21.07.2014,  20:47:55 | 0 comentarii | 2573 vizualizari GALERIE:     FOTO    
S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani, / Partener naţional în proiectul european „CASSE – Calificarea angajaţilor – servicii la standarde europene”
de Corneliu BRAN
Ieri, 21 iulie 2014, în sala de conferin­ţe a Bibliotecii Universităţii Petroşani, începând cu orele 11,00, S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani în calitate de partener naţional - în parteneriat cu S.C. Brahms Internaţional S.R.L. Braşov şi Fundaţia Comercială şi de Servicii Bacău - a organizat conferinţa de lansare a proiectului european „CASSE – Calificarea angajaţilor – servicii la standarde europene”. 
 
10 tipuri de cursuri de calificare în domeniul serviciilor. Diploma de absolvire valabilă în toate ţările UE
Unul dintre cele mai interesante şi mai practice proiecte în domeniul serviciilor care se derulează în aceste zile în ţară este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Spunem de acest proiect că este practic în domeniul serviciilor, deoarece el se adresează exact acestei categorii de oameni. Toate activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect sunt adresate exclusiv persoanelor care ocupă în prezent un loc de muncă în activitatea de servicii. În regim gratuit aceste persoane vor putea, prin intermediul a nu mai puţin de 10 tipuri de cursuri de calificare,  să se perfecţioneze, să-şi poată schimba meseria de bază în alt domeniu legat de servicii, dar poate mai căutat pe piaţa muncii din ţară sau din străinătate. Când spunem asta ne gândim la faptul că, la finalul fiecărui curs diploma obţinută, este valabilă nu doar în România, ci în tot spaţiul ţărilor aflate în Uniunea Europeană.
Cele 10 cursuri vizează meseriile de: lucrător în comerţ – curs de nivel 1, agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport – curs de nivel 1, cameristă – curs de nivel 1, barman – curs de nivel 2, ospătar – curs de nivel 2, lucrător în agroturism – curs de nivel 1, administrator pensiune turistică – curs de nivel 2, tehnician în hotelărie – curs de nivel 3, inspector resurse umane – curs de nivel 3 şi secretar/ dactilograf/ operator birotică – curs de nivel 3.
Trebuie ştiut faptul că „obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea adaptabilităţii angajaţilor din sectorul serviciilor, în vederea asigurării flexibilităţii funcţionale pentru a răspunde noilor modele organizaţionale necesare managementului specializat”, după cum spunea la prezentarea proiectului directorul S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani, domnişoara Elena Jianu. Aceasta este şi coordonatoare activităţii din partea partenerului 2 pentru acest proiect. 
 
Absolvenţii primesc şi o subvenţie
Acest proiect se derulează în paralel nu doar în judeţul Hunedoara, ci şi în alte 7 judeţe: Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Botoşani şi Iaşi. Managerul proiectului este dl. Mai Rainhold de la firma braşoveană S.C. Brahms Internaţional S.R.L..
„Angajaţii vor obţine, după efectuarea cursului cu profesori specializaţi, atât la partea teoretică, cât şi la partea practică, competenţe prin care să realizeze cantităţi mai mari de servicii cu acelaşi volum de muncă, dar de altă calitate, devenind astfel angajaţi care vor putea face faţă concurenţei pe piaţa muncii. Noutatea proiectului constă în faptul că de aceste cursuri vor beneficia persoane angajate în domeniul serviciilor, în mod deosebit persoane angajate în turism şi agroturism. La finalul cursurilor, absolvenţii vor primi şi o subvenţie cuprinsă între 150 lei şi 450 lei, în funcţie de nivelul cursului absolvit”, ne-a declarat ieri  directorul Elena Jianu.
Cei care doresc să se înscrie la cursuri trebuie să ştie că grupele pentru fiecare meserie nu vor fi mai mari de 28 de oameni şi nu vor începe până ce o grupă nu va fi ocupată. Până în august acest lucru se va întâmpla, urmând ca apoi să înceapă cursurile. Probele practice vor fi efectuate la firme de profil, în timp ce cursurile teoretice vor fi susţinute la sediul firmei S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani.
Repetăm, pentru înscriere: condiţia de bază este ca respectivul să fie angajat în domeniul serviciilor. Chiar şi o zi dacă are vechime, vorbim ipotetic, este primit la cursuri, în funcţie de locuri, care, după cum spuneam, sunt limitate, o adeverinţă care să ateste că are un loc de muncă în domeniul serviciilor fiind suficientă. Apoi, la înscriere cursantul trebuie să mai prezinte cartea de identitate şi, fireşte, o diplomă de absolvire a unei şcoli, şcoli profesionale, liceu sau facultate. Pentru cursurile de nivel 1 sunt admise persoane care prezintă diploma de absolvire de 8 clase, pentru cursurile de nivel 2 este valabil, minim, diploma de absolvire a 10 clase, iar pentru studiile de nivel 3 cerinţa obligatorie minimală este diploma de absolvire a 12 clase, deci a unui liceu sau colegiu.
Pentru înscrieri cei interesaţi de aceste cursuri pot suna pentru informaţii la numerele de telefon: 0354.108.516 sau 0731.301.162; persoana de contact fiind tocmai coordonatoarea de proiect, doamna Irina Pasternek. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
S.C. Euro Jobs SRL Petroşani, în parteneriat cu S.C. Brahms International SRL şi Fundaţia „Şcoala Comercială şi [..]
25.01.2015, 20:13   |    2 comentarii
Nu mai puţin de 16 angajatori s-au prezentat vineri, 28 noiembrie, fie trimi­ţându-şi reprezentanţi la faţa locului[..]
01.12.2014, 21:00   |    2 comentarii
S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani în parteneriat cu Fundaţia „Şcoala Comercială şi de Servicii” şi S.C. Brah[..]
02.11.2014, 23:03   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter