15.02.2010,  16:40:03 | 0 comentarii | 209 vizualizari
Cozma – aproape singur la comemorarea „escapadelor” din ‘99
de Ziarul Vaii Jiului
Luptând asiduu să reamintească semenilor sacrificiul personal făcut pentru triumful bătăliilor duse de-a lungul timpului de mişcarea sindicală din minerit, unii dintre foştii lideri ai ortacilor se zbat, încă, pentru a readuce în lumină ecourile unor vremuri apuse.
Pe atunci, Cozma reprezenta pentru angajaţii exploatărilor miniere un adevărat „guru”, aceştia urmând necondiţionat ordinele trasate de „Luceafărul huilei”... Astăzi, se pare că toate zbaterile lui au mai puţin impact decât sconta cel în cauză. Degeaba tinde să îşi refacă imaginea terfelită, agăţându-se de comemorarea unor evenimente cu rezonanţă (negativă) în care a implicat sute de ortaci, aceştia din urmă refuză să se ralieze noilor principii promovate de fostul lider sindical.
Oare chiar nu se mai bucură Cozma nici măcar de trecere în rândul foştilor săi „supuşi”?! Dintre toţi cei care îi ţineau trena nu au mai rămas decât Militaru şi încă câţiva, nu mulţi la număr, să-i fie alături în îndeplinirea misiunii sale mesianice de a transforma Valea Jiului într-un tărâm al bunăstării (sic!). Unitatea de monolit a armatei minereşti a pierit cu totul odată cu încarcerarea ex-conducătorului suprem şi a „locotenenţilor” acestuia, iar timpul în care respectivii indivizi şi-au ispăşit pedepsele a şters din memoria ortacilor imaginea acestora.
Nici măcar pitorescul locotenent Romeo Beja nu-i e alături în tentativa de a accede iar pe poziţii fruntaşe în topul celor are luptă pentru binele actualilor şi foştilor angajaţi/ sindicalişti din cadrul unităţilor miniere... Nici nu i-a fost vreodată! Când a fost vorba de condamnări s-a sustras, fugind spre alte ţări, fără a ispăşi nici măcar o zi din pedeapsa administrată. Şi, în vreme ce foşti ortaci îşi făceau veacul prin penitenciarele din România, Beja încerca să-şi facă un nou rost pe meleaguri austriece (după cum au relatat foşti tovarăşi de pe meleaguri dâmboviţene). Cât de bine îi merge pe acolo, nu prea ştie nimeni, dacă ne gândim că nici măcar Interpolul „nu reuşeşte” să-i dea de urmă! Se pare însă că situaţia lui nu-i, totuşi, prea pe roze, de vreme ce încearcă să-şi vândă proprietăţile pe care le mai deţine pe plaiurile natale. Libertatea, pentru unii, are şi ea preţul ei: obscuritatea!
Ne întrebăm însă cum acţionează oare acele instituţii ale statului cu atribuţii în plan extern/ european în timp ce mulţi dintre cei care au de executat sentinţe irevocabile şi definitive în ţară se plimbă nestingheriţi prin străinătate, fără a fi deferiţi justiţiei!? Poate că Beja reprezintă doar un „peşte” minuscul în comparaţie cu Necolaiciuc sau Popa!? 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *

* * *










* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter