31.07.2014,  20:31:50 | 10 comentarii | 2390 vizualizari
Poftim cultură! / Darius Cîmpeanu, holoangăr pe la Sindicatul „Muntele”, proferează ameninţări la adresa lui Marian Boboc
de Marian BOBOC
 El, cu mintea atâta cât o are, se dă de ceasul morţii ca să blocheze lansarea unui volum despre greva la mina Lupeni din 1929  Să fie mai tare Cîmpeanu decât Drăgoi?  Poliţia municipiului Lupeni trebuie să taie din rădăcină aceste manifestări de terorism sindical  
 
În urmă cu ceva timp, într-o şedinţă a Sindicatului „Muntele”, numitul Petre Nica a proferat ameninţări la adresa subsemnatului, cuvinte pe care hârtia nu le poate suporta. Însă, acestea pot fi dovedite oricând cu martori.
 
Mai nou, un individ pe numele Darius Cîmpeanu, holoangăr pe la Sindicatul „Muntele”, auzind că subsemnatul intenţionează să lanseze o carte pe 6 August la Mina Lupeni, şi-a arătat opoziţia vehementă. Ba mai mult, a spus că, dacă subsemnatul va avea curajul să vină la Mina Lupeni pe 6 August, va da de băut la oamenii săi şi va ieşi scandal mare la lansare. Cu un asemenea comportament, nedemn de statura unui preşedinte de sindicat, nu e de mirare că au avut loc atâtea mineriade care au făcut atât de mult rău Văii Jiului.
Menţionez că această carte comemorează împlinirea a 85 de ani de la greva minerilor din 1929 de la Lupeni, adică a unui jubileu negru pentru muncitorimea minieră din Valea Jiului.
Pentru desfăşurarea acestui eveniment i-am cerut, fireşte, permisiunea d-lui ing. Nicolae Drăgoi, director general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, că doar nu era să i-o cer ministrului Nicolescu, premierului Ponta sau preşedintelui Băsescu. În urmă cu o săptămână, dl. ing. Nicolae Drăgoi a îmbrăţişat cu căldură propunerea mea, spunându-mi că va dispune subalternilor săi organizarea lansării.
Ca un om care a trudit ani în şir în arhive şi biblioteci pentru a scoate la lumină documente inedite despre zbuciumata istorie a Văii Jiului, concretizate în 10 volume-document doar despre Mina Lupeni, însumând mii şi mii de pagini, îmi exprim îngrijorarea faţă de acest comportament deviant al unor oameni care, pe lângă că nu înţeleg sensul unei cărţi, obstrucţionează actul de cultură, proferând ameninţări şi insulte.
Întrucât prezenţa la lansare a acestor triste şi vremelnice figuri ale lumii sindicale nu este obligatorie, ca de fapt a nimănui, actul de a participa la un eveniment cultural fiind unul benevol şi liber consimţit, nu văd rostul ameninţărilor lor.
Sper ca organele în drept, în speţă Poliţia municipiului Lupeni, pe raza căruia domiciliază sus numiţii, să se autosesizeze şi să ia măsurile prevăzute de lege. Şi dacă, ei bine e vorba de un daaaaaaaaaaaaacă lung, prin absurd, se va autosesiza, tot cu acest prilej să-l întrebe pe numitul Darius Cîmpeanu despre afacerile derulate la Clubul Muncitoresc Lupeni şi dacă nu cumva există vreun circuit oneros al banilor între Sindicatul „Muntele” şi vechiul sindicat?   
Ca ziarist, scriitor şi documentarist născut şi crescut în Valea Jiului, am sperat că vremea terorismului sindical a apus. Se pare că m-am înşelat amarnic.
Darius Cîmpeanu, dacă până la vârsta asta nu ai aflat că o carte despre istoria minei Lupeni nu este nocivă, ba din contră, dacă nu ştii că pe vremuri chiar sindicaliştii de la mina Lupeni organizau baluri şi serate pentru a strânge bani pentru cumpărarea de cărţi pentru dotarea bibliotecii sindicatului, ei bine, dacă nu ai cunoştinţă de acestea, chiar că faci umbră de pomană mişcării sindicale! 
Aceste palide figuri sindicale se înşeală 100% dacă cred că mă pot intimida cu astfel de ameninţări şi dacă nutresc speranţa că mă pot opri în exercitarea meseriei de jurnalist, pe care o prestez cu onestitate de ceva timp. Mă întăreşte în această luptă, în folosul celor mulţi, un exemplu petrecut în urmă cu 85 de ani chiar în curtea minei Lupeni, când ortacii au stat cu piepturile goale în faţa jandarmilor şi armatei. Dacă ei au avut acest curaj, nu văd eu de ce nu l-aş avea… Aşa să mă ajute Dumnezeu! 
 
Spre cinstea lor,
liderii celorlalte 3 sindicate de la Mina Lupeni m-au poftit să lansez volumul la mina lor, „în condiţii de maximă siguranţă”, arătându-se revoltaţi de huliganica atitudine a lui Darius Cîmpeanu care consideră mina Lupeni ca pe o moşie proprie.
 
În mod ciudat,
ing. Nicolae Drăgoi, directorul general adjunct al CEH, cel care mi-a promis solemn că va dispune organizarea lansării, nu mai are bunul simţ de a-mi răspunde la telefon, pentru a conveni amănuntele lansării. Asupra acestei bizare „silenzio stampa” a d-lui Drăgoi voi reveni în ediţia de luni. Oare, să i se fi înmuiat bărbăţia?
Să fiu bine înţeles, fără aprobarea d-lui Drăgoi nu pot să lansez volumul, dar fără „aprobarea” bolovanilor de la Muntele pot să-l lansez liniştit la mina Lupeni, că doar nu-l lansez la sediul lor de sindicat.
 
Studiez
posibilitatea de a lansa volumul chiar în subteranele minei Lupeni, în care am mai intrat împreună cu Cătălin Docea, directorul ZVJ. Acolo, cu siguranţă, Darius Cîmpeanu şi Petre Nica nu ar putea atenta la integritatea mea fizică. Nu de alta, dar mi se pare mie că cei doi au cam uitat pe unde se află „intrarea” în mină.   
 
„Tati, nu te du!”
Auzind de ameninţările bolovanilor de la „Muntele”, fiica mea s-a speriat şi mi-a spus: „Tati, nu te du!”.
I-am răspuns, dându-i poate şi o lecţie de viaţă: „Tată, de gunoaie nu trebuie să te temi niciodată. Doar să ai grijă să nu calci pe ele, că te murdăreşti”…
Toate ca toate, însă, de acum încolo, ca să-mi ţin la adăpost familia de asemenea oameni ameninţători, situaţi în afara istoriei. îmi voi radicaliza limbajul în relaţia cu bolovanii de la „Muntele”. Vezi, Darius, cuvântul e puterea mea!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (10 )

#1 un om31.07.2014,  20:40:41
Dle BOBOC dvs.va faceti griji de UN SAC PLIN DE GRASIME EXPIRATA?Dati dle cu zvj toate pontajele fictive ale lui DARIUS CAMPEANU,CIOBOTARU SI NICA PETRE SI FACETI PLANGERE LA POLITIE.SAPUNA SI EI DECLARATIE DE AVERE URGENT SA VEDETI SURPRIZE COLOSALE! UNII STIU CE II ASTEAPTA.LA LUPTA CU HOTII CARE NU FAC MINA!
#2 un oarecare31.07.2014,  22:43:33
Domnilor ziaristi nu va fie frica de niste neispraviti care se inscriu unul acest darius in psd altul nica in toate partidele....si care isi zic ca sunt tari dar de fapt sunt niste nimicuri infecte,asta grasu care papa banii sindicatului cu asa zisul tenis de masa care il ajuta sa slabeasca tare mult ca nu mai incape in colivia cu care ar trbui sa intre in mina si care nu are de aface cu lupta sindicala la fel ca nica marele inginer de la transport care se crede mare manipulator si un bun psiholog.
#3 Unul din unii care-l stie ca poama e...01.08.2014,  08:31:08
Darius Clampanu sa-si vada de invartelile lui... stie el ce si care... rahatul se ridica la suprafata intotdeauna daca-l scormonesti. Mai bine tacea...
#4 Vasile01.08.2014,  09:41:24
Cine dracu ii alege pe acestia sefi la sindicat! DC SE OCUPA DE PINPONG SI DE POSTAT PE FACEBOOK.De unde sa stie el cum se scrie ori cumse lanseaza o carte?
#5 milu01.08.2014,  21:45:16
namila asta de grasime se lauda ca-l are in spate pe "marele om de afaceri"-milu parau si cica n-a lipit degeaba afise cu fiul TURNATORULUI LUPASCU in campania pt deputati !oare nimeni nu vede ca namila se ocupa de tenis in timp ce figureaza la lucru ?
#6 Shoric01.08.2014,  23:12:23
"terorism sindical" ?? pur si simplu nu aveti aceleasi simpatii politice ..restul e cancan.
#7 Robert02.08.2014,  10:03:02
Acum i-a cadorisit administratia cu functii de inspector social, cu salarii grase. Asta ca drept rasplata pentru contractul colectiv de munca adica pentru tradarea de care au dat dovada. Unde putem sa ne adresam pentru aceste mizerii? La palatul Victoria, la Cotroceni?
#8 Grigore02.08.2014,  20:22:41
Ce lider mai e si asta? Sa te opui la lansarea unei carti despre minerit!!!
#9 viorel03.08.2014,  09:58:05
Care lider? toata viata o fugit numai sa nu faca sut, a facut pe secretara si era pontat ca miner, dupa sa ascuns dupa titel si banc, numai sa nu faca sut. cine la ales pe el ca nu a facut alegeri de peste 10 ani la sindicat. un hot a falsificat ajutoare sociale!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
 El, cu mintea atâta cât o are, se dă de ceasul morţii ca să blocheze lansarea unui volum despre greva la mi[..]
31.07.2014, 20:26   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter