07.07.2009,  16:34:39 | 0 comentarii | 245 vizualizari
Valea Jiului - de nota 10
de Mihaela PETROŞAN
La bacalaureatul din acest an, Valea Jiului are campionul absolut. Astfel, singura medie “curată” de 10 din această sesiune aparţine unei absolvente de la Liceul de Informatică din Petroşani, Sînziana Alexandra Toroapă. În rest, se pare că bacalaureatul de vară 2009 s-a desfăşurat fără prea multe probleme. 
 
“În Valea Jiului examenul de bacalaureat s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente. Rezultatele au fost la acelaşi nivel ca în anii trecuţi. Mă bucur că zece pe toată linia a luat o absolventă din Petroşani, de la Liceul de Informatică”, a declarat Sorin Radu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
“S-au înregistrat contestaţii, dar mai puţine ca în anii trecuţi. Avem contestaţii atât din partea celor care nu au promovat o probă din cadrul examenu­lului, cât şi de la cei care au luat note mai mici decât se aşteptau. Cele mai multe vizează probele scrise susţinute la limba şi literatura română, matematică şi limba latină.  Din cele 350 de contestaţii, aproape 50 sunt din Valea Jiului”, a mai precizat Sorin Radu.
 
Rezultate în topul pe ţară
Conform datelor de la inspectoratul şcolar, judeţul nostru se află pe locul trei pe ţară, procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat fiind de aproape 95 la sută. În rezultatul final mai pot surveni mici modificări ca urmare a contestaţiilor ce s-au depus duminică după-amiază.  
În judeţul Hunedoara, la examenul de bacalaureat s-au înscris 4.407 candidaţi, dar s-au prezentat doar 4.392. Dintre aceştia, 15 au pierdut startul din motive încă necunoscute, iar patru au fost eliminaţi în timpul examenelor. La examenul din acest an, 216 candidaţi au fost respinşi. Din datele centralizate reiese faptul că 4.172 elevi au trecut examenul de bacalaureat, aproape jumătate din numărul celor admişi (48,92 la sută) obţinând note între 9,00 şi 9,99. În judeţ, s-a obţinut o singură notă de 10, în Valea Jiului, prin Sînziana Alexandra Toroapă, iar procentul de promovabilitate este de 94,99 la sută.
“Soluţionarea contestaţiilor este prevăzut a se efectua în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie”, a mai declarat inspectorul şcolar general Sorin Radu. 
 
Câteva date din Vale
În Valea Jiului, la Colegiul Economic “Hermes” din Petroşani au fost înscrişi 202 candidaţi, din care 201 au trecut cu bine examenul, iar unul dintre ei nu s-a prezentat. Tot aici au susţinut bacalaureatul şi absolvenţii Grupului Şcolar “Constantin Brâncuşi” din Petrila, din 193 de candidaţi, 192 au reuşit, iar unul nu s-a prezentat. 
La Liceul de Informatică din Petroşani au fost înscrişi 158 de candidaţi, toţi trecând cu bine examenele. Tot la acest centru au fost înscrişi să susţină examenul şi absolvenţii Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Petroşani. Şi în acest caz, din cei 134 de candidaţi, toţi au reuşit să trecă examenul de bacalaureat.
La Grupul Şcolar Industrial Minier Lupeni, din cei 315 candidaţi înscrişi, 10 au fost respinşi, iar 8 nu s-au prezentat la examene. 
Alte două centre au fost la Grupul Şcolar “Dimitrie Leonida” din Petroşani unde, din cei 303 candidaţi, trei au fost respinşi şi doi nu s-au prezentat, iar la Grupul Şcolar “Mihai Viteazu” din Vulcan, din 276 absolvenţi, doi nu s-au prezentat la examene, alţi doi fiind respinşi. A doua sesiune a bacalaureatului se va organiza în perioada 17-26 august. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter