12.08.2014,  19:33:06 | 0 comentarii | 874 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Conform unei estimări personale, / La Palatul Cultural din Lupeni ar mai fi de lucru doar o lună sau cel mult una şi jumătate
de Gheorghe OLTEANU
Prea mult nu mai e de lucru la Palatul Cultural din Lupeni. Pe dinafară, clădirea este renovată complet şi arată deja ca-n vremurile ei bune.
 
Doar înăuntru
mai e câte ceva de făcut. S-a terminat cu forfota muncitorilor care, acum nici două luni, trebăluiau pe schelele ridicate în sala de spectacol. Tavanul a fost montat, iar schelele strânse şi duse de acolo. Duşi sunt şi muncitorii, fiindcă societatea de construcţii deveană o mai fi având de lucru şi în altă parte.
 
Pe holul de la intrare
m-au întâmpinat două aparate de şlefuit marmura, aflate în stand by. Muncitorul care le mânuia îşi luase o pauză de ţigară, iar şeful lui, din câte am înţeles de la fumător, vorbea cu cineva la mobil. Între două fumuri, omul îmi spune că el este din Simeria şi că sarcina lui de serviciu lui e să facă lună marmura aşternută pe pardoseala holului şi pe treptele scării care duce la etaj. În rest, nu ştie nimic, pentru că nu-i treaba lui.
 
Altcumva arată sala
cu tavanul terminat şi cu toate acareturile la locul lor. La fel e şi scena. Doar spaţiul uşii din spate mai este mascat cu un rând de cărămizi. Care, însă, aşa cum mi se spusese ceva mai demult, vor fi înlocuite cu o uşă sănătoasă. Probabil din metal, care să asigure o evacuare rapidă în caz de urgenţă.
 
Fără să vreau, 
alaltăieri, când m-am învârtit prin palat, s-a nimerit ca interiorul să fie vizitat şi de către o delegaţie, comisie, mă rog, cam aşa ceva, de la ISU Hunedoara. O domnişoară ofiţer şi doi domni, ofiţeri şi ei, desigur, făceau turul interiorului clădirii, însoţiţi de către un funcţionar de la Primăria municipiului Lupeni. 
 
Vă rog să nu 
ne fotografiaţi! m-a atenţionat politicos unul dintre domni. Atenţionare pe care, sincer, nu am înţeles-o, din moment ce, nu o dată, am pozat pompieri în acţiune la stins focul sau la scos răniţi şi morţi din autoturisme avariate. Apoi, nu m-am strecurat la domniile lor în birou, ca să-i trag pe furiş în poză. Aşa că tot le-am făcut o fotografie, dar am avut grijă, totuşi, ca să-i prind cu spatele. 
 
Prezenţa inspectorilor
de la ISU mi-a întărit convingerea că lucrările de renovare a Palatului Cultural din Lupeni sunt aproape de a fi gata. Ce ar mai fi de făcut – montarea mochetei, a elementelor de iluminat în sală şi pe holuri, a cortinei şi a altor chestii mărunte – ar mai dura, am estimat eu, circa o lună. S-ar putea să greşesc. Poate fi o lună, dar şi mai puţin, sau mai mult, de ce nu? Nu pot spune exact, fiindcă nu am avut de la cine să aflu amănuntul acesta. Singurul suflet mai deschis la vorbă peste care am dat în clădire a fost şlefuitorul cu ţigara. Dar, zic eu, chiar şi cu prognosticul acesta, nu cred că sunt prea departe de adevăr. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Pentru a înţelege mai bine contextul cultural al epocii, premergător construirii Palatului Cultural (Teatrul Minier) Lupeni, [..]
02.04.2015, 20:39   |    0 comentarii
Ieri, uşile Palatului Cultural din Lupeni erau ferecate şi ţipenie de constructor nu se zărea în interior sau pe afară.[..]
06.10.2014, 21:08   |    0 comentarii
Nu doar pe dinafară Palatul Cultural din Lupeni a început să arate ca odinioară. Lucrurile s-au mişcat repede şi î[..]
14.11.2013, 21:59   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter