28.05.2009,  09:57:39 | 0 comentarii | 273 vizualizari
Curăţenie de primăvară la Petrila. Acţiune de succes a cotidianului „Ziarul Văii Jiului” Adio, Bobar! Se pregăteşte Păducel.
de Cătălin DOCEA
Încă de anul trecut, cotidianul nostru a semnalat faptul că Petrila rămâne în lumea a III-a după ce frâiele au picat, în urma alegerilor, în mâinile a doi comunişti fruntaşi: Ilie Păducel şi Gheorghe Bobar. Am tot repetat, cu folos, că aşteptările oamenilor au fost înşelate. Că Petrila, în loc să evolueze, arată ca după bombardament. Analizând ceea ce s-a întâmplat în ultimele mandate la Petrila, putem spune cu toată respon­sabilitatea faptul că vina aparţine celor două formaţiuni politice care s-au aflat la putere: PD-L şi PSD. Nici Gheorghe Bobar, în calitate de viceprimar şi ales local, nu a demonstrat că poate mai mult. Şi, cum problemele Petrilei nu mai pot aştepta, nu ne interesează absolut nicio alianţă. Fie ea locală, fie centrală. Cea care trebuie pusă în aplicare este alianţa pentru petrileni. Iar dacă aleşii petrilenilor au fost, în majoritate, de acord cu schimbarea viceprimarului nu credem că mai încape loc de întors. Petrila me­rită un primar tânăr, cu o altă mentalitate, indiferent cum se numeşte acesta, şi indiferent de formaţiunea politică din care face parte. Problema a putut fi, din păcate, rezolvată doar pe jumătate. Pentru ca petrilenilor să le fie mai bine, localitatea are nevoie şi de un primar care să dovedească faptul că a meritat încrederea alegătorilor. Numele încă nu l-am aflat. Dar, vă spunem cu toată responsabilitatea, cel ce poate scoate Petrila din situaţia actuală nu se numeşte, în niciun caz, Ilie Păducel. Cum ne-a ieşit cu Bobar, ne va ieşi pasenţa şi cu Păducel. Fiţi fără grijă, stimaţi petrileni! Vă scăpăm şi de-al doilea comunist.
 
Viceprimarul Bobar – trimis la plimbare
Aşa cum spuneam încă de săptămâna trecută, într-un material publicat în exclusivitate, dar conspectat atent şi de presa „verticală”, pesediştii şi-au luat nasul la purtare, au încercat să ia toată mâna (deşi li se oferise numai un deget) şi s-au ales tot cu un deget. Cel mijlociu. 11 din cei 19 consilieri locali petrileni au votat, ieri după-amiază, pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Bobar. Pentru au fost consilierii PD-L (6), PNL (3), PRM (1) şi PNG-CD (1). Împotrivă au fost 6 consilieri PSD, Bobar s-a abţinut iar Răscolean-Negoi a fost absent. 
Învinşi şi umiliţi, aşa cum le stă bine oricăror oameni care trădează, pesediştii au părăsit sala atunci când s-a pus în discuţie alegerea unui nou viceprimar. Cu toate acestea, cu 11 voturi pentru, viceprimar a devenit Constantin Ramaşcanu, consilier PNL.
 
„Un semnal negativ pentru clasa politică din Petrila şi mai ales pentru democrat-li­beralii de-acolo, care nu mai au nicio credibilitate politică. Nici pentru poporul care i-a votat, nici pentru şefii lor pe linie de partid, atât judeţeni, cât şi de la Bucureşti. Mai bine ar da oamenilor pâine şi nu circ, acesta este principiul meu pe care l-am mai spus şi cu alte ocazii, pentru că la Petrila încă sunt multe de făcut. Credeam în înţelegerea dintre domnul Bobar şi domnul Păducel, în inteligenţa celor doi politicieni. Vreau să cred că Ilie Păducel nu a intrat în nişte jocuri de culise periculoase pentru Petrila, vreau să cred că Ilie Păducel are prea multă experienţă şi judecă bine faptele. Faptul că este acuzat de toate relele Dumitru Răscolean-Negoi nu mă miră, o situaţie similară a fost şi la Petroşani, când, multă vreme, de orice lucru rău care se întâmpla vinovat era Haralambie Vochiţoiu. Nu cred că mai e timp să căutăm vinovaţi, mai bine ar fi să căutăm soluţii. Chiar vă rog să scrieţi acolo, soluţii nu vinovaţi! Iar domnul Bobar era exact viceprimarul de care Petrila are nevoie, un om echilibrat, care cunoaşte toate problemele Petrilei şi de care primarul Păducel avea atâta nevoie”, a spus Haralambie Vochiţoiu, primvicepreşedinte PSD Hunedoara.
 
“Eu îl suspectez pe Ilie Păducel de o boală a puterii…”
“Eu nu mă aflu în ţară, sunt în Praga, dar am aflat şi eu ultimele declaraţii ale primarului Ilie Păducel, care mă acuză de toate relele. Este o situaţie neplăcută prin care Păducel vrea să destabilizeze situaţia din Consiliul Local Petrila, pentru a avea doar el puncte de vedere. Lui îi place să conducă singur, ca pe moşie. Eu îl suspectez pe Ilie Păducel de o boală a puterii, de boala de a conduce singur, pentru aceasta face orice sacrificii. El declară de mine doar pentru a-şi justifica acţiunile sale, acţiuni care nu au niciun orizont politic sau administrativ, menite doar pentru ca să-şi elibereze drumul, pentru a conduce singur. A aduce lângă tine, ca viceprimar, o persoană fără personalitate, fără experienţă, pe acest domn Ramaşcanu, denotă aviditatea lui pentru putere şi gradul grosolan prin care îi minte pe cetăţenii care l-au votat. Uitaţi-vă, a trecut aproape un an de la alegerile locale şi Ilie Păducel nu a făcut nimic pentru Petrila!”, a declarat Dumitru Răscolean -Negoi, preşedinte PSD Petrila.
 
“De această situaţie doar domnul Răscolean este de vină!”
“Este o situaţie care nu este provocată de Păducel, este provocată de liderul pesedist Dumitru Răscolean.
Am vrut să mă înţeleg cu domnul Bobar, a fost chiar şi un protocol între cele două formaţiuni, într-adevăr nesemnat de social-democraţi, nu de noi. O perioadă am lucrat bine, dar acum nu se mai poate. Noi ne-am săturat de atâtea ieşiri necontrolate ale liderului Dumitru Răscolean-Negoi, care de fiecare dată ne-a promis apoi că nu mai sare calul, dar apoi de fiecare dată nu s-a ţinut de cuvânt… Eu am informat conducerea de partid pe judeţ, pe  domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, de această situaţie şi de faptul că nu mai putem lucra cu pesediştii din cauza domnului Dumitru Răscolean-Negoi. De altfel, decizia nu am luat-o singur, decizia s-a luat în Biroul Organizaţiei de Partid de la nivel local. Unde, din 21 de membri, 20 au votat pentru ruperea înţelegerii, existând doar o singură abţinere.
Şi eu am dorit să fie alianţă la Petrila între cele două partide care au şi alianţă la vârf, la guvernare. Dar nu s-a mai putut! A fost multă vreme bine şi linişte, până ce liderul PSD din Petrila a ieşit într-o emisiune televizată, pe 28 aprilie, şi a spus că nu există nicio alianţă cu PD-L pentru că dânsului domnul Geoană nu i-a spus nimic! Deci, dacă dumnealui nu ne vrea, cum să stăm cu de-a sila cu dânsul? În ceea ce priveşte înţelegerea cu liberalii, aceasta s-a făcut după ce tot domnul Răscolean, cu câţiva dintre colegii dânsului, au fost la domnul Cioară şi l-au contactat în vederea unei înţelegeri între liberali şi pesedişti, asta ca să mă izoleze politic pe mine. După data de 28 aprilie am încheiat cu liberalii o alianţă, nimeni nu a făcut primul pas, pasul a fost concomitent, repet, după ce Dumitru Răscolean a încercat să bată palma cu liberalii.
De trei ori am bătut palma cu el şi mi-a promis că nu o să mai aibă ieşiri. La ultima întâlnire cu ei, domnul Bobar chiar a spus: “Nu-l mai înţeleg pe acest om…”, iar domnul Răscolean a spus: “Gata, e ultima mea ieşire…”. Dar n-a ţinut mult, cum vă spuneam, pe 28 aprilie s-a dus la televiziune şi a declarat ce-a declarat. Care este neseriosul dintre noi doi?”, a declarat, (încă) primarul Ilie Păducel


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter