12.02.2010,  15:37:17 | 0 comentarii | 264 vizualizari
La Casa de Pensii din Petroşani Se gândeşte în ceaţă şi se acţionează în conformitate
de Alina PIPAN
Abordăm subiectul sistemului viciat şi dezorganizat al Casei de Pensii pentru a nu ştiu câta oară. Dacă până acum, reacţiile negative erau fundamentate de nemulţumirile în lanţ ale pensionarilor care întâmpină diverse probleme şi rămân cu ele nesoluţionate, astăzi ele sunt fundamentate de neglijenţa din sistem pe care v-o putem dovedi. Cu acte. 
O pensionară a fost la începutul acestei săptămâni la Casa de Pensii pentru a ridica un dosar cu acte. S-a prezentat la ghişeu pentru a-şi ridica documentele. Numai că, din neaten­ţie şi grabă, funcţionara a luat împreună şi i-a înmânat femeii şi alte acte ale altor pensionari care apelaseră la Casa de Pensii pentru rezolvarea unor probleme personale. Vreo trei dintre ei ar putea să uite de soluţionarea cererilor pentru că acestea pot fi considerate pierdute. Funcţionara nu s-a gândit să verifice actele ce le-a înmânat. Femeia care venise să-şi ia dosarul a ajuns cu el acasă şi când a verificat conţinutul acestuia şi-a dat seama că printre actele ei mai sunt şi altele. 
Printre actele care au ajuns întâmplător între actele doamnei se găsea cererea unui domn din Vulcan care reclama că nu şi-a primit biletele de călătorie, un altul din Lupeni care cerea explicaţii vizavi de sumele care i-au fost reţinute din pensie pe ultimele şase luni din 2009. Cererile fuseseră primite la Casa de Pensii prin poştă, cereri recomandate care, probabil, fuseseră verificate de către funcţionare şi înregistrate. Plicurile cererilor erau deschise, semn că fuseseră parcurse. De asemenea, printre acte erau şi soluţionările adresate unui pensionar din Lupeni formulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara - Administraţia Finanţelor Publice Lupeni privind sistarea unei popriri.
Toate aceste cereri şi soluţionări ar fi trebuit să ajungă la destinatari şi ar fi trebuit să fie soluţionate. Pensionarii, totodată, se adresează Casei de Pensii, prima autoritate la care pot apela pentru neregulile depistate în acordarea drepturilor băneşti. Pe lângă faptul că sistemul este unul greoi şi întortocheat, se pare că el nu este nici sigur. Să nu uităm că datele personale ale unor pensionari au ajuns, suntem convinşi, din neatenţie, pe mâna unei alte persoane. Pensionara a promis că va returna actele prin intermediul nostru astfel că în final nimeni nu va avea de suferit. Însă, dacă ajungeau pe mâna unei persoane rău intenţionate, aceasta se putea folosi de ele pentru a comite ilegalităţi. Actele conţin nume, adrese şi semnături. Actele sunt de actualitate, emise la începutul lui februarie. Suntem de părere că în acest caz se impun atât sancţiuni cât şi măsuri imediate de îmbunătăţire a sistemului, pentru că singurele victime ale degradării acestuia sunt pensionarii Văii, oameni simpli, de cele mai multe ori margina­lizaţi.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter