04.02.2010,  15:03:40 | 0 comentarii | 258 vizualizari
Simpozionul – Concurs HOBBY– ORCAD, PROTEUS, EAGLE Ediţia a II–a
de Ziarul Vaii Jiului
Sesiunea de comunicări ştiinţifice „HOBBY – ORCAD, PROTEUS, EAGLE” - acţiune organizată de „Cercul de electromecanică, radioamatorism & fotografie digitală” şi condusă de directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Petroşani, domnul Imre Kovacs, desfăşurată în luna februarie 2009 a reunit într-un cadru larg elevi şi cadre didactice, bucurându-se de un real succes în rândul dornicilor de noi descoperiri în domeniul atât de tehnic al electronicii. La acest simpozion – concurs cu participanţi din toate colţurile ţării, tainele proiectării cablajelor, imprimate cu ajutorul calculatorului, au fost materializate printr-o publicaţie care a cuprins peste zece lucrări, denumită „Tutoriale pentru copii”, lăsându-se astfel o mărturie a roadelor muncii şi învăţăturii şi altor generaţii viitoare. Dărnicia desfăşurării acestei acţiuni a fost cu atât mai mare cu cât era primul eveniment la nivel naţional care avea loc într-un  spaţiu reamenajat, cu material didactic modern, fapt care a dus la îmbogăţirea conceptului de învăţământ extraşcolar pentru toate cadrele prezente.
Necesitatea desfăşurării celei de a II-a ediţii este în momentul de faţă mai mult decât vizibilă, din mai multe motive: strânsa legătură de pe toată perioada care a urmat de la sesiunea de comunicări ştiinţifice organizate în februarie 2009 şi până acum, prin schimbul de experienţă dintre cercurile de profil, comunicare posibilă cu ajutorul calculatorului şi al radiocomunicaţiilor.
Tocmai de aceea, venind în întâmpinarea acestui aspect, va fi organizată şi anul acesta  o nouă sesiune de comunicări ştiinţifice „HOBBY – ORCAD, PROTEUS, EAGLE”, ediţia a II-a , care va avea loc în perioada 04 – 07.02.2010, tot la Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani. Până acum au dat răspuns favorabil invitaţiei un număr mai mare de cadre didactice, din Botoşani până la Mehedinţi, din Olt până la Cluj.
Chiar dacă e iarnă şi timpurile pe care le trăim nu sunt tocmai prielnice, pasionaţii de electronică, profesori de la liceele din ţară, de la palatele şi cluburile copiilor, au răspuns pozitiv şi de această dată invitaţiei noastre. Fiecare cadru didactic care va ajunge la Petroşani va prezenta atât lucrările personale cât şi două lucrări ale „tinerelor talentelor locale” din şcolile de unde provin.
Electronica nu este atât de spectaculoasă precum o manifestaţie sportivă, sau una artistică, dar copiii care realizează proiectarea de cablaje imprimate sunt adevăraţi artişti. Zeci de ore de muncă, în anonimat din păcate, se concretizează printr-o lucrare de excepţie, singura satisfacţie pentru aceşti copii fiind, de cele mai multe ori, că aceste lucrări ajung să participe cu succes la concursuri, ei obţinând astfel, pe bună dreptate, multe premii.
În secolul XXI se impune sprijinirea şi popularizarea tinerelor talente în domeniul tehnicii, neputându-se neglija materia cenuşie cu care Dumnezeu a înzestrat această talentată şi inteligentă naţiune. Dacă dorim bunăstare, deci „să trăim bine”, asta nu se poate realiza doar cu o naţiune de sportivi şi artişti... este nevoie şi de viitori tehnicieni de mare valoare!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter