30.07.2014,  20:44:36 | 16 comentarii | 3677 vizualizari GALERIE:     FOTO    
File din istoria celui mai slab CCM din istoria mineritului. În atenţia ortacilor (II): / Conform CCM 2014 Petre Nica, liderii de la „Muntele” ar putea deveni delegaţi/ inspectori sociali şi ar putea umfla lunar salarii de bază între 70 şi 80 milioane de lei vechi, plus alte sporuri
de Marian BOBOC
Reamintim că ZVJ a pledat la timpul potrivit pentru negocierea CCM-ului de către toate forţele sindicale din CEH: Sindicatul „Muntele”, Sindicatul „Noroc Bun” şi sindicatele afiliate Federaţiei „Energetica”. Doar astfel, cu toţi sindicaliştii la masa negocierilor, s-ar fi putut evita catastrofalul CCM 2014 Petre Nica. Să ne înţelegem, catastrofal pentru marea majoritate a membrilor de sindicat, nu pentru şefimea din CEH, care, urmare a negocierilor pe sub masă (CCM-ul a fost ţinut la secret, până când cotidianul nostru a intrat în posesia lui), va umfla lunar peste 100 de milioane lei vechi. Astăzi ne vom ocupa de posibilele şi absconsele în CCM câştiguri ale liderilor de la „Muntele”, că doar nu aţi crezut că ei vor ieşi în pierdere…  
 
Deschidem CCM 2014 Petre Nica la Secţiune a 5, referitoare la obligaţiile şi drepturile sindicatelor ca organizaţii profesionale ale salariaţilor. La Art.29 citim:
„(1) Pe perioada în care salariatul este ales în organul de conducere al sindicatului, poate fi numit pe postul de inspector social/ delegat sindical prevăzut în statul de funcţii al unităţii/ sucursalei/ punct de lucru, dacă îndeplineşte condiţiile de ocupare a acestui post conform C.O.R. Numirea şi revocarea se va face de administraţie cu avizul preşedintelui organizaţiei sindicale reprezentative la nivelul unităţii.
(2) Norma de reprezentare va fi de 1 inspector social/ delegat sindical la 600 salariaţi, iar numărul de posturi va fi supus aprobării Consiliului de Administraţie”.
Deci, băieţii deştepţi de la Sindicatul „Muntele” vor putea fi numiţi inspectori social/ delegaţi sindicali. Astfel, vor scăpa de tot felul de artificii în pontaje, de foi de boală, de prigoana administraţiei (vorba vine, că doar Drăgoi le-a făcut şi le face pe plac când vrea muşchiul lor). Bineînţeles, există şi aici un risc, mai mic, dar există. Acela să fii prins când te pontează altul cu cartela (amintiţi-vă notoriul caz al inspectorului social Petre Nica, când acesta a fost pontat de o secretară din CEH, dar care când a fost prins, a fost iertat de Drăgoi et.comp.). Dar dacă depăşesc acest risc minim, pentru liderii de la „Muntele” poate exista şi o bucurie a portofelului. 
Tot în CCM, aflăm din anexa - funcţii şi meserii utilizate în societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., capitolul A funcţii de conducere („funcţii de conduce­re specifice unor activităţi”, punctul „A.2.4. Activităţi sociale”) şi cât vor încasa inspectorii şi delegaţii sociali, adică liderii de la „Muntele”.  
În cazul în care se vor aplica prevederile articolului mai sus menţionat să vedem cine ar putea fi beneficiarii, adică delegaţii/ inspectorii sociali cu studii superioare? Păi, cei care au făcut o facultate. Adică, Petre Nica (care se pare că va încasa şi mai mult, funcţia de inspector social la punctele în minerit fiind încadrată superior în grila de salarizare, la treapta 58_a, faţă de cea de inspector social în activitatea în minerit, aflată pe grila de salarizare la treapta 57_c), Tiberiu Cozma, Alin Sân, Dorin Vezure. Deci, conform grilei de salarizare, salariile de bază, ar fi de circa 8.100 lei (încadrarea – 57_c), la care, fireşte se vor adăuga diverse sporuri (de mobilitate, de confidenţialitate etc.). (vezi facsimil 1)
Delegaţi sindicali/ inspectori sociali cu studii medii ar putea fi: Cristian Iştoc, Pavăl Robert, Ioan Ciobotaru şi Darius Cîmpeanu. Aceştia vor încasa ceva mai puţin, circa 7.000 lei – salariul de bază, plus sporuri, dar mult mai mult decât ortacii care trudesc din greu în mină.
Din moment ce aceste funcţii de delegaţi/ inspectori sociali apar bugetate cu bani frumoşi în Anexa 8 a CCM 2014 Petre Nica, deducem că ele vor fi ocupate de liderii de la Sindicatul „Muntele”, că doar nu de noi. Aşa putem explica şi de ce liderii Sindicatului „Muntele” care au negociat CCM au fost de acord ca şefimea din CEH să încaseze peste 100 de milioane de lei vechi lunar. Pentru că şi şefimea din CEH a fost de acord ca liderii să poată încasa între 70-80 milioane de lei.  
Ca de obicei, în spiritul echidistanţei care ne caracterizează, aşteptăm punctul de vedere al ortacilor, dar şi al Sindicatului „Muntele”.
 
P.S. Ne bucurăm că, graţie faptului că ZVJ i-a deschis în ultima clipă mintea lui Nica, iar acesta a ascultat de sfatul nostru şi nu a mai grăbit înregistrarea CCM 2014 (deşi atâta a turuit că trebuie repede-repede să-l ducă la ITM). Prin urmare, angajaţii CEH vor primi cu ocazia Zilei Minerului o primă în tichete-cadou în valoare de 350 lei, ca şi anul trecut. După intervenţia de anul trecut a cotidianului nostru, când minerii lupeneni de la Departamentul „Muntele” şi-au primit cuvenita bere de Sf. Varvara, aceasta este a doua chestiune sindicală rezolvată şi de ZVJ. Noroc bun, ortaci!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (16 )

#1 macaresc30.07.2014,  21:15:59
Hai ca e buna!Cum sa ia niste incompetenti mai mult ca noi la front?pai daca e asa sa va tineti bineca venim dupa voi cu totii si nu stim cine mai ia ceva.adica un rahat ca animalul ala sa ia 7000 lei,Cred ca glumiti.Daca nu e BAIIIIIIII MARE DLE NICULESCU AUREL zis FERMECATORUL!Aveti grija ca ati gresit FLAGRANT.Nu suntem legume!
#2 marcoianu31.07.2014,  00:24:46
Dupa aplicarea noului CCM rugam corpul de control al primului ministru sa verifice salariile sefilor si ale muncitorilor care trudesc in subteran sa vedeti diferentele!
#3 .....31.07.2014,  00:37:04
Pai este disriminare ce am citit in ultima parte ... suntem in aceeasi oala , cum mineri sa obtina 350 tichete si energ au primit azi 30.07. numai 150 ron . Domnule Istoc ce faci ?
#4 ...31.07.2014,  00:49:30
Domnule Marian Boboc uitati-va si in curtea energieticienilor, nu sunt numai mineri in CEH ... conform noului CCM ei au pierdut mult mai mult din drepturi ... doar ca sunt mai putini nu trebuie datinla o parte !
#5 kras31.07.2014,  07:10:51
bine ca sotia liderului cimpean are intrare subteran fara a presta subteranul,darius cimpean este trecut ca inspector social,cu salariu baban,fara a intra in subteran,sau fara a fi prezent la mina....salariile se dau si pentru performanta in tenis de masa
#6 adi31.07.2014,  09:45:43
Contract jenant si copiii negociau mai bine decat NICA oricum nu se va respecta nici macar jumatate din ce este in contract.Energeticieni nu au avut reprezentant care sa le sustina macar ce au avut pana acum sarbatori legale platite alti stau si beau si chefuiesc si alti muncesc asta da contract
#7 Miner31.07.2014,  12:25:52
Oare e atat de greu este sa faceti o cerere de retragere din sindicat ?? Nu mai platiti slugile partidelor politice ! RENUNTATI LA SINDICAT !! RETRAGETI-VA !!! ””””
#8 marinica31.07.2014,  16:01:01
energeticienii au fost reprezentati CHistoc,asta trebuie sa raspunda de pierderile energeticienilor; RUSINE CHistoc ! ai grija CHistoace ca roata se invarte,acum esti in varful muntelui,maine cine stie pe la ce porti vei bate !daca-i adevarat ce se spune de fam campeanu oare nu se sesizeaza corpul de control sau daca ai lipit afisele rezmeritoiului ajuns deputat poti sa-ti permiti orice,dle nica cum poti sta la masa cu astfel de elemente?
#9 Ass31.07.2014,  18:07:58
Energeticenii sa nu se planga ca atatea sporuri si salarii atat de nesimtite nu s-a mai vazut.Faceti-le publice daca aveti tupeu si vor sari minerii de la front sa spuna ca prefera ei sa stea la suprafata pe salariile alea ...adica salarii mai mari decat la subteran. Da nu am auzit nimic despre nesimtitul de DRAGOI care cica conduce partea miniera...aveti idee cat are pe statul de plata lipitorul de afise a lui Razmerita? Aveti idee cat habar are despre management , dar despre minerit...?
#10 KOKUCS31.07.2014,  19:37:37
Mai oameni buni CHISTOC asta are tupeu a luat FORDUL MONDEO A LU NICA SI se plimba pe banii mostii.Noi energeticienii cerem directorului general sa opreasca JAFUL inceput cu acestindivid!
#11 eu 31.07.2014,  20:22:24
ce reprezentant e ala care nu apara drepturile oamenilor s-a mers pe principiul sa moara capra vecinului ,ala de ce are simbete si sarbatori platite cand noi nu avem taiele la pacalici au preme de concediu mai mari ca noi taiele.Ei au drept de greva energeticieni nu ,energeticieni merg la munca de pasti de craciun de revelion noi nu avem vacante prelungite ca ceilalti noi asiguram confortul unora .Am lucrat si la mina si stiu ca se munceste greu dar nici ca energetician nu este usor va spun din proprie experienta
#12 eu 31.07.2014,  21:16:11
pt Ass salariu net la energetician dupa 25-27 de ani de munca cu sporurile alea nesimtite cum zici tu nu depaseste 2300 lei daca ARE BAFTA SA PRINDA DUBLE MULTE asa ca nu vb ce nu sti exact asa e si la noi ca si la mina sefi da au restul nu au cum crezi tu
#13 Shoric31.07.2014,  22:37:51
@eu ,tu ca energitician te compari cu un miner , dar ce ar fi sa te compari cu un electrician care lucreaza subteran care are acelasi venit net de 2300 de lei ?? ce zici ? poate munca e aceiasi dar nu poti compara conditiile de munca .. NICIODATA !!
#14 teo01.08.2014,  07:12:31
Pensionarii au fost uitati de toata lumea,incepand cu Boc care astepta cu nerabdare iesirea din sistem( denumire mai frumoasa la moarte),a lui Ponta ,acum vine si randul lui Nica taind si ultimele reduceri la curent si carbune din noul contract de care beneficiau de zeci de ani de minerit pensionarii din minerit !
#15 ... 01.08.2014,  14:11:43
Shoric dar u compari un electrician de termocentrala cu unu de la mina , adica unul care exploateaza statia de 110 kv . daca sunte ti asa frustrati pe salarile energeticienilor ... va rog lasati- ne singuri !ce zici ?
#16 eu 01.08.2014,  14:43:28
pt shoric energetician nu inseamna electrician nu ma compar cu minerul care munceste iar cu un electrician daca ma compar la salar cum spui tu ca suntem egali dar el are conditi grele de munca el este rasplatit iese la pensie la 45 pe cand energeticieni au grupa de pensionare ca frizeri la 65 ani.Meseria de electrician nu inseamna sa legi 2 fire shoric.Am lucrat si electrician la mina si la uzina si stiu diferenta


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Prezentă joi, într-o emisiune la un post naţional de televiziune, deputatul hunedorean liberal Carmen Hărău a făcut o s[..]
02.08.2015, 21:45   |    0 comentarii
Miercuri, într-o emisiune la B1TV, deputatul hunedorean Carmen Hărău a abordat, într-o manieră extrem de dură, pro[..]
09.07.2015, 17:30   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter