02.09.2009, 13:49:47 | 0 comentarii | 345 vizualizari
De la campionatul desfăşurat acum trei zile, în Valea Jiului au ajuns Două titluri de vicecampion Wushu şi un bronz
![]() Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Profesorul Florin Mârza e mândru de dă şi afară. E, fiindcă are de ce. De la Campionatul Naţional de Wushu, care a avut loc la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute, sportivii antrenaţi de el s-au întors acasă cu două arginturi. De care, obligatoriu, s-au prins şi două titluri de vicecampion naţional. Plus o medalie de bronz. Al cărei câştigător poate spune liniştit că - nu-i aşa? - a ieşit al treilea pe ţară.
Întrecerile Campionatul de Wushu din acest an
s-au desfăşurat în Sala Polivalentă. Despre organizare, numai de bine. Nici să fi vrut, nu puteai să-i găseşti un cusur. Delegaţia de sportivi de la Extreme Fight C.S. Vulcan a fost alcătuită din şapte persoane. Profesorul-antrenor Florin Mârza, un sportiv care nu a concurat, dar care a vrut el să vadă pe viu întrecerea, şi sportivii-luptători care au intrat în concurs. Reprezentanţii C.S. Vulcan au concurat la proba de Sanshou. Adică unde nu e balet şi doar te faci că dai. Ci chiar dai. În care fiecare sportiv are un singur gând: decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa. Juniorii cu care clubul nostru s-a prezentat sunt Victoria Borza, 16 ani, categoria - 60 kg, Nicolas Vrînceanu, 16 ani, categ. - 80 kg, şi Doroftei Andrei, 18 ani, categ. + 90 kg. Cu acesta din urmă s-a petrecut o chestie pe care profesorul-antrenor Florin Mârza n-o anticipase. La categoria acestui junior (16-18 ani) nu fusese înscris în concurs niciun alt luptător. Asta nu înseamnă că băiatul a rămas pe dinafară. Nici gând. El a fost înscris şi a luptat la categoria seniori. Alături de Mihai Alexa, 19 ani, categ. - 70 kg, şi Dănuţ Coşariu, 22 ani, categ. - 90 kg.
Rezultatele despre care vă vorbeam
la început au fost obţinute de Victoria Borza şi Nicolas Vrînceanu, cei cu arginturile şi titlul de vicecampion naţional, fiecare la categoria lui, şi de Mihai Alexa. Cel cu bronzul. În cazul lui Mihai Alexa şi al Victoriei Borza, meciurile s-au desfăşurat în sistem eliminare directă: pierzi, te duci acasă! Câştigi, foarte bine, lupţi, mai departe, cu următorul de pe tabel. La Vrînceanu a fost altcumva. Au fost trei luptători de toţi şi fiecare s-a luptat cu fiecare. Asta, la wushu, se numeşte sistem “round robin”.
Ce s-ar mai putea spune
despre campionatul acesta? Luptătorii noştri au ajuns la Bucureşti în 29 august. Când a avut loc cântarul oficial, s-au verificat vizele, taxele pentru vize şi paşapoartele sportive. Pe saltele au urcat a doua zi, duminică, 30 august, pe la ora 10. La ora unu, juniorii terminaseră deja. Au făcut duş, s-au schimbat şi s-au uitat, din tribună, la colegii lor seniori. Care au terminat concursul cam pe la şapte şi jumătate seara. După care, la revedere şi la Gara de Nord!
Costul participării
la acest campionat naţional a fost suportat de către fiecare sportiv în parte. Profesorul Florin Mârza nu i-a uitat, însă, pe cei doi care n-au zis nu când au fost întrebaţi dacă sponsorizează o parte din cheltuieli. Aceştia sunt domnul consilier local Marian Coltescu şi domnul Raul Sorin Frăţilă. Da, aţi zis bine cei care v-aţi gândit la Viorel Frăţilă. Raul Sorin este fiul său, fost portar la Minerul Vulcan. Omul este acum în Spania, la Vulcan a venit în concediu şi, se vede, nu a uitat că, la noi, tot ce înseamnă sport merge cam greu din lipsă de bani.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul |