29.10.2011,  13:10:27 | 0 comentarii | 598 vizualizari
În numai doi ani, peste 800 de miliarde de lei vechi au intrat şi vor intra pe proiectele publice de la Petrila / După Canalul Ludului şi parc, urmează până în august finalizarea canalizării din Cimpa şi a lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură Ladi
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Primăria Petrila are în derulare în momentul de faţă proiecte de interes public de aproape 850 de miliarde de lei vechi! Dacă în ediţiile de ieri şi de astăzi v-am prezentat finalizarea a două proiecte în valoare totală de 28 de miliarde de lei, trebuie să vă mai spunem că până în august alte două proiecte începute vor fi finalizate.

 

Este vorba de canalizarea din Cimpa, un proiect derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, intitulat „Canalizarea Apelor Menajere Cimpa”, de aproape 40 de miliarde de lei, despre care am mai scris, de la faţa locului, o zonă de lucrări unde urmează ca în iulie să se efectueze verificarea (care va fi făcută de firma constructoare Masa Adrigela), urmând ca până pe 15 august lucrarea să fie recepţionată.

Tot atunci va fi finalizat un alt proiect, de 15 miliarde de lei vechi, care vizează Casa de Cultură Ladislau Schmidt, reabilitarea integrală a acestei clădiri, un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii, care se află tot în subordinea aceluiaşi minister amintit mai înainte (de această lucrare se ocupă firma constructoare CONSMIN).

Deci, încă două proiecte în valoare totală de aproximativ 55 de miliarde de lei sunt pe ţeavă, cum s-ar zice. Aceste miliarde adunate cu cele 28 dau un total de 83 de miliarde de lei.

Aceasta, în afară de giganticul proiect integrat de 660 de miliarde, finanţat tot de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care vizează cele 54 de străzi neasfaltate niciodată, plus aleile pietonale, rigolele şi cele două podeţuri, şi fără a mai socoti şi proiectul care vizează modernizarea integrală a străzii principale, care se va finaliza tot anul acesta, la sfârşitul toamnei, cu bani de la acelaşi minister.

Bun, veţi spune unii, ce-i cu asta? Este cumva vreo periere a administraţiei publice locale, a primarului, a ministerului condus de madam Udrea şi aşa mai departe? Nu, nu este nimic altceva decât prezentarea realităţii, sau mai bine spus decât intrarea în normalitate a unor situaţii şi obiective, capitole la care oraşul Petrila suferea foarte mult. Aşa cum în trecut am semnalat toate aspectele negative, hidoşenia străzilor, pline de gropi şi noroaie, urâţenia fostului stadion, starea sub orice critică a Casei de Cultură, lipsa unui parc adevărat pentru tineri şi vârstnici, lipsa canalizării în anumite cartiere sau sate aparţinătoare şi aşa mai departe, aşa şi acum, semnalăm ceea ce se face pozitiv, chiar dacă unora sau altora nu le prea convine acest lucru. Mai ales din punct de vedere politic. „Aduce cam a campanie electorală ceea ce faceţi, aţi fost cumpăraţi de administraţie, de Păducel”, va fi probabil punctul de vedere al celor din opoziţie. Și le răspundem: aşa ar fi fost, dacă aceste lucruri nu se făceau. Sau dacă aceste lucrări şi proiecte ar fi fost începute acum, sau la primăvara care vine. Numai că ele au fost puse pe hârtie imediat după ultimele alegeri, unele chiar în mandatul trecut, fiind aprobate acum un an, poate doi, ori în cel mai târziu caz anul acesta. De aceea, suntem convinşi că argumentele opoziţiei în ceea ce ne priveşte nu vor fi deloc justificate. Pe de altă parte, era de datoria noastră să semnalăm subiectele începute, multe chiar de noi, cu critici destule, precum cele care vizau starea Canalului Ludului, sau starea degradată a străzilor. Dar cine se scuză se acuză şi de aceea ne vom opri aici cu aceste argumente. 

 

Știre de ultimă oră: Căminul Cultural din Jieţ va primi finanţare prin CNI!

Ca să încheiem optimist, în ton cu cele prezentate în acest material, trebuie să mai amintim tot acum şi de alte două proiecte, deosebit de importante pentru locuitorii petrileni. Este vorba de execuţia lucrărilor de reabilitare la blocurile 18, 27 şi 23 din Cartierul 8 Martie, de care se ocupă două firme câştigătoare a licitaţiei prin CNI, companie prin intermediul căreia se derulează acest proiect în valoare de 21 de miliarde de lei, la finalul căruia 200 de apartamente vor beneficia de aceste reabilitări.

Al doilea proiect este cel legat de Căminul Cultural din Jieţ, de care am scris nu demult, spunându-vă şi arătându-vă imagini cu demolarea vechii clădiri şi cu fundaţia deja ridicată. Ei bine, o informaţie de ultimă oră, primită direct de la Bucureşti, ne semnalează faptul că şi de data aceasta Compania Naţională de Investiţii a acceptat proiectul depus de primărie, urmând ca în perioada următoare să se deruleze toate formalităţile şi licitaţia de lucrări (tot de CNI), astfel că acest obiectiv nu va mai suporta finanţări integrale din bugetul primăriei. Legat de aceasta, primarul Ilie Păducel va fi deja azi la Bucureşti, din câte am fost informaţi. 

Fiind vorba de alţi bani decât cei de la bugetul local, probabil că până în vara viitoare jieţenii vor avea, în sfârşit, şi un cămin cultural decent. E chiar prea puţin faţă de cât ar trebui să fie făcut pentru ei, cum şi pentru cei din Taia sau Cimpa, dar e cu siguranţă un început, ceea ce nu e rău deloc.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter