11.08.2014,  20:37:35 | 2 comentarii | 2780 vizualizari
Două proiecte de hotărâre se vor discuta marți la ședinţa de îndată a Consiliului Local Petroşani
de Corneliu BRAN

O şedinţă de îndată a legislativului local se va desfăşura marți, 12 august, la Primăria municipiului Petroşani. Întrunirea are pe ordinea de zi trei puncte, dintre care unul va viza alegerea preşedintelui de şedinţă, iar la celelalte două puncte vor fi luate în discuţie proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Rectificare care vizează o grădiniţă şi viitorul centru naţional de turism

Unul dintre puncte va viza rectificarea bugetului local. Care se va majora atât la venituri cât şi la cheltuieli cu suma de 12,15 mii lei, astfel încât „totalul bugetului să fie 59.317 mii lei la venituri şi 64.918,06 mii lei la cheltuieli”, după cum se specifică în articolul 1 al proiectului.

Suma de 12,15 mii lei va fi necesară pentru „Proiectare DALI pentru obiectivul de investiţii Grădiniţa cu program normal nr. 2” se mai menţionează la acelaşi articol al proiectului, ca atare lista obiectivelor de investiţii va avea de-acum încolo, la poziţia 17, şi acest obiectiv.

La articolul 2, „în baza referatului nr. 12.623 din 5 august 2014, întocmit de Biroul Managementului Proiectelor cu Finanţare Internaţională şi Achiziţii Publice, se aprobă rectificarea Bugetului Local Detaliat la Venituri pe Capitole şi Subcapitole şi la Cheltuieli pe Capitole, Titluri, Articole de Cheltuieli Subcapitole şi Paragrafe pe anul 2014 prin virări de credite bugetare între capitolele de cheltuieli, conform art. 49 alin 4 şi 7 din Legea 273/2006 a finanţelor publice locale, astfel încât totalul bugetului să rămână neschimbat, conform anexei nr. 1 la prezenta hotărâre”.

Pe înţelesul tuturor, se diminuează 129 mii lei de la obiectivul de investiţii „Ansamblu pentru locuri de joacă pentru copii”, care vor fi trecuţi la subcapitolul „Turism”, la „cheltuieli neeligibile” – 119 mii lei şi „Finanţare naţională – 10 mii lei”.

La articolul 3 al proiectului ar urma să se aprobe „Lista de investiţii şi Lista Alte cheltuieli de investiţii şi achiziţii de bunuri din bugetul local pe anul 2014”.

UNPD va finanţa costul contractului de servicii de proiectare DALI pentru grădiniţa nr. 2

Conform declaraţiilor primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, această rectificare este binevenită. „Prin acest proiect se face un pas privind reabilitarea termică a Grădiniţei cu program normal nr. 2. În urma lucrărilor de reabilitare termică se doreşte îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirii prin materiale termoizolante ecologice. Înainte de toate este necesară achiziţionarea serviciilor de proiectare DALI (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii). Conform acordului de finanţare din iulie, încheiat între municipiul nostru şi United Nations Development Programme (UNPD), UNPD va finanţa integral costul contractului de servicii de proiectare DALI pentru această grădiniţă. Suma finanţată este de 13.500 lei, iar banii vor fi viraţi în două tranşe, dintre care suma de 12.150 lei după semnarea acordului şi 1.350 lei după terminarea serviciilor de proiectare şi transmitere către UNPD a documentelor, vorbesc de factură, procesul-verbal de recepţie, contract şi aşa mai departe”.

Referitor la rectificarea legată de turism, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a spus că „virările de credite bugetare se efectuează pentru asigurarea contribuţiei locale precum şi a cheltuielilor neeligibile” din cadrul proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi dotarea acestuia”, finanţat pe fonduri structurale.

Ceea ce înseamnă că proiectul continuă, iar Petroşaniul va avea în curând un astfel de centru naţional de turism, un vis mai vechi al primarului, strâns legat de proiectul ce vizează domeniul schiabil din Parâng şi turismul local în ansamblu.

Funcţionarii din Varpalota vin în august la Petroşani „în schimb de experienţă”…

Cel de-al doilea proiect al şedinţei marți vizează „aprobarea sumei de 3.500 lei de la bugetul local în vederea organizării vizitei delegaţiei din Varpalota în luna august 2014”. Banii vor fi alocaţi de la capitolul bugetar „Cultură, recreere şi religie”.

În mare, conform programului comun de colaborare între cele două localităţi înfrăţite, municipiul Petroşani şi oraşul Varpalota din Ungaria, care a fost stabilit de comisia comună a celor două consilii locale prin HCL 48 din 2014, şi în acest an se continuă schimbul de experienţă între funcţionarii publici din cele două primării. Este vorba de funcţionari din cadrul compartimentelor de relaţii publice, cultură, relaţii externe dar şi din compartimente care au ca şi atribuţii informarea cetăţenilor şi partea de registratură – adică locul unde se ţine gestiunea documentelor într-o primărie.

În luna mai a acestui an câţiva funcţionari publici de la Primăria Petroşani s-au deplasat la Varpalota, aceasta fiind prima etapă a acestui schimb de experienţă stabilit. Acum, în luna august, o delegaţie de funcţionari din cadrul primăriei din Varpalota va veni la Petroşani, pe baza reciprocităţii schimbului de experienţă stabilit de cele două consilii locale.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 paul12.08.2014,  09:36:57
astia dupa ce au luat bani de la sanatate ia acum si locurile de joaca pentru copii numai sa i termine ts 3 lui gardean asta i doare pe ei nu altceva.
#2 VD Toth19.08.2014,  11:19:06
Nici nu ati terminat gradinita de langa casa de cultura si aveti alte idei. UN OM GOSPODAR TERMINA CE A INCEPUT SI APOI ALTE... PLANURI. Va coiti de cativa ani sa terminati o gradinita in buricul orasului de o vede toata lumea,e in ochii tuturor ! DV nu o vedeti de pe geamul cabinetului principal al primariei ? Nu de aia ati taiat copacii din fata casei de cultura ? Avati vizibilitate mare ACUM,deci ce urmeaza ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Un singur punct, din cele 9 aflate pe ordinea de zi a şedinţei de îndată desfăşurată ieri, care privea o finanţare a un[..]

20.03.2013, 20:35   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter