând aceste documente.
De la oameni care iubesc dreptatea, am reuşit să intrăm totuşi în posesia unui astfel de document. Astfel am descoperit o realitate înfiorătoare.
Dl. Sorin-Iuliu Mangu a fost numit membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara SA la data de 3 iulie 2013 pentru un mandat de 4 ani. Oportunitatea numirii d-lui Mangu în această poziţie a fost dată, desigur, de calitatea dumnealui de şef lucrări, doctor inginer, dar şi prodecan al Facultăţii de Mine din cadrul Universităţii din Petroşani. Dar, mai ales, de apropierea pe care dl. Mangu o are faţă de PSD. Căci, se ştie, poţi fi o mare valoare, chiar o somitate în domeniu, dar dacă eşti membru, să zicem, al PRM, nu ai decât să rămâi o mare valoare. Şansele tale de a ajunge în CA-ul unei entităţi precum CEH sunt nule!
Teoretic, rolul d-lui Mangu nu era să revoluţioneze industria minieră. Dar normal ar fi fost să se întrebuinţeze măcar pentru ca, din punct de vedere tehnic, CEH sa deruleze o activitate mai eficientă. Din cifrele deja prezentate rezultă, la modul evident, că nu a fost vorba de vreo eficienţă la CEH. Ci, aşa cum am arătat, Complexul a terminat anul 2013 cu o pierdere de aproape 33 de milioane de euro.
Vă propun să revenim însă în viaţa absolut reală. Dacă eşti administratorul unei societăţi comerciale, dar firma merge pe pierderi grave de tot, proprietarul îţi dă un şut în fund şi te trimite acasă. În cel mai bun caz. Statul, adică PSD, nu face aşa. Dl. Mangu, deşi profesionist şi membru al unui CA care a îngropat peste 32,9 milioane de euro numai în 2013, a câştigat de la CEH SA suma de 42.117 lei (da, nu este greşeală, aproape jumătate de miliard de lei vechi!) pentru perioada 03.07.2013 – 31.12.2013. Dovadă stă Declaraţia sa de avere. Cum ar veni, lunar, dl. Mangu a băgat la portofel peste 7.000 de lei doar ca să îşi dea cu părerea la o firmă care, lună de lună, s-a afundat în datorii. Un miner, un om de rând care-şi rupe oasele în subteran ca să extragă fiecare tonă de huilă, câştigă lunar mai puţin de jumătate în raport cu dl. Mangu, care este plătit să se exprime, o dată sau de două ori pe lună, la nişte şedinţe cu final cunoscut.
În Valea Jiului, la mine acasă, nişte indivizi propuşi de nişte găinari, câştigă lunar de 7 (şapte) ori mai mult decât un om care munceşte. PSD, grupul organizat de interese care controlează astăzi România, a impus în funcţii doar nişte părerologi, oameni care – pentru a conduce CEH spre faliment – câştigă lunar cu zece mâini. Acest caz se va finaliza, vă asigur, cu puşcărie. Subminarea economiei naţionale, o infracţiune deosebit de gravă, nu poate rămâne nepedepsită. Vom reveni.
 
P.S.: Dl. Bebe, liderul minerilor, nu pare deloc preocupat de această situaţie. Dumnealui, un chiulangiu notoriu, e mulţumit că administraţia mimează o preocupare pentru drepturile ortacilor. Dl. Aurel, zis Aurel Fermecătoru’, i-a promis lui Bebe cel mai frumos CCM din istorie. Bebe, le-ai spus minerilor că urmează falimentul? Că drepturile din viitorul CCM, deşi tentante, se vor acorda maxim până după următorul CCM? 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (8 )

#1 mosul suparat07.07.2014,  06:03:06
SE AUDE CA DE AZI VINE CONTROL DE LA BUCURESTI DE LA PRIM-MINISTRU. D-LE DOCEA PUNETILE LA DISPOZITIE MATERIALELE CA POATE ATUNCI BEBE NICA SI GASCA LUI DISPAR (PONTATI SUBTERAN CA COZMA, CIOBOTARU PARCA AVETI NISTE PONTAJE REALE DAR FICTIVE CU ACESTIA PE CARE LE-ATI PUBLICAT SI NISTE FLUTURASI DE SALARIU LE AM VAZUT TOTI IN ZIAR DATI-LE DOMNE LA ORGANE SA I IA PE TOTI CA NU MAI PUTEM SA-I TINEM PE ASTIA.
#2 TOFAN07.07.2014,  06:30:04
LA SNIM VJ CIND NE PREZENTATI O SITUATIE ?
#3 gore07.07.2014,  07:39:49
dragoi si baleia slugile politice care au distrus ceh trebuie indepartate , trebuie verificate modul de atribuire a contractelor,plata preferentiala a acestora si dezastrul managerial a unor directori precum zamfir sau birchi.
#4 gore07.07.2014,  07:47:30
mangu asta a fost si pdl ist si pnl ist a fost in toate partidele doar sa fie aproape de ciolan.
#5 Aneta07.07.2014,  11:17:33
Prea multa lume SUGE !Toate astea nus a bine, cand au anumite functii, halesc tot.
#6 george07.07.2014,  17:37:06
Domne dati pe mana dna daca aveti atatea informatii sesizatii
#7 Preparatorul07.07.2014,  20:06:40
AZI la PREPARATIE MINEL CLIPICIOIU ZIS SI DOREL A DAT ORDIN SA STERGEM DIN CARTI STERILUL DE LA HALDA CA AAFLAT DE CONTROL MARE.LUATIL PE ASTA ODATA DE PE CAPUL NOSTRU CA NE AMENINTA PE TOTI.VERIFICATI DLE DRAGOI SAU DLE PETRESCU SA VEDETI CA E ADEVARAT.
#8 Daniel08.07.2014,  00:02:09
Bai tata ati distrus tara


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În condiţiile în care divizarea CEH este iminentă, Sindicatul „Muntele” simte de pe acum că va pierde t[..]
29.03.2015, 19:41   |    4 comentarii
De ceva timp, Petre Bebe Nica, pensionabilul inspector social pe zeci de milioane la Sindicatul „Muntele”, gâfâie din [..]
17.02.2015, 19:42   |    2 comentarii
Pentru a distrage atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale mişcării sindicale (cum ar fi deconturile de carburan[..]
14.09.2014, 19:09   |    6 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter