10.11.2009,  17:01:05 | 0 comentarii | 440 vizualizari
prostia dăunează grav sănătăţii
de Mircea ANDRAȘ
Citiţi titlul şi ţineţi-l minte!
 
Pentru că, la fel ca ţigările (oricât ar fi de light) şi băutura (oricâte grade ar avea lipsă), şi prostia poate să-ţi facă viaţa praf. Totul e să te prinzi de asta! Dacă nu, nu... deschizi ziarul şi e ca şi cum ai deschide o poară (care dă în curtea din dos. Acolo unde ţii gunoiul şi lucrurile de care ţi-e ruşine). Precizez că e vorba de unele publicaţii care (împărţind premii în stânga şi-n dreapta) au ajuns (zic ei) în centrul atenţiei. E neapărat pentru banii pe care îi împart, lucrul acesta nici nu mă miră. Dar, poate că greşesc eu şi habar n-am despre ce se întâmplă în lume, totuşi, să răsfoim puţin. Sub o poză foarte colorată aflăm, scris cu majuscule, două lucruri foarte importante despre Mihaela Rădulescu, aş putea spune, unul mai important decât celălalt. Şi anume că deosebita divă a slăbit nici mai mult, nici mai puţin de 7 kilograme (o fi mult, o fi puţin?, cine mai ştie?) şi că, în acelaşi timp, (sau în timpuri diferite) a primit şi o brăţară de la Sorin Oprescu (nu ni se face cunoscută valoarea şi nici mobilul acordării) dar am aflat două lucruri de importanţă capitală.
A slăbit ca(!) căprioara
Că-i venise şi ei rândul.
Deci ei i s-a dat brăţara
Ca să... nu o ducă vântul.
Evident, primim şi sfaturi care ne fe-resc în a ne schimba destinul (şi des­pre care, recunosc, n-aveam nicio ştiinţă): „Pentru gripă, evitaţi aglome-raţia!”. Am savurat, bineînţeles, şi momentele lirice, cum ar fi: „Guvernul (Lucian) Croitoru a picat pe versuri de (Lucian) Blaga” (avem şi noi Lucienii noştri). Întoarcem pagina şi ce aflăm? Sorin Oprescu îl are ca fan, în campania electorală, pe Papa Benedict, care îi trimite... felicitări. Ce altceva? Apropo! Ştiaţi că preotul exorcist Petru Rogeanu e căpitanul echipei de fotbal a puşcăriei unde domiciliază? Habar n-are că „în casa unui violator din Cleveland zac zece cadavre” (moarte?) sau că o actriţă canadiană a urcat pe scenă goală puşcă (cu această ocazie a mai dat un tun) şi (un lucru care o să vă bage în boală): „Tatăl lui Obama îşi bătea copiii şi nevestele”, potrivit proverbului „Bătaia e ruptă din rai” şi iată şi exemplul: unul dintre cei bătuţi a fost uns ulterior preşedinte. Deci, tovarăşi, bateţi-vă copiii să ajungă mari! În continuare: „Nadine şi Cristina Cepraga  sunt topite una după alta”. Nu din cauza căldurii, care ne-a părăsit până la primăvară, şi nici din cauza lipsei de gheaţă. Apoi tresărim la senzaţionala veste că(!) cântăreaţa „Delia sare-n gol de la 4.000 de metri”. Bine, 4.000 de metri în gol. Dar în plin cât o sării biata fată? Până şi Ana-Maria Ferenţ a dat-o-n bară. Ea „a folosit toaleta fără uşă din fundul clădirii” (zic ei) cu care ocazie câinele a avut un atac de cord (zicem noi). Mai aflăm că „Andra şi-a luat carnetul de condu­cere din prima” (o credem numai dacă ne dezvăluie şi cât a dat şpagă). „Axinte (de la Vacanţa Mare) îi datorează 30.000 de lei Elenei Gheorghe” (dacă n-o poate plăti s-o ia de soţie! Sau de orice altceva). Printre altele, „Jenifer Lopez se îndoapă cu pizza” (cu şuncă sau caşcaval?), „Brad Pit şi-a făcut codiţe-n barbă” şi „Ecaterina Ivanova a recunoscut <>” (nu căutaţi cuvântul în dicţionar, că nu-l găsiţi!). O altă noutate ar fi „Argăseală a fost buzunărit de soţie” (cine să-l buzunărească şi pe el, săra­cul?). Ce se mai dă? „Raluca Ogigea
s-a dat la băieţii lui Turcu” (şi ei ar fi vrut să se dea, dar n-aveau la cine). Apoi „blana Alexandrei, cât salariul lui Pulhac, pe un an” (ştiţi se salariu are fotbalistul Pulhac pe un an? Cât costă blana Alexandrei!). Oare câţi români ar fi trăit „fie şi indecent” cu banii ăştia? Citiţi cu atenţie şi luaţi notă (sau note) despre tot ce se scrie aici: „Pesimiştii au memoria mai bună!” (înseamnă că pot s-o vândă. La negru, mai ales. Este singurul lucru pe care românii nu l-au vândut până acum. Dar vremurile nu-s trecute). Mai sunt oameni pe care îi doare-n c...ot de criză (şi poate nici acolo): „Ana-Maria Ferenţ nu ia în seamă criza” (se pare că nici criza n-o ia în seamă pe ea). Până una-alta, ea „şi-a donat, unui orfelinat, colecţia de şosete” (fără niciun picior în ele). Aşteptăm cu nerăbdare să facă acelaşi lucru, adică să doneze şi colecţia ei. Pentru cei neiniţiaţi precizăm că ea are o colecţie de... chiloţi. Oare câte orfelinate ar putea îmbrăca cu ei? Fiindcă tot suntem la capitolul chiloţi, am mai reţinut un titlu: „Cabral sfătuit să poarte chiloţi”. Totul rămâne la stadiul de sfat (nu popular) da’ e bine să ai tot timpul pe cineva care să-ţi dea sfaturi şi (mai ales) să ţi le dea în starea cea mai pură. Şi mai aproape de conceptul feminin veţi mai şti că „Dana Nălbaru a primit, de ziua ei, un căţel!” (de usturoi?) sau că „Maria Dină nu are mână bună la măritiş” (da’ la ce?). Şi iată, am ajuns la ultima pagină şi noutăţile (ca şi vechiturile) s-au epuizat şi nimeni nu le mai găseşte niciun şarm mai acătării
Dă-le banii şi citeşte
Ce nu te interesează
Că-n ceea ce ne priveşte
Zău... prostia dăunează!
Bonus
La vot
 
Noiembrie, geru’ e-n floare,
E ceaţă-n toate şi-n ziare.
Pentru a câta oară, oare,
Vom merge iarăşi la votare?
 
Prea trişti în cuget şi în minte,
Prea obosiţi de lipsuri multe,
Conducerea din nou ne minte
Deşi nu stă să ne asculte.
 
Părerile se-mpart întruna
Şi de minciuni e podul plin,
Prin vot iar ne plătim arvuna
Pentru un viitor suspin.
 
E ceaţă-n toate şi ne doare
Pentru a câta oară, oare,
Noiembrie e luna-n care
Vom merge iarăşi la votare!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter