16.10.2014,  19:10:47 | 13 comentarii | 2169 vizualizari
Tupeu 2014! Groparii mineritului de huilă câştigă, anual, până la de 4 (patru) ori mai mult decât Preşedintele României! 240 de milioane de lei vechi pe lună - șeful CEH! 1,25 miliarde de lei vechi pe an - indemnizația pentru datul cu părerea! Ăștia chiar vor să fie alergați cu furci și topoare?!
de Cătălin DOCEA

Punctual, de-a lungul timpului am făcut referire în coloanele cotidianului nostru la veniturile absolut nesimțite ale celor care, sub diverse funcții, s-au ocupat ori încă se ocupă de activitatea de conducere la nivelul Complexului Energetic Hunedoara SA (directori, membri ai Consiliului de Admistrație ori ai Adunării Generale a Acționarilor etc.). Revenim asupra subiectului pentru a vă oferi, sperăm, o imagine și mai completă asupra fenomenului. Oamenii care se fac că salvează industria minieră, dar o duc de râpă cu zile, chiar au venituri absolut nesimțite. NE-SIM-ȚI-TE!!!

Președintele Băsescu – 65 de milioane pe lună
În 2013, președintele României a câștigat fix 77.960 de lei. Tot anul. Pe holurile CEH SA, dacă ai un asemenea salariu, râde lumea de tine și-ți bagă lampa în ochi. Cum să câștigi, mai ales ca președinte al României, nici 65 de milioane de lei vechi lunar? La CEH SA, în patria tupeului turbat din bani publici, un salariu atât de mic pentru un șef e ca un fel de bătaie de joc.

Directorul general CEH SA – cel puțin 240 de milioane pe lună!!!
În timp ce primul om în stat (nu contează cum se numește, nici ce performanțe are sau a avut) a câștigat mai puțin de 65 de milioane de lei vechi lunar, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara SA a câștigat, în medie, peste 239 de milioane de lei pe lună. Avem și argumente în sprijinul acestei informații.Potrivit art. 4 din Hotărârea nr. 6 din 19.12.2012, a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor CEH SA, secretarul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) primește o indemnizație pe ședință în cuantum de 10% din indemnizația brută lunară a directorului general, iar secretarul Consiliului de Administrație (CA) primește o indemnizație lunară în cuantum de 10% din indemnizația brută lunară a directorului general. Pentru a afla cât a câștigat - la concret - directorul CEH SA (și cât câștigă și în prezent, pentru că salariile la CEH nu au scăzut, dimpotrivă), am trecut la analiza veniturilor d-nei Gabriela Paciu, șef serviciu juridic la CEH SA, dar și secretar al CA.
Cum doar sub formă de indemnizații de la CA d-na Paciu a câștigat suma de 28.767 de lei, rezultă că – prin aplicarea prevederilor art. 4 din Hotărârea nr. 6 din 19.12.2012, a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor CEH SA - indemnizația brută anuală a directorului general a fost de cel puțin 287.670 de lei. De unde, simplu, matematic, rezultă că indemnizația lunară medie a directorului general al CEH a fost de 23.972,50 lei. Adică aproape 240 de milioane de lei vechi lunar. Frumos, nu? Opinăm că, dacă ar avea un mandat plin de realizări, directorul CEH SA ar merita să bage în buzunar, foarte legal, și un miliard de lei vechi lunar. Cum însă performanțele CEH sunt, în fapt, contraperformanțe, veniturile de genul (cuantumul) celor anterior menționate sunt de-a dreptul nesimțite.

Vom trece în revistă,...
...în cele ce urmează, veniturile absolut nesimțite realizate de către diverse alte personaje de pe urma Complexului Energetic Hunedoara SA. Important de menționat că toate veniturile la care vom face în continuare referire sunt venituri suplimentare, pe care aceste personaje, adevărate căpușe ale huilei, le realizează pe lângă cele de la funcția de bază. Oameni ăștia își dau cu părerea, pe bani grei, dar efectul muncii lor nu se vede. Ci, dimpotrivă, situația CEH SA este din ce în ce mai gravă. În esență, datoriile cresc, iar siguranța zilei de mâine e tot mai redusă.

De departe cea mai modestă...
...încasatoare de lângă CEH SA este d-na Liliana Miron. Ca reprezentant al Statului Român în AGA la CEH SA a încasat numai 6.271 de lei. În aceeași calitate, dl. Gavril Baican a câștigat suma de 25.022 de lei. În calitate de membru AGA la CEH SA, d-na Anca Marina Amuzescu a câștigat 27.510 lei, la fel cum, tot ca membru CA, dl. Ovidiu Demetrescu a câștigat 27.510 lei. În aceeași calitate, ulterior devenind administrator special, Sorin – Iuliu Mangu a câștigat 42.117 lei. Ca reprezentant al statului, dar și ca membru în CA, Mihaela Preda a câștigat 27.004 lei + 15.592 lei. Tot la un nivel ridicat, de 27.510 lei, s-a situat și Daniela Bouleanu, reprezentant al statului ca membru AGA la CEH SA. Angelica Bobe a băgat la portofel suma de 28.429 lei, ca membru CA și în comisia de negociere.
Și Simona – Mariana Tudor a câștigat de la CEH SA. Însă, întrucât din diverse calități (membru AGA, CA și diverse comisii) la 9 (nouă) entități de stat, d-na Tudor a câștigat 96.823 de lei, dar nu și-a defalcat veniturile în declarația de avere, nu ne rămâne decât să presupunem că o sumă rezonabilă a provenit de la CEH SA.

Tatăl încasatorilor...
...de profesie pare să fi fost Dan Cârlan (foto). Care, numai din indemnizații, diurne și calitatea de administrator special la CEH SA a câștigat 128.549 de lei. Iar aceste venituri, cum deja am precizat, au fost unele suplimentare. Vom reveni.

Venituri Dan Carlan de la CEH SA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(sursa: declarația de avere)Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (13 )

#1 gabi16.10.2014,  19:25:52
dl docea de ce nu studiati si problema snim vj unde bobar gheorghe incaseaza lunar patruzeci de milioane pentru o sedinta de o ora pe luna unde in ca si aga se ascund multe interese si traseisti politici si unde salariile nu sint de loc mici si unde indivizi care au trecut pe la pdl, pnl sau psd fac legea pe linga directorul general care ii tolereaza din motive necunoscute in nici un caz competenta.
#2 bita16.10.2014,  19:31:59
poate ar fi interesant sa poblicati declaratiile de avere ale lui bobar si chiurtu radu din ca al snim vj sa se minuneze si cititorii ce bine traiesc baietii destepti.
#3 prostanul16.10.2014,  21:12:11
ASA NE TREBUIE CA AM ACCEPTAT NISTE ANALFABETI IN MINERIT LA CEH SI LA DIVIZIA MINIERA.PAI UNUL CA PETRESCU ZUGRAVUL IA 125 DE MILIOANE SALAR IAR DRAGOI 200 MIL BALEIA TOT PE ACOLO,ACUM SUCIU TOT VREO 150 MILIOANE PLUS FACILITATI.CEL MAI TARE SUNT PENSIONARI TOTI SI SAU HOTARAT SA TAIE PROCENTELE DE SUBTERAN LA NOI LA PROSTANI IAR EI SE LAFAIE PE SPATELE NOSTRU.PAI PANA CND MAI ORTACI SI INSTIYTUTII ALE STATULUI UNDE ESTE REDUCEREA ?
#4 MISU16.10.2014,  22:45:50
NUMAI MAINE NU-I POIMAINE O SA-I BAGAM IN TOMBEROANE CA CEI DIN UCRAINA SI O SA-I PLIMBAM PRIN VALEA JIULUI DE LA UN CAPAT LA ALTU!!!SI PE CEI DE LA CEH SI PE POLITICIENI.RAZBUNAREA E CRUNTA O SA VEDETI CUM O SA FUGA PRECUM POTARNICHILE!!!
#5 Cineva care iubeste dreptatea17.10.2014,  05:55:09
Conform unui vechi proverb romanesc: Nu este de vina cel care mananca sapte paini,ci este vinovat cel care da cele sapte paini. Iertati-ma domnule Docea, ati afirmat in articol ca : \" Daca ar avea un mandat plin de realizari,ar merita sa bage in buzunar si un miliard de lei vechi lunar \".Gresit. Inainte de fatidicul an 1989-1990 ( pentru ca am retineri sa-i spun revolutie directorii din minerit nu aveau salariile cu mult mai mari decat muncitorii. Ba chiar erau oameni cu grupe speciale care il depaseau pe director ,ca retributii. Si atunci ma intreb : In ce fel sunt justificate SALARIILE TOTAL NESIMTITE pe care le primesc in zilele noastre o sumedenie de CAPUSE ?????
#6 coco17.10.2014,  06:09:12
mangu asta e ca lipitoarea habar n are de minerit dar la cascaval e fruntas.
#7 gabita17.10.2014,  06:38:43
Atit cat sistemul burghez este infiltrat in sinul conducerii social-democrat de la CEH, schimbare trebuie facuta tot din interior.
#8 un miner17.10.2014,  15:11:13
Când la conducerea CEH sunt masoni Valea Jiului vă merge în cap, fac ce vor când vor fără sa-i tragă cineva la răspundere, exemplu este aducerea lui Suciu înapoi în funcția de director, frați masoni nu lau lăsat la greu. Ma intreb oare cât au sa-i mai suporte oamenii și vor ieși în strada sa facă dreptate? Nu va bazați pe sindicate, sunt mana în mana cu ei. Una declara în presa și alta fac. Oare cât mai durează pana cineva va spune ajunge cu sclavia în care ne-ați băgat voi cei din sindicate, administrație și partidele politice? Noi trăim din salarii de mizerie iar ei se lăfăie cu salarii de zeci de mii de lei
#9 un lacatus17.10.2014,  16:16:43
Îl știți pe câinele Grivei, care latră și nu musca? Asa sunt și sindicatele noastre, doar vorbesc și nu fac nimic.
#10 anonim17.10.2014,  20:26:17
la EM Lupeni nici nu au cu ce lucra la sect.II iar Branzan, parca asa-l cheama habar nu are ce-i cu el. Nica ia si el cat de mult poate si uite-asa metanul creste, pericolul la fel, stalpi sunt de ici colo, tavanul se lasa, nimeni nu aduce materiale de lucru, daca se intampla o tragedie nimeni nu raspunde si apoi viata unui om n-o da nimeni. Directorul e framantat tot cu alegerile prezidentiale c-ar manca si el in continuare bine, nu conteaza ca s-a taiat tot ca s-au marit lefurile doar la stabarime si la prostime nu si tot asa. Rusine sa le fie. Daca aveti curaj intrati odata in sectorul 2 la brigadierul Lica si inginerul Potochi ( e ungur nu stiu daca am scris corect) si va convongeti ca asa este.
#11 Cine stie17.10.2014,  21:26:32
Si, ce face marea jurista Paciu? Ca incurajeaja numai aberatii juridice la CEH! Se pare ca ori nu stie, ori ii place sa faca dihonie! Pacat, cu atatia bani altii ar putea sa faca ceva constructiv pentru CEH!
#12 mineras 18.10.2014,  12:24:33
las'ca-i bine! daca nu ne-ar placea le-am sa ,,suturi"in fund! dar inseamna ca ne place daca-i lasam sa faca ce vrea scula lor!
#13 Lupeni18.10.2014,  16:28:06
Dl Docea mai scrieti si de GROPARI SINDICALISTI DIN MINERIT pe care ii doare in p..a de mineri ,ia vedeti ce salarizare au si ei nu au vazut subteranul de ani de zile platiti pe la brigazi sau abataje.Uitativa la Vulcan-Ciubotaru,Lupeni-Nica,Lonea-Cosma.Mai vorbim de pontaje fictive sau de ce salarii au uni din conducere?,tinind cont ca majoritatea sunt pensionabili.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Din această săptămână, Grupul energetic nr.4, din cadrul Sucursalei Electrocentrale Paroşeni a intra[..]

24.06.2015, 18:54   |    0 comentarii
► Toţi politicienii sunt nişte găinari, niciunul neavând decenţa de a ieşi în faţă şi de a spune: n[..]
07.06.2015, 23:35   |    9 comentarii
►O „victorie” a sindicaliştilor: mineritul se separă iar de energie ►Bravo Sindicatului reprezentativ „Mun[..]
27.05.2015, 22:54   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter