09.11.2009,  15:10:38 | 0 comentarii | 259 vizualizari
Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi” din Petrila dă o şansă liceenilor talentaţi
de Alina PIPAN
Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi” din Petrila organizează două competiţii şcolare destinate elevilor de liceu. Concursurile sunt cuprinse în Calendarul activităţilor educative judeţene, iar prin intermediul lor organizatorii îşi propun să-i antreneze pe tineri într-o competiţie culturală menită să-i ajute pe aceştia să-şi manifeste talentul. 
 
Primul concurs se numeşte „Au luptat pentru libertate şi demnitate”
Este conceput ca o activitate comemorativă a Revoluţiei din decembrie 1989. Profesoara Gabriela Belgiu consideră că istoria naţională, cinstirea eroilor neamului, promovarea patriotismului, a mândriei de a fi român şi promovarea simţului artistic sunt obiective educative importante care trebuie puse în valoare inclusiv prin antrenarea elevilor de liceu în asemenea competiţii. Concursul va avea trei secţiuni: artă plastică - desen, fotografie; artă literară - reportaj-document, eseu; prezentări power point, film, spoturi. Înscrierea participanţilor în concurs se realizează în perioada 1-30 noiembrie 2009 prin completarea fişei de înscriere şi expedierea acesteia împreună cu lucrarea realizată atât prin poştă cât şi în format electronic pe adresa liceului (excepţie fac lucrările de desen, care se expediază doar prin poştă). Data limită de expediere a lucrărilor este 30 noiembrie 2009 (data poştei). Nu este limitat numărul de participanţi dintr-o unitate şcolară. Juriul va fi alcătuit din profesori de limba şi literatura română, istorie, arte plastice, jurnalişti, artişti plastici organizaţi pe subcomisii, corespunzător celor trei secţiuni de concurs. Preşedintele juriului este directorul unităţii şcolare. Evaluarea lucrărilor se realizează în perioada 1-17 decembrie 2009. Toţi concurenţii vor primi diplome de participare. Pentru fiecare secţiune se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni. Festivitatea de premiere se va desfăşura în data de 18 decembrie la Casa de Cultură „Ladislau Smidth” - Petrila unde va avea loc şi vernisajul expoziţiei de fotografii şi desene.
 
Cel de-al doilea concursul este denumit „Pasărea Măiastră” 
Prin intermediul acestuia se urmăreşte cunoaşterea aspectelor importante din viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi şi cultivarea simţului estetic la elevi. Concursul are două secţiuni: artă fotografică şi portret afiş. Înscrierea participanţilor în concurs se realizează în perioada 1-27 noiembrie 2009 prin completarea fişei de înscriere şi expedierea acesteia împreună cu lucrarea/lucrările de artă fotografică realizate atât prin poştă cât şi în format electronic pe adresa liceului. Data limită de expediere a lucrărilor este 27 noiembrie 2009 (data poştei). O lucrare poate avea doar un singur autor. Fiecare lucrare va avea specificat pe verso numele şi prenumele autorului, titlul lucrării, şcoala de provenienţă, judeţul. Nu este limitat numărul de participanţi dintr-o unitate şcolară. În concurs pot fi înscrise numai lucrări de artă fotografică proprii, originale, alb-negru sau color, format A4. Pentru realizarea posterului se poate folosi orice tehnică (fotografie, desen, colaj, pictură etc.) şi material, formatul afişului este A3. 
Evaluarea lucrărilor de artă fotografică şi postere se realizează în perioada 1-4 decembrie 2009. Toţi concurenţii vor primi diplome de participare. Pentru fiecare secţiune se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni. Festivitatea de premiere se va desfăşura în data de 5 decembrie 2009 la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” – Petrila, unde va avea loc şi vernisajul expoziţiei de fotografii şi postere. La festivitatea de premiere sunt invitaţi să ia parte toţi elevii care au lucrări în concurs, însoţiţi de profesori. La sosire, aceştia vor prezenta tabelul vizat de inspectoratul şcolar al judeţului respectiv. Elevii premiaţi care nu pot participa la festivitatea de premiere vor primi diplomele şi premiile prin poştă.
 
Persoană de contact: prof. Belgiu Gabriela, tel. 0722487025 sau 0767951312,           e-mail: belgiugabriela@yahoo.com. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter