17.07.2009,  12:20:12 | 0 comentarii | 299 vizualizari
Deputatul PSD Cristian Remeriţă: “Am fost şi sunt alături de colega mea, doamna deputat Monica Iacob-Ridzi!”
de Gheorghe OLTEANU
M-am gândit că o singură persoană - una autorizată, desigur - poate să-mi ofere câteva precizări cu privire la modul în care “Cazul Monica Iacob-Ridzi”, cum a fost numit în presă,  a fost perceput în Camera Deputaţilor. Dat fiind că subsemnatul sunt alegător în Colegiul de Vest al Văii Jiului, am ajuns la concluzia că acea persoană nu poate fi decât deputatul PSD Cristian Resmeriţă.
 
Iată, în continuare, discuţia purtată cu dumnealui.
 
- Domnule deputat Cristian Resmeriţă, cum se vede în Camera Deputaţilor şi, mai ales, cum explicaţi dumneavoastră succesiunea de evenimente în cazul doamnei Monica Iacob-Ridzi?
- De la bun început aş dori să fac o precizare: eu am considerat întotdeauna că omul face funcţia, iar nu funcţia îl face pe om. Am avut o relaţie de colaborare bună cu doamna ministru Monica Iacob-Ridzi şi cred că, şi dacă dumneaei nu va mai ocupa această funcţie, colaborarea dintre noi va continua, în calitate de colegi în Camera Deputaţilor. Întotdeauna am văzut în doamna ministru Monica Iacob-Ridzi o persoană foarte ambiţioasă care, ca ministru al Tineretului şi Sportului, dorea să facă multe lucruri bune pentru tineretul din ţara noastră. Eu consider că tinereţea, seriozitatea şi ascensiunea dumneaei i-au deranjat pe “greii” din PD-L. Şi o să dau câteva nume: Radu Berceanu, Cristian Preda, Ioan Oltean şi Cezar Preda. Expresiile “această solidaritate ţigănească“, “este momentul să facă ceva pentru partid, nu partidul pentru ea” şi “mi-aş fi dat demisia din prima zi” aparţin acestor talibani din PD-L care nu vedeau cu ochi buni relaţia doamnei Monica Iacob-Ridzi cu preşedintele Traian Băsescu. Sunt convins că, după acest moment mai delicat, doamna Monica Iacob-Ridzi îşi va continua cu foarte multă responsa­bilitate activitatea de parlamentar. Ţinând seama că dumneaei este deputat pe Colegiul de Est al Văii Jiului, iar eu sunt pe cel de Vest, cred că ne vom înţelege în privinţa chestiunilor care trebuie făcute pentru Valea Jiului.
- Acum, că tot v-am prins la o discuţie, spuneţi-mi ceva despre activitatea dumnevoastră de parlamentar din jumătatea de an care a trecut de când sunteţi în Camera Deputaţilor.
- În scrisoarea pe care am adresat-o, încă din august 2008, cetăţenilor din colegiul electoral Vulcan, Lupeni şi Uricani am promis că voi fi prezent tot timpul în mijlocul cetăţenilor şi că voi transmite doleanţele dumnealor la organismele şi forurile centrale, pentru a primi răspunsuri clare şi concrete la sesizările şi întrebările puse de oameni. În perioada aceasta, am deschis birouri parlamentare la Vulcan, pe Bulevardul Mihai Viteazu, la parterul blocului 44, iar la Lupeni şi Uricani la sediile PSD din aceste localităţi. De când sunt deputat, în fiecare sfârşit de săptămână am fost la aceste trei birouri din colegiu şi am luat legătura cu fiecare persoană care s-a adresat cu memorii scrise sau care a discutat cu personalul de la aceste birouri parlamentare. Dacă nu am putut sta faţă în faţă cu omul care a venit cu o sesizare, l-am sunat eu, personal, pentru a-mi da detaliile necesare soluţionării problemei puse de dumnealui. În ce priveşte activitatea mea de la Bucureşti, în Camera Deputaţilor - fiindcă sunt sigur că, atunci când mi-aţi pus întrebarea, aţi avut-o în vedere şi pe aceasta -, pot să vă spun că m-am implicat în aducerea de fonduri către localităţile din colegiu, am depus amendamente la Legea Bugetului de Stat şi am colaborat fructuos cu alţi colegi depu­taţi la şase proiecte legislative. Plus că am adresat unsprezece interpelări şi întrebări diferitelor ministere, în chestiuni importante care-i interesează pe foarte mulţi cetăţeni din colegiul meu.
- Pe scurt, vă rog, ce conţin aceste interpelări.
- Pe domnul ministru Marian Sârbu, bunăoară, l-am interpelat în problema sesizată de persoanele care au lucrat în grupa I sau II de muncă şi care, la data de 1 februarie 1990, nu au beneficiat de împărţirea punctajului anual la douăzeci de ani lucraţi în grupa I şi 25 de ani lucraţi în grupa a II-a de muncă. Aceluiaşi domn ministru i-am adresat şi interpelarea referitoare la sesizarea venită de la un grup de angajaţi de la mina Uricani. Dumnealor m-au sesizat cu privire la faptul că meseria de maşi­nist la maşina de extracţie este indentificată cu dificultate în nomenclatorul de meserii. Pe domnul minis­tru Gheorghe Pogea l-am atenţionat că modificarea punctului 7 al articolului 263, alineat 2, din Codul Fiscal le-a creat mari probleme financiare posesorilor de autoturisme de teren Aro. Eu i-am solicitat domnului ministru să-mi comunice personal dacă are în vedere modificarea Codului Fiscal, în sensul ca autotu­rismele de teren de producţie internă să fie impozabile ca în anii precedenţi sau cu o sumă rezonabilă în raport cu valoarea de piaţă a acestora. Un alt exemplu este acela al interpelării făcute la domnul ministru Marian Sârbu, într-o problemă care o priveşte pe o doamnă domiciliată în Lupeni, căreia AJOFM din localitate i-a refuzat întocmirea dosarului pentru ajutorul de şomaj. Acestea sunt câteva interpelări şi, desigur, dacă cineva doreşte să afle mai multe, sunt gata să-i ofer detaliile pe care le vrea.
- Domnule deputat Cristian Resmeriţă, ştiu că, atunci când veniţi în Vale, sunteţi mai tot timpul printre oameni, printre cei care v-au ales, îi ascultaţi. Ce le transmiteţi acestora, acum, în finalul discuţiei noastre?
- Ce altceva decât multă sănătate, bucurii în familie şi doresc să-i asi­gur că niciodată nu voi spune vorbe pompoase şi nu voi face promisiuni pe care să nu le pot onora.
Voi fi acelaşi om sincer care le spune oamenilor deschis ceea ce poate face pentru dumnealor.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter