07.04.2009,  15:57:28 | 0 comentarii | 317 vizualizari
Bilanţul Gărzii Financiare Petroşani pe trimestrul I din 2009 reflectă că infracţionalitatea economică se menţine încă ridicată şi în Valea Jiului Comisarii petroşeneni estimează că, în trimestrul I al acestui an, prejudiciul adus statului român a fost de peste 4 miliarde de lei vechi
de Corneliu BRAN
O parte însemnată a acţiunilor de control efectuate de comisarii Gărzii Financiare din Petroşani, Viorel Coman şi Vasile Negrilă, a fost cea pe linia produselor accizate, respectiv ţigări şi băuturi alcoolice. Cea mai însemnată acţiune pe această linie a fost operaţiunea de la Vulcan, care are legătură cu „clanul Bărboşilor”, despre care ziarul nostru a mai scris la timpul potrivit. Acţiune care a dus la confiscarea a 4.000 de pachete de ţigări. Din care 2.000 de pachete au fost pur şi simplu găsite abandonate în mai multe apartamente ale căror proprietari sunt inexistenţi, un adevărat labirint infracţional, o pânză interlopă ţesută cu multă migală. Un caz descâlcit cu abilitate de comisarii Gărzii Financiare şi de poliţişti, după un plan atent, bine pus la punct. De altfel, comisarul Viorel Coman este de părere că această grupare, cla­nul Bărboşilor, „a adus un prejudiciu statului român de peste 4 miliarde de lei vechi”. Asta până în acest moment, deoarece pe parcursul descoperirilor, de ultimă oră, e posibil să apară şi alte „surprize” făcute de aceşti interlopi.
 
Firmă de taxi amendată cu 500 de milioane de lei vechi!
În paralel au existat şi acţiuni de control privind casele de marcat ale agenţilor economici din Valea Jiului. Pe această linie au fost găsiţi în neregulă, fiind sancţionaţi cu 8000 lei, 5 agenţi economici, iar altor 5 le-a fost suspendată activitatea, asta deoarece pur şi simplu firmele nu deţineau case de marcat.
Nici pâinea şi produsele de panificaţie nu au scăpat controlului comi­sarilor Gărzii Financiare. Care, împreună cu Poliţia, a efectuat 15 controale la toate firmele care produc pâine în Valea Jiului. În urma acestor acţiuni au fost date amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 10.000 de lei.
Acţiuni comune de control, cu Poliţia, au fost efectuate şi pe linia de „transport persoane”, fiind controlate firmele care deţin taxiuri şi maxi-taxi-uri pe raza Văii Jiului. Lăsând la o parte numeroasele amenzi mărunte, trebuie să menţionăm că pentru prima dată comisarii au aplicat şi două amenzi uriaşe, de câte 250 de milioane de lei vechi fiecare, unei firme de taxi, neautorizată, al cărei patron (miner de meserie) nu recunoaşte această activitate, susţinând că firma lui doar... „închiriază” aceste maşini unor persoane fizice neautorizate! Maşini care, chipurile, sunt folosite apoi doar pentru deplasarea membrilor familiilor respective... Un adevărat praf în ochi aruncat comisarilor şi poliţiştilor, negustat bineînţeles de către aceştia... Caz care se va fina­liza – ca de fiecare dată când şmecheria este ridicată la rang de nesimţire – la tribunal.
Nici pieţele din Valea Jiului, de la Petrila şi până la Lupeni, nu au scăpat controlelor comisarilor Gărzii Financiare, cele mai numeroase nereguli fiind descoperite pe linia „legumelor şi fructelor”, amenzile însumate la acest capitol fiind, într-un singur trimestru, de 30.000 de lei.
Acţiunile comisarilor Gărzii Financiare în perioada imediat următoare vor viza, firesc, acţiuni de control privind comercializarea produselor tradiţionale de Paşti (ouă, carne, vopsea de ouă, colaci şi cozonaci), acţiuni care vor fi efectua­te împreună cu colegi de la Direcţia Sanitară-Veterinară sau Poliţia Economică, cât şi cu funcţionari ai primăriilor, angajaţi în cadrul birourilor specializate pe activitatea comercială.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter