20.07.2009,  14:33:57 | 0 comentarii | 282 vizualizari
Deşi datoriile bugetului local au atins apogeul nesimţirii, Baronul Resmeriţă bagă 24,9 miliarde de lei vechi la jambierele obosiţilor din lotul Minerul Lupeni
de Ziarul Vaii Jiului
Aţi auzit de “marii” fotbalişti Pocian, Vodiţă, Nicorec şi Gideon? Fiţi fără grijă, nici alţii n-au auzit. Ar trebui să fie cel puţin celebri dacă ţinem cont că, de la bugetul local, baronul Resmeriţă (zis “Lupaşcu”) le-a băgat în crampoane câteva vagoane de miliarde de lei vechi. Treaba cu susţinerea sportului e perfect lăudabilă atunci când sunt îndeplinite două condiţii: dacă sunt bani şi dacă banii investiţi aduc şi performanţă. Cum însă datoriile administraţiei publice din Lupeni au atins apogeul nesimţirii, mai mulţi oameni de afaceri aşteptând cu anii decontarea lucrărilor executate pe raza municipiului Lupeni, numai că sunt bani nu se poate spune. În tot acest timp, din dorinţa de a arăta că face treabă, Resmeriţă comandă lucrări în neştire. Cu speranţa că nu-i va lua gâtul vreun om de afaceri ajuns la capătul răbdării, colţ cu apo­geul nesimţirii pesediste. Iar despre performanţă nu poate fi, totuşi, vorba la Minerul Lupeni. Echipa s-a târât în prima jumătate a Ligii a II-a, seria a doua, asigurându-şi rămânerea în această ligă abia după ce a bătut CSM Rm. Vâlcea şi a terminat pe locul 8 în clasament. La Lupeni nu se face, aşadar, performanţă. Ci, mai degrabă, se supravieţuie­şte.
Cu toate acestea, cu toată sărăcia, cu tot bugetul local rupt în fund şi amanetat pentru încă o generaţie, nesimţirea pesedistă nu are margini. Primăria municipiului Lupeni a anunţat de curând lista contractelor de finanţare nerambursabilă atribuite în urma sesiunii de selecţie pe anul 2009. În acest an, edilii din Lupeni şi-au propus să susţină de la bugetul local diverse acţiuni, activităţi şi investiţii în valoare totală de 27,5 miliarde de lei vechi. Apreciem direcţio­narea unor sume importante spre Asociaţia Misionar Uma­nitară “Glasul Penticosta­lilor” (50.000 ron), Asociaţia Uma­nitară “Casa de copii” (50.000 ron), Biserica Creştină Bap­tistă “Sfânta Treime” Lupeni (120.000 ron) şi Biserica Penticostală Maranata (30.000 ­ron). 
Tupeul lui Resmeriţă n-are însă limite în condiţiile în care şi-a propus să aloce 10.000 ron pentru “Promovarea sportului de performanţă la nivel local şi naţional în municipiul Lupeni”, contract semnat la 10.06.2009 cu Clu­bul Comexim R Lupeni (al baro­nului forestier Milu Părău, un tip mai “sărac” ce trebuie musai sprijinit din bugetul local). Apogeul nesimţirii social-democrate a fost însă atins la data de 17.06.2009, când a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă de la bugetul local în valoare de 2.490.000 ron (adică 24,9 miliarde de lei vechi) cu Clubul Sportiv Minerul Lupeni. 24,9 miliarde de lei vrea să bage, oameni buni, baronul Res­meriţă pentru un contract numit tot  “Promovarea sportului de performanţă la nivel local şi naţional în municipiul Lupeni”!!! Salariile funcţiona­rilor publici se dau cu ţârâia, ajutoarele sociale întârzie, profesorii din Lupeni n-au primit bani de cărţi ori tichete cadou (în condiţiile în care, în Petrila sau Petroşani, aceste drepturi s-au dat an de an – chiar şi fiul cel mic al baronului a beneficiat, în calitatea sa de profesor la un liceu din capitala Văii), furnizorii sunt neplătăţi cu anii. Cam asta e situaţia la Lupeni. Şi, în tot acest timp, baronul toacă 24,9 miliarde de lei pentru o ambiţie personală, doar ca să facă el râle de Becali de Bărbăteni. N-avem, aşa cum am mai spus, nimic împotriva susţinerii sportului. Dar credem că, în situaţia actuală, în care administraţia e ruptă-n fund şi umblă ştirbă, şi investiţiile în fotbal ar trebui să fie potrivite cu posibilităţile financiare reale şi, foarte important, ceva performanţă. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter