23.10.2014,  20:34:04 | 3 comentarii | 1060 vizualizari
La şedinţa ordinară de Consiliu Local Petroşani / Nimic spectaculos
de Corneliu BRAN
Şedinţa de consiliu local de la Petroşani, desfăşurată ieri, 23 octombrie, a avut pe ordinea de zi 33 de proiecte de hotărâre.
 
Tot n-au scăpat de… Viorica Macavei!
N-a fost o şedinţă spectaculoasă, cu sare şi piper, ci o şedinţă plicticoasă. La trei proiecte vreo doi-trei consilieri au avut ceva de zis sau de completat, ori au declarat, cum a fost cazul consilierului Cornea, că vor vota împotrivă (la un proiect care viza teren pentru construirea unui chioşc, „mult prea dizgraţios şi deloc în pas cu vremurile pe care le trăim, care ne face să întoarcem în timp cu vreo 20 de ani; când toată lumea doreşte să scape de chioşcuri, noi aprobăm altele…”, după cum a motivat consilierul gestul său). 
Până şi pe doamna fost consilier Viorica Macavei, prezentă în sală cu alte şi alte probleme de interes cetăţenesc, după ce o parte dintre ele s-au rezolvat nu demult, a cuprins-o, oarecum, plictiseala, expunerea dumneaei de la punctul „diverse” fiind făcută cu glas mai uşor decât altădată. Probabil, vremea ploioasă şi friguroasă a contribuit la această atmosferă.
 
Toate cele 33 de proiecte au fost votate.Noul consilier local PDL: Bebi Eusebiu Durbacă
La punctele 3 şi 4 de pe ordinea de zi s-au aflat proiectele referitoare la încetarea mandatului de consilier local a lui Sorin Avramescu şi preluarea mandatului de către Bebi Eusebiu Durbacă, din cadrul organizaţiei PDL Petroşani. Din ceea ce s-a spus în sală şi din documentaţie am aflat că următorul pe listă trebuia să fie actualul manager al S.U.P., Alin Vasilescu. Cum medicul a declinat oferta (probabil din cauza incompatibilităţii), i-a venit următorului de pe listă rândul. Acesta este inginerul Bebi Eusebiu Durbacă şi este noul consilier pedelist din consiliul local (vezi foto), care joi a şi depus jurământul. 
 
Aproape 190.000 lei - alocaţi pentru acţiunile din luna decembrie!
Ca şi în anii trecuţi, consilierii locali au aprobat două proiecte care vizează acţiuni din luna decembrie, care în timp s-au dovedit a fi foarte prizate de mulţi cetăţeni. 
Primul proiect, iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, a vizat alocarea sumei de 67.000 lei, de la bugetul local, pentru organizarea Revelionului Pensionarilor. Din hotărârea de consiliu local cu pricina, am reţinut de la articolul 2 că anul acesta „fiecare persoană participantă va contribui cu suma de 25 lei din valoarea meniului, sumă care va fi achitată la restaurantul unde urmează să se desfăşoare evenimentul”. Se estimează de către autorităţi ca în acest an să participe un număr de 1.200 de persoane şi, datorită acestui număr destul de mare, Revelionul Pensionarilor va fi organizat pe parcursul a mai multor zile, cum de altfel s-a mai procedat şi anii trecuţi.
Un al doilea proiect ce ţine tot de luna decembrie, aprobat în unanimitate, a vizat „aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 122.000 lei, în vederea organizării unor manifestări cultural-artistice în luna decembrie 2014”. Iniţiatorul proiectului, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, a motivat în nota de fundamentare şi pentru ce acţiuni sunt necesari aceşti bani de la bugetul local: 30.000 lei pentru acţiunea din Parcul Central „Carol Schreter” dedicată Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie; 2.000 lei pentru organizarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi; 7.500 lei pentru premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie; 10.000 lei pentru premierea cuplurilor care au împlinit minim 60 de ani de căsnicie; 4.500 lei pentru Festivalul de Colinde; 6.000 lei pentru sărbătoarea Pomului de Crăciun (pachete de dulciuri pentru colindători); 48.000 lei pentru achiziţionarea a 5.000 de cutii de bomboane de ciocolată ce se vor distribui tuturor preşcolarilor şi şcolarilor – clasele 0-VIII, precum şi copiilor cu probleme de sănătate sau sociale de la centrele şi instituţiile de pe raza municipiului; 14.000 lei pentru organizarea Revelionului în aer liber.
 
Contract de concesiune prelungit în relaţia cu SC Termoficare SA până la finalizarea licitaţiei
La 16 noiembrie 2014 urma să expire contractul de concesiune a serviciului public de termoficare. „Având în vedere faptul că licitaţia organizată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Termoficare Valea Jiului pentru delegarea gestiunii serviciului public de furnizare a energiei termice în sistem centralizat va avea loc în data de 30 octombrie 2014, fiind posibil ca procedura să nu ducă la desemnarea unui câştigător, sau să existe contestaţii, se impune prelungirea contractului de concesiune încheiat cu S.C. Termoficare S.A. până la data de 1 aprilie 2015”, se spune în nota de fundamentare a proiectului, iniţiat de primar.
În cazul în care procedura de licitaţie va desemna un câştigător, deci nu vor fi amânări, acest contract de concesiune va fi reziliat cu acordul ambelor părţi (consiliul local şi societatea de termoficare).
Consilierii locali au aprobat acest proiect în unanimitate. Deci, abonaţii pot să stea liniştiţi, măcar din acest punct de vedere.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 gogu24.10.2014,  08:55:48
bravo beby te asteptam in unpr si director la livezeni unde iti e locul ...bafta.
#2 gigi24.10.2014,  10:13:26
oricum beby e mai bun ca birchi de o mie de ori
#3 Lore 06.01.2017,  21:25:32
Este cel mai competent inginer felicitari


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În cele din urmă, şedinţa ordinară de Consiliu Local Petroşani, desfăşurată ieri, a avut pe ordinea de zi 18 proiect[..]
27.05.2015, 22:59   |    5 comentarii
Şedinţa extraordinară de Consiliu Local Petroşani, desfăşurată ieri, n-a adus mari schimbări ale ordinii de zi, un singur [..]
19.11.2014, 20:25   |    2 comentarii
Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local Petroşani de miercuri, 16 aprilie, consilierii locali au votat alte câteva[..]
16.04.2014, 20:31   |    1 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter