18.02.2010,  16:35:46 | 0 comentarii | 216 vizualizari
Zoltan Lacataş rămâne Singurul lider de anvergură sindicală care iese în faţa ortacilor şi a presei
de Marian BOBOC
Mult realism şi solidaritate cu toţi ortacii
Ieri, de la ora 13, Liga Sindicatelor Miniere „Valea Jiului” a susţinut o conferinţă de presă. Trebuie salutat, de la bun început, faptul că preşedintele Ligii, ing. Zoltan Lacataş, în aceste vremuri confuze, este singurul lider al minerilor care are curajul (alături de ortacii din Consiliul de coordonare LSM”VJ”) să informeze public opinia publică despre unele „aspecte din viaţa sindicală”. Precizăm aceasta, pentru că în spatele atacurilor asupra celui mai important lider sindical al minerilor din Valea Jiului, ing. Zoltan Lacataş, se ascund chiar unii „conducători de formaţie de lucru” sindicali (fapt confirmat chiar de Ramona Roşulescu, care, citind din nişte documente, a divulgat sursa documentelor – „Jurca”). Ca să nu mai vorbim de politrucii vremurilor noastre, care în campania electorală au promis „câte-n lună şi stele” minerilor şi acum nu rezolvă nimic. Bineînţeles, nimic în afara atacurilor comandate la adresa lui Lacataş, liderul celei mai importante structuri sindicale din Valea Jiului.
Spre cinstea sa, ing. Zoltan Lacataş a răspuns presei, în nota caracteristică de solidaritate minerească cu TOŢI ortacii Văii, indiferent de apartenenţa sindicală.
 
Unii cu întrebările, alţii cu pozele 
Conferinţa de presă s-a desfăşurat într-o sală de curs a Staţiei Centrale de Salvare Petroşani, astfel că liderii Ligii s-au aşezat în bănci, iar ziariştii, ca nişte veritabili examinatori (deşi unii veniseră „echidistanţi”, chitiţi pe Lacataş, cu lecţia învăţată de la partid, CNH, Jurca, sau de la... GEROM). Alţii, cum e plagiatorul Nemecsek (destul de bun încasator de la Ligă de-a lungul timpului), s-au rezumat, explicabil, date fiind carenţele la limba română, doar la fotografii din mai multe unghiuri. Într-un fel e explicabilă poziţia taciturnă a plagiatorului Nemecsek, ţinând cont că fiţuica lui de 4 pagini agramate apare de-abia după o săptămână.   
 
Întâlniri la nivel înalt. Bani mai mulţi pentru ortaci?
Din informările preşedintelui Lacataş, presa a reţinut travaliul sindical făcut de LSM”VJ la cel mai înalt nivel, întâlniri cu ministrul Videanu şi cu directorul Hidroenergetica, David, unde vor „evolua” minele din Valea Jiului în viitorul... actual sezon energetic.
Liderii LSM”VJ” sunt fermi în chestiunea unei reaşezări salariale a minerilor în complexul energetic, chiar dacă aceasta nu este agreată momentan.   
Liga cere comunităţii europene acordul pentru ajutor de stat pentru minele Văii
Dovedind că LSM”VJ” e o organizaţie conştientă de viitorul mineritului, Lacataş a subliniat implicarea LSM”VJ” – prin Blocul Naţional Sindical, unde este afiliată – şi cu sprijinul puternic al Confederaţiei sindicale europene pentru obţinerea acordului comunităţii europene pentru ca minele Văii  să beneficieze de ajutorul de stat încă doi ani, începând cu 2011.
Această solicitare e fundamentată cât se poate de temeinic şi, fără ajutorul de stat, implementarea noile programe pentru mineritul Văii nu poate fi o reuşită.
 
În martie, întâlnire la nivel înalt în Vale 
Printre numeroasele demersuri ale LSM”VJ” şi BNS se înscrie şi organizarea unei întâlniri interministeriale în Valea Jiului.
La întâlnire, preconizată să aibă loc la 6 martie, vor participa factori de decizie de la ministerele Economiei, Administraţiei şi Internelor, Mediului, Dezvoltării, dar şi de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Hunedoara, primării, agenţii guvernamentale. Participanţii vor încerca să răspundă cât se poate de concret la o întrebare vitală pentru Valea Jiului: Valea Jiului, încotro?
Nu înţelegem de ce partidele care au aburit electoratul în nenumărate rânduri cu promisiuni în domeniul minier, dar şi celelalte structuri sindicale nu fac nici măcar un sfert din ceea CE FACE Liga. Oare, nu sunt în stare?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter