03.04.2009,  16:28:45 | 0 comentarii | 285 vizualizari
PSD şi-a nominalizat oamenii pentru deconcentrate “Trădătorul” Nicula şi-a răsplătit tătucul
de Cristian ANGHEL
Sâmbătă seara, până târziu în noapte, filiala judeţeană a PSD şi-a nominalizat oamenii pentru direcţiile şi instituţiile descentralizate care îi reveneau conform înţelegerii cu partenerii politici, respectiv PD-L. Şi de data aceasta unii social democraţi au demonstrat că sunt „iepuraşi”, trădând înţelegerile făcute în sânul partidului. Printre nominalizări se numără şi un incompatibil, Mihail Rudeanu, problema doctorului veterinar cu docto­rat în ingineria mediului fiind cea a vârstei de pensionare care-l poate lăsa doar la sta­diul de nominalizat.
 
Dr. Popescu, îndepărtat de jocurile lui Nicula
Bătălie mare şi trădare pe măsură. Pentru conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa a Alimentelor, PSD Valea Jiului a susţinut pe dr. Octavian Popescu, cu activitate impecabilă în domeniu şi curaj în abordarea grupurilor de interese privind calitatea produselor alimentare. Octavian Popescu a pierdut cu un scor la vot de 10-11 în favoarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihail Rudeanu, un om extrem de controversat în perioada 2000-2004. De notorietate a fost mobilizarea conducerii judeţului pentru a stopa o hotărâre a Consiliului Local Petroşani, când Distrigaz a venit cu o ofertă de introdu­cere a gazului metan în Valea Jiului. Atunci, Rudeanu şi echipa sa au venit cu o firmă inexistentă, „Palomma e Papadia”. Care, fireşte, nu a prestat niciodată în zonă. Motivul a fost că Vasile Savu, fost lider al LSM „VJ”, a avut această idee. De fapt Mihail Rudeanu a susţinut afacerea buteliilor, în interesul unui om de afaceri din Vale.
Mihail Rudeanu a fost implicat şi în doctoratele date pe bandă rulantă la Universitatea Petroşani. Doctor veterinar fiind, acesta şi-a dat doctoratul în ingineria mediului!
Se mai ştie că Mihail Rudeanu este tătucul actualului senator de Valea Jiului, Cosmin Nicula. Toţi social democraţii din Valea Jiului sunt supăraţi pe acesta şi îl suspectează de trădare în a susţine cauza celor din Valea Jiului, răsplătindu-l pe Rudeanu cu acest post de director al DSVSP pentru că l-a făcut om pe linie politică. Cosmin Nicula a fost susţinut şi promovat puternic de fostul preşedinte al CJH, Rudeanu, încă de pe vremea când era director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie subordonată CJH, când a vehiculat sume ameţitoare repartizate prin grija „tătucului”. Or, aceste lucruri nu se uită şi nici M. Rudeanu nu îl lasă să uite, amintindu-i că a venit vremea răsplatei. Surse din interiorul PSD mai susţin că senatorul de Valea Jiului, Cosmin Nicula, se va prăbuşi pentru că joacă la două capete, respectiv vrea şefia judeţeană a partidului, dar şi voturile din Valea Jiului. În schimb, nu ştie să gestioneze corect şi echitabil cele două zone.
 
Hummel i-a dat la ţurloaie lui Radu Sorin
Surprinzător este faptul că pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. dr. ing. Radu Sorin a avut probleme cu cei din Petroşani. La aceste nominalizări de sâmbătă, a răzbătut faptul că duşmănia organizaţiei de la Petroşani nu s-a atenuat în ceea ce-l priveşte pe Radu Sorin, cel care a trebuit să părăsescă această organizaţie în favoarea celei de la Aninoasa, cea care l-a primit cu braţele deschise. Pentru că nu s-a discutat deschis şi nu s-au pus de acord cu omul pe care îl susţin, cei din Valea Jiului s-au făcut de râs, existând doi candidaţi pe acelaşi loc. Astfel, Radu Sorin s-a trezit că îi este contracandidat Robert Hummel, proaspătul vicepreşedinte de la Petroşani. Era cât pe ce ca Valea Jiului să mai piardă un post pentru că voturile s-au disipat. Se pare că cele două voturi, cât a avut Hummel, le-a primit de la Haralambie Vochiţoiu şi Ioan Rus. Radu Sorin a obţinut postul la limită, cu 12 voturi din 21 de votanţi. 
 
Surprize, surprize
Surpiza de proporţii a cons­tituit-o Rodica Peter, secretarul Primăriei Vulcan. De ce surpriză? Pentru că, deşi nu este înregimentată politic, aceasta era asociată cu primarul PD-L Gheorghe Ile şi preşedinta PD-L Vulcan, Angela Stoica. De altfel un excelent profesionist, Rodica Peter a fost propusă pentru funcţia de director la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială.
Apoi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), petrileanul Vasile Jurca a avut sorţi de izbândă în faţa colegilor, la fel şi Doina Popescu de la Petroşani pentru conducerea Agenţiei judeţene de Îmbunătăţiri Funciare. Preşedintele PSD Lupeni, Sorin Vasilescu, va prelua conducerea Inspecto­ratului Teritorial de Muncă, iar Liliana Ţolaş va fi şefa Gărzii de Mediu. 
Vasilică Rusan, fostul şef al Finanţelor Publice până în 2005, revine victorios în fruntea acestora. 
Printre oameni ai PSD care merită să conducă aceste instituţii, există şi „foşti” cu pete cât o haită de dalmaţieni, oameni care acum au fost reactivaţi pentru serviciile aduse cu ani în urmă. Dar şi surprize plăcute. Să fie într-un ceas bun!
 
Care sunt nominalizările PSD?
 
Autoritatea de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara - Ioan Demeter 
Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara – Radu Sorin
Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara – Ciprian Roman 
Direcţia pentru Sport a judeţului Hunedoara – Sorina Cobori 
Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Hunedoara – Rodica Peter 
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Vasilică Jurca 
Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara – Sorin Vasilescu 
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara – Vasilică Rusan 
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Mihail Rudeanu 
Agenţia de Protecţia Mediului – Georgeta Barabaş 
Garda de Mediu – Liliana Ţolaş 
Agenţia Judeţeană de Îmbunătăţiri Funciare – Doina Popescu 
Compartimentul Inspecţie Teritorială pentru Resurse Minerale – Dorel Vitan 
Autoritatea Rutieră Româna – Ioan Ştaier 
Consilier pe Probleme de IMM şi Cooperaţie (pentru Valea Jiului) – Ioan Rus 
Direcţia Apelor Jiu Craiova – Sistemul Hidrotehnic Petroşani – Daniel Oproiu 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter