16.02.2010,  11:19:12 | 0 comentarii | 234 vizualizari
Consilierii locali şi-au dat acordul pentru Noua structură a unităţilor de învăţământ din Vulcan
de Gheorghe OLTEANU
Joia trecută, membrii Consiliului Local al municipiului Vulcan au fost chemaţi la o şedinţă extraordinară. Motivul convocării acesteia l-a putut citi fiecare dintre domniile lor în proiectul de hotărâre pe care
l-au primit prin Dispoziţia nr. 523/2010 a primarului Gheorghe Ile: “acordarea avizului consultativ, pentru constituirea noii reţele şcolare pe raza municipiului Vulcan”.
Nota de fundamentare a proiectului
de hotărâre explică foarte clar de ce este nevoie de acest acord consultativ. La sfârşitul lunii trecute, a fost adoptat un ordin al Ministerului Educaţiei, cu privire la instrucţiunile care fundamentează cifra de şcolarizare şi stabilesc reţelele unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2010-2011.
 
Ordinul, care poartă numărul 3064, 
prevede ca organizarea unităţilor de învăţământ să se facă pe verticală, cu o conducere unică şi cu un număr mare de preşcolari/elevi şi să cuprindă mai multe niveluri de pregătire (preşcolar, primar, gimnazial etc.). Acelaşi act normativ dispune reducerea numărului de clase cu efective mici de elevi, în special din învăţământul profesional, tehnic şi vocaţional, prin unirea claselor de acelaşi profil/specializare/domeniu/clasificare profesională în cadrul aceleiaşi unităţi şcolare. Sau comasarea unităţilor şcolare de acelaşi tip din aceeaşi localitate/unitate teritorial administrativă. 
Concomitent - şi acesta a fost motivul convocării doamnelor şi domnilor consilieri vulcăneni -, Ordinul M.E.C.T.S. nr. 3064/2010 prevede că noua reţea şcolară trebuie să aibă avizul consultativ al consiliilor locale.  
 
Anterior, la o
şedinţă la care
au participat primarii din Valea Jiului, directorii de şcoli şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara, primarul Gheorghe Ile a argumentat că Şcoala Generală Nr. 6 din Vulcan (care are clase I-VIII) trebuie să rămână o unitate independentă, cu personalitate juridică. Lucru acceptat, astfel că, la şedinţa extraordinară de consiliu local, s-a cerut avizul consultativ doar pentru următoarea structură a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică: w Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” Vulcan, care are ca unitate de învăţământ structurată Şcoala Generală (clasele I-VIII) Nr. 5; w Şcoala Generală (clasele I-VIII) Nr. 4 Vulcan cu unităţile structurate Grădiniţa cu Program Normal şi Program Prelungit Nr. 1 Vulcan şi Şcoala Generală (clasele I-VIII) Nr. 3 Vulcan w Şcoala Generală Nr. 6 Vulcan, în urma argumentelor aduse de primarul Gheorghe Ile, a rămas o unitate independentă, cu personalitate juridică.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter