06.11.2011,  18:55:52 | 0 comentarii | 619 vizualizari
SCRISOARE DESCHISÄ‚ ADRESATÄ‚ DE DUMITRU RÄ‚SCOLEAN DOMNULUI PRIMAR ILIE PÄ‚DUCEL ȘI CONSILIUL LOCAL AL ORAȘULUI PETRILA
de Ziarul Vaii Jiului

„După cum se ştie, apa potabilă în acest sat a fost introdusă printr-un program F.R.D.S. în perioada cât am fost viceprimar şi, probabil, datorită faptului că nu vă puteţi însuşi paternitatea acestei ideii, aţi considerat că este bine să vă privaţi cetăţenii de a avea accesul liber la cişmelele stradale aşa cum de altfel au fost prevăzute în proiect şi cum s-au realizat”. 

DOMNULE PRIMAR
 

Din cauza modului superficial şi de cele mai multe ori tendenţios prin care trataţi problemele ridicate de consilierii locali, am recurs la această modalitate de rezolvare a problemei apei potabile în satul Răscoala.
După cum se ştie, apa potabilă în acest sat a fost introdusă printr-un program F.R.D.S. în perioada cât am fost viceprimar şi probabil datorită faptului că nu vă puteţi însuşi paternitatea acestei ideii, aţi consi­derat că este bine să vă privaţi cetăţenii de a avea accesul liber la cişmelele stradale aşa cum de altfel au fost prevăzute în proiect şi cum s-au realizat. 
Vă reamintesc că, datorită poziţionării caselor din satul Răscoala pe cei doi versanţi, apa nu a putut fi introdusă în curtea tuturor gospodarilor, de această facilitate beneficiind doar cei de lângă stradă, ceilalţi locuitori ai satului sunt nevoiţi să-şi care apa pentru băut de la aceste cişmele stradale cu ajutorul găleţilor sau bidoanelor. 
Probabil tot datorită spiritului de răutate ce-l manifestaţi pentru aceşti locuitori, uitaţi că apa este captată dintr-un izvor natural, din zona numită “Obârşie”, ajunge prin cădere liberă pe toată reţeaua şi ca atare nu necesită niciun fel de cheltuieli pentru tratarea şi transportului acesteia.
Singurele cheltuieli sunt cu plata muncitorului care are atribuţiuni de supraveghere şi întreţinere şi care ar trebui să ştie că are atribuţiuni şi pentru a lua măsuri în vederea unui costum raţional al apei şi nu restrictive prin desfiinţarea cişmelelor stradale “la indicaţiile dumneavoastră preţioase“. 
Proiectul prin care a fost introdusă apa potabilă în satul Răscoala face parte
dintr-un număr restrâns de proiecte pentru o comunitate de 27.000 locuitori ai Petrilei, realizate în cei 13 ani de când “păstoriţi” aici şi de când nu v-aţi gândit că locuitori ai satelor Cimpa-Biraoni şi Popi nu au apă potabilă şi asta făcând referire doar la problema apei potabile. 
(Chiar ieri am observat cât de benefică este apa la cişmea în satele Ponor şi Suseni-Râu de Mori).
Problema respectivă a făcut obiectul unei interpelări în şedinţa consiliului local de săptămâna trecută, dar ca de obicei una promiteţi şi alta faceţi.
Locuitorii Răscoalei aşteaptă apa la cişmea.

Consilier local
Ing. Răscolean Negoi Dumitru 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter