27.08.2009,  10:36:29 | 0 comentarii | 183 vizualizari
Prefectul Samoilescu îl trage de urechi pe primarul Păducel
de Alina PIPAN
Vîrtei Maria, domiciliată în Petrila, pe strada Prundului, a depus o cerere de retrocedare la Primăria Petrila acum cinci ani de zile, pe data de 14.09.2005. Femeia îşi vrea înapoi, aşa cum i se cuvine, un teren acoperit cu vegetaţie forestieră şi dovedeşte acest lucru prin extrasul de carte funciară ataşat acestei cereri. Cu toate că cererea ar fi trebuit să fie de mult timp soluţionată, cam de vreo patru ani aşa..., femeia  aşteaptă şi acum un răspuns de la Primăria Petrila. La începutul acestui an, sătulă de aşteptat, s-a adresat prefectului, explicându-i situaţia. În urma sesizărilor, prefectul Ioan Gabriel Samoilescu a trimis în data de 14 august o „atenţionare” primarului Ilie Păducel. Sau să-i spunem mai bine o adresă în care îl roagă să verifice cele sesizate de doamna Vîrtei. Redăm o parte din această adresă. „Avem rugămintea să verificaţi cele sesizate şi să dispuneţi discutarea cererii în prima şedinţă a Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a oraşului Petrila, la care să fie invitată petenta şi, în funcţie de dovezile prezentate, să propuneţi validarea sau respingerea cererii. Atragem atenţia că, potrivit  articolului 110/1 din Legea nr. 18/1991 republicată, cu modificări şi completări – constituie contravenţii la normele privind reconstituirea dreptului de proprietate următoarele fapte:
a) fapta persoanei fizice care are calitatea de membru al comisiei locale sau judeţene de aplicare a prezentei legi de a împiedica în orice mod sau de a întârzia nejustificat reconstituirea sau constituirea, după caz, a dreptului de proprietate către persoanele îndreptăţite, precum şi eliberarea titlului de proprietate fără îndeplinirea condiţiilor legale”. Nu este tocmai normal ca prefectul să-l înveţe pe primar cum să se ocupe de doleanţele cetăţenilor pe care-i conduce. Dar, dacă trebuie... Şi întârzierea nejustificată este, după cum spun rudele femeii, în mare parte „justificată”. Ele spun că terenul cu vegetaţie forestieră cerut de femeie, împreună cu cele trei surori ale acesteia, a fost curăţat bine de masa lemnoasă şi acum este un pic cam neted. Şi că de pe acele terenuri au cărat unii şi alţii lemn. Şi de ce să retrocedezi pădurea unei femei de vârsta a treia care nu prea le înţelege p-astea cu legea? Mai bine te foloseşti frumos de teren şi, în final, când nu s-or mai găsi alte scuze de tărăgănare, atunci femeia poate să-şi ia terenul înapoi, cu tot cu boscheţii rămaşi. Noi nu am căutat bucata de teren pentru a vedea dacă este sau nu adevărat ce povestesc rudele femeii, dar nu ne-ar mira ca aceste acuze să se adeverească la câte probleme sunt prin Petrila cu terenurile. Oricum, un lucru este cert. Trebuie să ai răbdare de fier ca să ţi se răspundă unei cereri depuse la Primăria Petrila.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter