02.10.2009,  11:19:03 | 0 comentarii | 273 vizualizari
Când eşti zgârcit? Când donezi 10 lei, precum consilierii liberali, sau când nu dai deloc (precum ziaristul moralist Taşcă ori consilierii PSD)
de Ziarul Vaii Jiului
Cei patru consilieri liberali de la Vulcan s-au simţit lezaţi de afirmaţiile făcute într-un articol apărut recent în publicaţia „Jurnalul Văii Jiului”. Pe scurt, e vorba de faptul că autorul articolului i-a categorisit pe cei patru aleşi locali drept zgârciţi pe motiv că nu au donat decât câte 10 lei drept contribuţie personală pentru reabilitarea drumurilor şi aleilor din Dallas. Reproducem, la solicitarea acestora, dreptul la replică semnat (în ordinea intrării în CLM Vulcan) de consilierii PNL. Cu motivaţia că, deşi transmis publicaţiei în care a apărut articolul la care face referire, poziţia consilierilor vulcăneni nu a fost publicată.
Văzând în ziarul dumneavoastră lista cu numele celor care au donat bani pentru modernizarea unor drumuri şi alei pietonale din municipiul Vulcan - cartierul Micro 3B Dallas, felicităm cu sinceritate pe toţi cei care au înţeles să contribuie voluntar la acest proiect.
Din Nota de fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 575/2009 privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi a indicatorilor tehnico-economici ai acestora, din etapa a II-a a Programului de infrastructură municipală, în care a fost inclus şi proiectul din Vulcan, la secţiunea a 3-a – Impactul socio-economic al actului normativ, punctul 3, – Impactul social –, spicuim doar două dintre raţiunile care au stat la baza alocării de fonduri pentru asemenea proiecte: „dezvoltarea abilităţilor cetăţenilor în a se implica în durabilitatea obiectelor de infrastructură rezultate ca urmare a implementării subproiectului; conştientizarea cetăţenilor că multe din necesităţile identificate pot fi rezolvate cu forţe proprii”.
Dacă cei aflaţi în fruntea municipalităţii noastre ar fi tratat cu mai multă seriozitate această problemă, cu siguranţă am fi avut o listă mult mai mare de cetăţeni şi mai ales de locuitori din acea zonă, care să contribuie voluntar la modernizarea drumurilor în cauză.
Suntem mândri că ne aflăm pe lista celor 200 persoane (un număr extrem de mic) care au înţeles să doneze ceva pentru comunitate, şi ni se pare aberant să fim criticaţi pentru sumele depuse de noi. Pe frontispiciul publicaţiei dumneavoastră se află un citat din Silviu Brucan: „Libertatea Presei n-a fost niciodată visul analfabeţilor”. Am reprodus exact textul, deşi nu ştim dacă domnul Brucan a avut în intenţie să spună „Presa” cu literă mare sau cu literă mică. Există, probabil, publicaţii sau articole de presă ce pot fi încadrate în prima categorie. Ne temem că, din păcate, nu este şi cazul textului apărut sub semnătura domnului Nicu Taşcă în „săptămânalul de informaţie, opinie şi atitudine” Jurnalul Văii Jiului, numărul 269.
Deşi se poate discuta pe tema aceasta - ce pot face analfabeţii cu libertatea presei? (sic !) - oricum, domnii aceştia nu sunt pasionaţi de lecturi! -, ne propunem să vedem ce fac cu această libertate unii care scriu articole de presă.
Care este informaţia?: „Liberalii vulcăneni sunt zgârciţi”! De ce?: Pentru că au dat bani din buzunarul propriu (prea puţini după gustul domnului Nicu Taşcă) pentru realizarea unui proiect comunitar în Vulcan. 
Dumneavoastră, domnule Taşcă, deşi locuitor al Vulcanului, cât aţi dat din taşca proprie? Zero lei. Care este suma care vă emoţionează? Evident cea donată de domnul primar (apropo, a donat 2.500 lei şi nu 3.000 lei cum se lăuda în faţa presei) - şi aici ne referim la banii daţi pentru respectivul proiect şi nu la altceva. Câţi bani au dat alţii? PSD-ul? Ce contează! Noi, liberalii, suntem zgârciţi, primarul este generos, iar alţii nu se pun la socoteală.
Care este opinia?: „Consilierii liberali din Consiliul Local Vulcan şi-au dat arama pe faţă”. Extraordinar! Mai rămâne să faceţi un proces gen tribunalul poporului din anii 1950, să arătaţi că suntem duşmanii poporului, să ne condamnaţi şi să ne trimiteţi la Canal sau, de ce nu, direct la Morişoara.
Care este atitudinea?: „Cei patru consilieri PNL … au demonstrat cu acest prilej cam cât alocă ei dezvoltării unei părţi a municipiului ai cărui locuitori i-au ales”. După părerea noastră atitudinea este una fariseică (n-aţi dat personal nici măcar un şvanţ - ca să-l cităm pe primarul „care este”, apropo, şfanţ - corect gramatical), aservită „numelor sonore” şi chiar stupidă (dacă veţi analiza detaliat şi obiectiv lista donatorilor, veţi avea surprize mari), dar nu vrem să intrăm în amănunte şi să fim acuzaţi că ne opunem „interesului comunităţii”.
Ce-ar mai fi de spus? Că mulţumim cetăţenilor simpli, obişnuiţi, care au înţeles corect demersul necesar ca acest proiect, cu finanţare europeană, să prindă viaţă.
Rămâne un mare semn de întrebare: unde sunt de fapt cetăţenii din cartierul Dallas care ar fi trebuit să fie conştientizaţi, de cei care ne conduc, să doneze măcar câte 1 leu? Pentru că, pe lângă cei 30.308 lei strânşi din voluntariat, acest proiect o să mai coste bugetul local încă 198.501 lei, adică aproape 2 miliarde lei vechi. 
Despre donaţiile primarului şi ale consilierilor şi apropiaţilor săi, aproximativ 100 milioane vechi, putem spune doar atât: sunt mici, comparativ cu cele peste 2.500 de voturi obţinute în Dallas la alegerile locale, atunci când se lăudau că au banii pentru acest proiect! 
 
Consilieri locali PNL:
Nicolae Petroi, Aurelian Enache,
Iordache Ştefan Epure
şi Alina Cîrstoiu


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter