03.11.2011,  19:34:09 | 0 comentarii | 694 vizualizari
Ancheta ZVJ - Obiectivele primarilor Văii în 2010 (III) / Ambiţia cea mai mare a primarului Dănuţ Buhăescu este să fie reîncepute, cât mai repede, lucrările la „drumul lui Băsescu”
de Corneliu BRAN

După ce la ancheta ZVJ ne-au răspuns până acum edilii Petrilei, Vulcanului şi Aninoasei, astăzi vă prezentăm proiectele pentru cele 11 luni rămase din an ale primarului Uricaniului, Dănuţ Buhăescu.

 

Drumul spre Herculane - cheia succesului

Primarul Dănuţ Buhăescu ne-a declarat că obiectivul numărul unu pentru dumnealui, Uricani şi Valea Jiului rămâne drumul spre Herculane, zis şi „drumul lui Băsescu”: „Pentru mine, şi cred că pentru toată lumea din Uricani şi din Valea Jiului, cel mai important obiectiv rămâne, şi în acest an, drumul spre Herculane. Continuarea lucrărilor la acest drum mi se pare esenţială. Deschiderea Văii Jiului va fi dată, în viitor, şi de acest drum. Pentru toată partea de vest a Văii Jiului, pentru turism şi nu numai, acest drum este esenţial. De aceea, voi continua să fac toate demersurile, la cel mai înalt nivel, pentru acest drum. Voi merge personal peste tot unde trebuie: la ministere, la preşedinţie, la şeful guvernului. Voi trimite nenumărate solicitări scrise ori de câte ori voi considera că este cazul. Domnului preşedinte Băsescu nu-i cer decât atât: să pună în practică ce a promis pentru acest drum în campania electorală recentă. Sper că este om de cuvânt. Pentru Uricani, continuarea lucrărilor la drumul spre Herculane va însemna şi crearea de noi locuri de muncă, lucru de care Uricaniul, ca şi întreaga zonă, are mare nevoie. Sper ca în acest an să nu stagneze aceste lucrări ca şi anul trecut. Pe mine nu mă interesează ce spun unii şi alţii, care mă critică că acum ţin cu Băsescu. Când e vorba de o cauză bună pentru comunitatea locală, nu mai contează de unde vin ideile şi sprijinul. Nu vorbim aici de partide, doctrine sau politică, vorbim de o chestiune vitală pentru cetăţenii Uricaniului şi ai Văii Jiului. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea”.

 

Nimic fără Dumnezeu!

Continuarea lucrărilor la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” reprezintă cel de-al doilea obiectiv al primarului. Buhăescu speră să primească sprijinul solicitat şi promis din partea autorităţilor judeţene, dar şi a comunităţii locale: „Oraşul Uricani avea nevoie de o biserică ortodoxă. Eram singurul oraş din ţară care nu aveam o biserică în zona urbană. Avem trei biserici, dar una este la Câmpu lui Neag, a doua la Valea de Brazi şi a treia în zona Bulzu. Această viitoare catedrală a oraşului nostru este foarte bine amplasată şi va servi ca sfânt locaş ortodox pentru câteva mii bune de enoriaşi. Dacă ţinem cont de viaţa spirituală a oraşului, de faptul că momârlanii noştri sunt în mare parte ortodocşi, vom putea observa că era mare nevoie de această biserică. Sper să primim sprijinul comunităţii locale şi al autorităţilor judeţene şi să reuşim să terminăm anul acesta, în mare parte, lucrările începute pe 28 octombrie 2006, când s-a pus prima piatră de temelie la această clădire”.

 

Multe proiecte nu depind doar de primărie 

Pe locul trei primarul Uricaniului situează mai multe obiective, marea lor majoritate nedepinzând numai de primar sau de adminis­traţia locală, deoarece este vorba de resurse financiare care vin din exterior sau pe linie guvernamentală: „În funcţie de modul cum vin finanţările pe proiectele depuse pe programele operaţionale regionale şi sectoriale, vom putea face mai multe sau mai puţine lucruri. Eu sper ca unele dintre aceste proiecte să primească finanţare, iar la altele să reuşim măcar să le demarăm în acest an, iar la anul să le finalizăm. Rămâne de văzut, încă nu pot spune exact cum va fi, dar sper şi sunt optimist că vom putea reali­za tot ce ne-am propus. De exemplu, vorbim aici de proiectele: Reabilitare străzi şi poduri în Uricani, Modernizare şi dotare ambulatoriu de specialitate şi Reabilitare Școlii Generale Nr. 2, unde ne-am gândit la montarea unei centrale termice şi a unei reţele termice, modernizarea grupurilor sociale, reparaţii şi modernizare săli de clase, repararea casei scărilor şi dotarea laboratoarelor.

În afara acestora, mai există un alt proiect important pentru comunitatea uricăneană, „Reabilitarea Casei de Cultură”, care este deja aprobat şi care va fi pus în practică imediat ce ANDZM-ul va începe licitaţia lucrărilor. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Și mai sunt şi altele, importante pentru ambientalul Uricaniului: proiectul cu monumentul de lângă blocul 13 - care simbolizează poarta de intrare în Retezat şi proiectul care vizează amenajarea unui parc pe faleza Jiului.”

 

Primarul vrea să scape în 2010 şi de datorii

În momentul de faţă, primarul intenţionează să finalizeze proiectul care vizează aleile pietonale de pe strada Trandafirilor: „Este un proiect cu finanţare locală, care ţine de amenajarea vechiului centru. În funcţie de cum vom avea bani, vom termina aceste lucrări. Eu sper că în cel mai scurt timp, în câteva săptămâni, acestea vor fi gata”.

În acest an primarul nu vrea să uite nici de datorii: „În funcţie de resursele financiare pe care le vom avea, vom începe să plătim şi restanţele la unii furnizori din anul trecut. Mă gândesc aici la restanţele rămase la furnizorii de pavele sau asfalt, dar şi la datoria rămasă la iluminatul public sau la altele. Este vorba de circa 6-7 miliarde de lei vechi, datorii de care vrem să scăpăm cât mai repede”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter