06.08.2014,  17:54:11 | 0 comentarii | 2197 vizualizari GALERIE:     FOTO    
DIICOT l-a pus în genunchi pe Simota! Ex-liderul liberal riscă ani grei de închisoare şi în dosarul penal cu nr. III. Ieri, magistraţii de la Tribunalul Alba au decis că poate rămâne în arest la domiciliu. Soluţia nu este definitivă!
de Ziarul Vaii Jiului
Chiar dacă noul Cod penal i-a permis lui Simota să beneficieze de măsura arestului la domiciliu în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată (inițiere și constituire grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate ș.a.), procurorii DIICOT au continuat să strângă probe menite să dezvăluie întreaga activitate infracțională derulată de grupul de firme deținut, controlat și coordonat de facto de către Alin Simota, fost lider regional PNL. Încă o dovadă a faptului că, în ciuda acțiunilor concentrate ale lui Traian Berbeceanu de a discredita Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorii coordonați de Alina-Mihaela Bica știu foarte bine ce au de făcut. Și fac. 
 
În urma perchezițiilor...
...și a audierilor derulate în cursul zilei de marți, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Alin Simota, Gheorghe Dragomir și Ioan Tocilă, dar și măsuri judiciare (interdicția de a părăsi țara) împotriva altor cinci suspecți. 
Trebuie spus că procurorii DIICOT au efectuat, încă din luna februarie a acestui an, în faza de urmărire penală, diverse activități investigative împotriva grupării infracționale coordonate de Simota, o grupare cu activități concentrate pe linia evaziunii fiscale. Activitățile procurorilor au fost încuviințate de instanță, în speță Tribunalul Alba, în dosarul 1231/107/2014. Cu alte cuvinte, procurorii documentau acest nou dosar penal pe numele lui Simota încă din perioada în care omul de afaceri se afla deja în penitenciar, în baza măsurilor dispuse de instanță în dosarul în care este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată.
 
Simota ar putea rămâne în arest la domiciliu. Soluția nu este definitivă!
Ieri, la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de  arestare  preventivă  a unui număr de 3 inculpaţi (Alin Simota, G. D. și I.T), acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi instigare la evaziune fiscală.
Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Simota Alin, Gheorghe Dragomir şi Ioan Tocilă.
Tribunalul Alba a dispus faţă de Alin Simota măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.1 şi 2 C.p.p.)
Instanţa i-a atras atenţia că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive.
Tribunalul Alba a dispus faţă de Gheorghe Dragomir şi Ioan Tocilă măsura controlului judiciar  şi respectarea obligaţiilor prevăzute de (art.215 alin1 şi 2 C.p.p.).
Instanţa a atras atrage atenţia acestor doi inculpaţi că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.
 
Cine este Ghiță Dragomir din Vulcan, complicele lui Simota?
Gheorghe Dragomir, zis “Ghiță”, a mai intrat în conflict cu legea penală. În cursul lunii noiembrie 2011, Dragomir, alături de alte două persoane, în calitate de reprezentanţi al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Tg.Jiu, a achiziţionat de la o societate comercială pe acţiuni marfă în valoare de peste 240.000 lei, emiţând file CEC care, fiind introduse la plată pentru decontare, au fost refuzate pe motiv lipsă disponibil în cont. Urmare a probatoriului administrat, Dragomir a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.
În cursul zilei de 15 mai 2013, poliţiştii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.
 
Complicele lui Simota, condamnat de Tribunalul Gorj
“...În baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen. combinat cu art. 5 C.pen. schimbă încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Dragomir Gheorghe din infracţiunea prev. de art. 26 vechiul C.pen. rap. la art. 215 alin.1,3,4 şi 5 vechiul C.pen., cu aplicarea art. 41-42 vechiul C.pen. şi art 75 alin. 1 lit. a vechiul C.pen. în infracţiunile prev. de art. 48 Noul cod penal rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 Noul cod penal (două fapte) cu aplicarea art. 77 lit. a Noul cod penal (cu referire la fapta săvârşită faţă de S.C. ArcelorMittal Construction România S.A) şi cu aplicarea art. 38 alin. 1 Noul cod penal - art. 39 Noul cod penal. În baza art. 48 C.pen. rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. şi cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. condamnă inculpatul Dragomir Gheorghe la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare (faţă de partea civilă S.C. ArcelorMittal Construction România S.A) şi la 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de administrator firmă şi activitatea de comerciant) C.pen. În baza art. 48 C.pen. rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă inculpatul Dragomir Gheorghe la pedeapsa de 1 an închisoare (faţă de partea civilă S.C. Rompetrol Downstream SRL) şi la 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de administrator firmă şi activitatea de comer­ciant) C.pen. În baza art. 38 alin. 1, 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare pe care o sporeşte cu 4 luni închisoare, respectiv la 1 an şi 8 luni închisoare ce urmează a fi executată în condiţiile art. 60 C.pen. În baza art. 45 alin. 3 lit. a C.pen. inculpatul Dragomir Gheorghe va executa pedeapsa complementară cea mai grea a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de administrator firmă şi activitatea de comerciant) C.pen. pe o durată de 3 ani în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului Dragomir Gheorghe pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de administrator firmă şi activitatea de comerciant) C.pen. pe o durată de 3 ani în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. În baza art. 72 C.pen. deduce din pedeapsa principală de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului Dragomir Gheorghe reţinerea şi arestul preventiv de la 14.05.2013 până la data de 14.02.2014. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul Dragomir Gheorghe la 2.000 lei cheltuieli judiciare statului. În baza art. 274 alin. 1 teza a II-a C.pr.pen. cheltuielile judiciare privind avocaţii din oficiu rămân în sarcina statului...” (Sentinţa penală nr.271 din 03.07.2014 a Tribunalului Gorj - dosar 6067/95/2013)
 
Din metodele infracționale marca Simota
Dosarul deschis de DIICOT Alba pentru evaziune fiscală este este cel de-al treilea în care omul de aface­ri riscă ani grei de închisoare. Asta pentru că, așa cum cotidianul nostru a dezvăluit, prezentând informații pe larg cu privire la acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani (dosar 1261/P/2012, soluționat prin Rechizitoriu, la data de 11 martie 2013, de către procurorul Dumitru Ilinca), Simota a mai fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală într-un dosar (3010/278/2013), aflat pe rolul Judecătoriei Petroșani.
În perioada ianuarie 2011 – aprilie 2012, Simar SRL a reţinut pe statele de plată, dar nu a virat în termenul legal – de 30 de zile – către bugetul de stat contribuţii în valoare totală de peste 4,4 miliarde de lei vechi.
În luna aprilie 2012, Consiliul Judeţean Hunedoara a virat în contul de la Trezoreria Deva al SC Simar SRL Petroşani suma de 1.089.063,21 lei, adică aproape 11 miliarde de lei vechi. Banii reprezentau contravaloarea unor lucrări executate la Spitalul Judeţean Deva. Invocând în mod nereal faptul că banii ar fi necesari pentru plata salariilor pentru perioada septembrie 2011 – martie 2012, Simota i-a cerut lui Dorin Smădoi, conducător auto, interpusul său în calitatea de administrator al firmei, să facă o cerere la Trezorerie pentru ca suma de 960.326 de lei să fie transferată într-un cont bancar, de unde să fie achitate o serie de prime fictive către o parte dintre angajaţii firmei. Trebuie spus că salariile pentru perioada menţionată fuseseră plătite, iar primele fictive au depăşit orice imaginaţie.
Trei muncitori necalificaţi au primit prime de 9.837 lei, 8.554 lei şi 9.183 de lei. Trei electricieni au primit prime de 12.580 de lei, 8.554 de lei şi 11.947 de lei. Un instalator a primit o primă de 9.708 lei, iar un fierar betonist a fost recompensat cu o primă de 8.127 de lei. Trei zidari au fost, de asemenea, foarte apreciaţi: unul a primit 9.552 de lei, altul 22.305 lei iar un al treilea a primit 32.843 de lei. Personalul TESA a fost însă la putere: conducătorul auto a primit 199.351 de lei, un inginer a primit 135.427 de lei, un economist a primit 127.129 de lei, un contabil a primit 108.832 de lei, operatorul PC s-a ales cu 121.495 de lei, iar un maistru s-a ales cu o primă realmente modestă: numai 26.511 lei.
 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





Pe aceeasi tema
În evidenţa contabilă a Atomis Internaţional Prod SRL, în perioada anilor 2004-2007, au fost evidenţiate scriptic &ici[..]
29.04.2015, 20:10   |    0 comentarii
Mobile Serv Impex SRL,...
...cu sediul în Petroşani, str. Dacia, bl.J2, este o altă societate de tip f[..]
28.04.2015, 18:09   |    0 comentarii
Bilanțul dosarului 2220/97/2015, intrat recent pe rolul Tribunalului Hunedoara: 19 inculpați persoane fizice, cinci firme inculpate,[..]
27.04.2015, 17:38   |    1 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter