22.03.2010,  14:50:24 | 0 comentarii | 262 vizualizari
Pe lângă inginerii Laszlo Domokoş şi Ion Şerbănescu, care n-au putut fi daţi jos, Surpriza alegerilor de sindicat de la EM Paroşeni este ing. Claudiu Untaru
de Gheorghe OLTEANU
Gata, treaba-i făcută. Minerii care fac parte din Sindicatul Liber EM Paroşeni şi-au ales liderii care, timp de patru ani de zile, să stea la tratative, pentru ei, cu puternicii zilei. Alegerile pentru Biroul Executiv al sindicatului pe mină au avut loc joi, 18 martie a.c. Fiindcă destui sindicalişti cunosc deja rezultatele, ceea ce e de spus de la bun început este că biroul, cu o singură excepţie, are aceeaşi componenţă ca şi fostul.
Procesul de votare, pentru care s-au pregătit 1092 de buletine de vot, a început la ora 6:00 a zilei de joi şi s-a încheiat seara, la ora 19:00. După care a început numărarea voturilor. Aceasta s-a făcut la vedere, la ea asistând toţi cei care au candidat pentru funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi vicepreşedinte.
Dacă numele celor care vor sta de acum încolo pe aceste funcţii sunt deja cunoscute, mă gândesc că este util ca lumea să-i ştie pe toţi cei care s-au înscris şi s-au luptat electoral în cursul zilei de joi a săptămânii trecute.
Încep cu funcţia de preşedinte, pentru care au candidat patru persoane. Din cele 899 de voturi liber exprimate (184 rămase şi 9 nule), 473 i-au revenit inginerului Laszlo Domokoş. Ionaşc Doru a obţinut 88 de voturi, ing. Mihăiasă Daniel a strâns 314 voturi, iar pentru candidatul Bedean Ioan au votat 24 de alegători. Câştigător, aşadar, este ing. Laszlo Domokoş, care, în acest fel, este la al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Sindicatului Liber E.M. Paroşeni.
Trecem la funcţia de preşedinte executiv. Pentru care s-au înscris pe listele de candidaţi zece doritori să ajungă la ea. Aici au fost 900 de voturi valabil exprimate, 184 rămase şi 8 nule. Cel mai mare număr de voturi l-a avut ing. Untaru Claudiu: 211. Îi urmează, în ordine, aşa cum e scris şi pe procesul verbal, Moldovan Vasile (49 de voturi), ing. Petroiu Emeric (162 de voturi), Florea Florin (94 de voturi), Tiba Iulian (26 de voturi), Pătruţ Ioan (63 de voturi), ing. Petrescu Anastasie (59 de voturi), Savin Constantin (73 de voturi) şi Scoruş Mihai cu 163 de voturi. Aşadar, la o distanţă de 48 de voturi de fericitul nou ocupant al funcţiei de preşedinte executiv, Mihai Scoruş părăseşte această funcţie din Biroul Executiv în favoarea inginerului Claudiu Untaru.
Care, am aflat chiar de la el, şi-a făcut campanie electorală doar trei zile. În care mulţi l-au asigurat că-l vor vota. Însă ştiţi cum e cu promisiunile de acest gen. Ing. Claudiu Untaru a avut emoţii până la numărarea ultimului vot. Noul preşedinte executiv al sindicatului minei Paroşeni are 33 de ani şi lucrează la mina Paroşeni de la 18 ani. A fost muncitor necalificat, electrician, ofiţer de serviciu, iar acum este cfl-ist în sectorul IV. Este prima dată când se vede cu o funcţie în sindicat.
Am ajuns şi la funcţia de vicepreşedinte. La această categorie, la care au fost numărate 902 de voturi valabil exprimate (184 rămase şi 6 anulate), rezultatele votului sunt următoarele. Ing. Şerbănescu Ion a luat 352 de voturi, care îi asigură alţi patru ani pe funcţia pe care a stat şi în mandatul trecut. Lui Damian Vasile i s-au numărat 39 de voturi, ing. Tudoran Aldona a strâns voturile a 179 de sindicalişti, Jurca Traian: 32, ing. Toma Cristian: 47, iar ing. Chira Adrian: 71 de voturi. Câştigător, aşa cum am zis înainte, este inginerul Şerbănescu Ion din sectorul II producţie.
La sfârşitul procesului verbal semnat de Popa Damian, Cistelecan Mircea şi Băltăţeanu Ion, membri ai comisiei de validare, scrie negru pe alb numele celor care vor compune Biroul Executiv al E.M. Paroşeni în următorii ani: Ing. Laszlo Domokoş, preşedinte al S.L. E.M. Paroşeni (în mijloc, în fotografie), ing. Untaru Claudiu, preşedinte executiv al S.L. E.M. Paroşeni (în dreapta imaginii), şi ing. Şerbănescu Ion, vicepreşedinte al S.L. E.M. Paroşeni (în stânga în fotografie). Tuturor, succes în activitate!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter