28.05.2009,  10:56:53 | 0 comentarii | 262 vizualizari
Recunoştinţă eroului României
de Ziarul Vaii Jiului
Ţie, erou al României, care te-ai jertfit pentru veşnicia ţării şi pentru onoarea Armatei Române, îţi deschidem larg porţile inimii şi îţi aprindem în suflet candela recunoştinţei. Tu ai făcut saltul în necunoscut cu imaginea patriei îngheţată în privirea ultimei clipe. Te-ai aruncat în braţele morţii spre a-i înălţa pavăză de neclintit în calea duşmanilor. 
 Cu grad de soldat sau general cu epoleţi, ostaş de rând sau căpetenie de oaste, truditor cu mintea sau cu braţele, tânăr sau vârstnic, tu ai identificat apărarea patriei cu propriul sacrificiu suprem şi porţi deopotrivă înaltul titlu de erou la României.  Tu eşti eroul care urci prin adâncimea veacurilor. Ai sfinţit cu sângele tău brazda strămoşească în luptele pentru apărarea gliei străbune. Te-ai jertfit pe tărâmuri străine, convins fiind că ţara cunoaşte cel mai bine duşmanii care o ameninţă şi direcţia din care vor să o lovească. Într-o vreme întunecată a istoriei, o judecată strâmbă ţi-a pângărit memoria. Pe tine, care ai înroşit cu sângele tău pământurile de la est de Prut până  la îndepărtata Volgă, te-au smuls din rândurile eroilor osândindu-te la o nemeritată uitare. Dar neamul tău şi camarazii tăi te-au păstrat cu sfinţenie în tainele sufletelor.  
Astăzi, numele tău stă scris la loc de cinste, fără nicio discriminare, pe frontispiciul monumentelor, pe tablourile de onoare din incinta unităţilor militare, pe troiţele de la răspântia drumurilor, pe crucile înnegrite de vreme din cimitire, dar mai ales în inimile celor ce te-au cunoscut şi preţuit. 
O dată pe an, de ziua Înălţării Domnului, toată suflarea românească te omagiază, îndreptându-şi gândurile spre faptele tale de arme pilduitoare şi către Dumnezeu cu rugăciuni fierbinţi întru salva şi preamărirea ta. Atunci clopotele din turlele bisericilor vestesc lumii şi ţării întregi că cei ce şi-au dat viaţa lor trecătoare pentru eternitatea patriei trăiesc în amintirea urmaşilor. Îngenunchem în faţa mormântului şi a memoriei tale, noi şi generaţiile care vin după noi, cu jurământul că îţi vom urma pilda, erou al neamului, păstrând ca pe lumina ochilor demnitatea, onoarea şi integritatea României. Ţie, care te-ai jertfit pentru veşnicia ţării şi pentru onoarea armatei române, îţi aprindem în suflet candela recunoştinţei.
 
Odihneşte-te în pace, brav erou al României!
 
Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, subfiliala Petroşani
Gheorghe ANTONIE


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter