11.08.2009,  12:10:00 | 0 comentarii | 249 vizualizari
S-a acţionat în forţă acolo unde nu era cazul
de Gheorghe OLTEANU
În timp ce persoanelor cu datorii de milioane de lei la apa potabilă consumată le sunt reeşalonate res­tan­ţele pe care le au la SC Apa Serv Petroşani, am auzit, ieri, o trea­bă despre care nici nu ştii ce să crezi. 
Clubul Copiilor şi Elevilor din Lupeni se află pe Aleea Liliacului, nr. 8. În blocul acela tip cămin, de lângă Piaţa Agroalimentară “Cina”. În care, la parter, funcţionează o grădiniţă, iar la etajele I şi II cercurile clubului. Cel de lupte full contact, la nivelul I, şi cele de pictură, informatică, electronică, muzică, radio şi karate, la nivelul al II-lea. 
Ieri dimineaţă, la club se afla doar profesorul Florin Mârza. Era împreună cu fetele şi băieţii din echipa cu care, în 29 august, se va prezenta la Campionatul Naţional de Wushu. Pe la zece şi un pic, vin doi domni, spun că sunt de la Apa Serv şi că au ordin să debranşeze clubul de la alimentarea cu apă. Asta, ţineţi-vă bine, fiindcă unitatea respectivă a acumulat o datorie de 26,50 de lei. Clubul Copiilor şi Elevilor din Lupeni, ca toate unităţile de acest fel, este tutelat de Palatul Co­pi­i­lor din Deva. Acela plă­teş­te tot ce-i de plătit: apă, gunoi, gaz etc. “Deva a pri­mit, într-ade­văr, de la Apa Serv o factură de 82 de lei din care a achitat 56 de lei  - mi-a spus prof. Florin Mârza -, dar nu e normal ca, pentru o asemenea sumă, de două sute şi ceva de mii, să vină să ne închidă apa”. Profesorul Mârza s-a oferit atunci, pe loc, să achite restanţa, numai să nu se execute debranşarea. Meseriaşii de la Apa Serv nu au putut fi clintiţi de pe poziţie. Doar la casierie se poate plăti. “Nu cumva, odată cu plata restanţei, va trebui să plătim şi rebranşarea?” s-a arătat nedumerit profesorul. Nu, l-au liniştit apeserviştii. Şi, ca să-l consoleze pe profesor, i-au arătat o listă cuprinzând vreo şapte-opt nume de societăţi. Tot cu datorii din astea de tot râsul şi care au fost sau erau la rând să fie debranşate de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Astăzi, marţi, 11 august, la ora când dumneavoastră citiţi rândurile acestea, datoria la apă a clubului va fi fost deja plătită. Asta fiindcă, spunea revoltat profesorul Florin Mârza, nu-i poţi ţine pe copii fără apă la grupul social. Totuşi, se putea proceda şi altcumva, că doar nu era vorba de nişte ăia de pe strada Revoluţiei. Putea merge frumos, înainte de asta, cineva de la Apa Serv şi să li se spună celor de la club uite, aveţi de plătit două sute şi ceva de mii. Dacă nu achitaţi până mâine, o să vă tăiem apa! Era mare lucru? Nicidecum. Dar, după cum s-a procedat, lasă impresia că s-a acţionat în forţă... acolo unde nu era cazul.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter