22.05.2009,  14:23:35 | 0 comentarii | 373 vizualizari
Pe bunã dreptate, prin intermediul cotidianului nostru, locuitorii petrileni îşi chestioneazã edilul: Dom’ primar, dar de treabã când vã apucaţi?
de Cătălin DOCEA
Nemulţumirile petrilenilor cresc de la o zi la alta. În mod firesc, asta ar trebui sã-i facã mai atenţi pe edilii locali. Din nefericire, fie şi dacã ne raportãm doar la nenumãratele articole negative publicate de cotidianul nostru, edilul comunist Pãducel şi (încã) viceprimarul Bobar par sã sufere. Nu, nu pentru soarta Petrilei şi-a petrilenilor! Ci, mai degrabã, sunt mãcinaţi de o profundã durere în cot. ªi, suferinzi fiind, au deja scuza necesarã pentru a nu face nimic.
Petrilenii au dreptate. La Petroşani, primãria a organizat un spectacol pe cinste de 9 mai - Ziua Europei. La Petrila, la fel ca de Sfintele Sãrbatori de Paşti, nu s-a întâmplat nimic! Ce zic primarul, viceprimarul ori domnii consilieri responsabili de culturã? Noi n-am auzit nimic, decât cã n-au ratat ocazia de a încasa la timp şi degeaba indemnizaţiile grase de la bugetul local. La Petrila, sub mandatele nesfârşite de „succesuri” ale primarului comunist, cultura pare sã fi murit. Nu se mai pune accentul pe trupele de dans popular, formaţiile de muzicã popularã, iar apariţia în presa localã a mizeriilor de la Casa de Culturã nu a produs niciun efect. „De ce nu se reparã drumurile prin cartiere?” întreabã, pe bunã dreptate, locuitorii din Petrila. Oamenii s-au sãturat de ţigãnie, de târgul de haine din cartierul 8 Martie (apropo, chiar nu se poate muta într-o zonã care sã nu blocheze circulaţia?), de fostul stadion – devalizat sub privirile nepãsãtoare ale administraţiei locale. Deşi în campanie ştiu sã râdã teatral pe umãrul cetãţeanului cu drept de vot, edilii petrileni n-au nicio treabã cu administrarea. Termoprest a falimentat, pisica moartã a fost mutatã ba la primãrie, ba mai departe, ba înapoi la primãrie. Nici noua societate nu s-a simţit prea bine. Şi asta pentru cã, sub privirea nepãsãtoare ori chiar complice a primarului, toţi cei ce au condus societatea de interes local (indiferent de numele acestora ori al societãţii) n-au cãutat decât un singur lucru: propria cãpãtuialã. Aţi fost recent pe drumurile de la Taia şi Voievodu? Nu vã riscaţi. Sunt impracticabile din cauza transportatorilor de lemn, devotaţi domnului primar comunist. De ce devotaţi? Pentru cã primarul este cel care a acceptat, ani de-a rândul, ca aceste drumuri sã fie distruse de cei care exploateazã lemn. Cum sã se facã turism pe aceste drumuri?  Dacã-l apucã, totuşi, hãrnicia, primarul s-ar mai putea ocupa de urmãtoarele: ceasul de la tunel (rãmas în urmã deşi s-a schimbat ora), lucrãrile la şoseaua de centurã a oraşului (pe care le-a promis pânã la epuizare în campania electoralã) şi contractul oneros de Internet cu Orange, pentru care ar trebui sã se plãteascã 45 de milioane lunar din banii contribuabililor. Dacã uitã, îi mai reamintim noi. Şi luni e o zi!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter